Studiranje u Beču i Budimpešti

Internationa Business school Budapest

Škola

International  Business School

International  Business School je  prvi privatni mađarski fakultet  koji se može pohvaliti sa, sada već  dvadesetogodišnjim  iskustvom, inovativnim  i modernim načinom rada i veoma  uspešnim studentima. Kao partner Oxford Brookes Univerziteta,  IBS je otvorio svoja vrata 1991. godine i uputio dobrodošlicu studentima koji žele da studiraju biznis na engleskom jeziku. Sve programe osnovnih studija je akreditovao britanski univerzitet The University of Buckingham, koji se nalazi na sedamnaestom mestu najboljih univerziteta u Velikoj Britaniji. IBS je višestruko akreditovan od strana: The Hungarian Accreditation Committee – mađarsko Ministarstvo obrazovanja; ECBE-European Council for Business EducationIAA- International Advertising Association i The National Institute of Vocational and Adult Education, ACBSP-Accreditation Council for Business Schools and Programmes i CEEMAN – Central and East European Management Development Association.

Centar za razvoj karijere koji postoji na fakultetu će vas voditi ka najpogodnijoj poziciji u korporativnom svetu. Više od 300 međunarodnih i mađarskih kompanija u ugovoru sa IBS nudi stotinama studenata pozicije na praksi,  kao i stalna radna mesta za  diplomce. Neki od partnera: Air France/KLM, BMW, Budapest Bank, Budapest Mariott, CIB Bank, Coca-Cola, DHL, Egis Pharmaceuticals, Ernst & Young, ExxonMobil, GE Holdings, Heineken, Hilton, Hotel Inter-Continental, IBM, KPMG Hungary, L’Oréal, Marks & Spencer, Morgan Stanley, Peugeot, Philips, Porsche, Pricewaterhouse Coopers, Shell, Sony,Telenor The Walt Disney Co, Vodafone…

Zahvaljujući kontinuiranom i sistematskom procesu razvoja, danas IBS  nudi šest programa osnovnih i šest programa master studija i privlači studente iz oko 65 različitih zemalja sveta. Biti student međunarodnog univerziteta kao što je IBS znači istinski međunarodno iskustvo. Pored napretka na svojim studijama i učenja drugog jezika, studenti direktno upoznaju druge kulture i izgrađuju mrežu kontakata za buduću karijeru. Tokom studija, studenti stiču poslovne veštine i praktična znanja neophodna za realan poslovni svet. Grupe su male, a veze između profesora i studenta čvrste. Po uspešnom završetku studija stiče se britanska diploma.

 

Destinacija

IBS ima dva kampusa jedan u Budimpešti, (za osnovne i master studije), a drugi u Beču (samo za master studije). IBS kampus u Budimpešti  se nalazi u Grafisoft parku (Graphisoft Park), modernom poslovnom kompleksu koji je sedište više od 70 firmi kao što su Microsoft, Samsung, Canon, sa oko 2000 zaposlenih ljudi i kao takav predstavlja idealno poslovno okruženje za mlade studente ovog fakulteta. Ovaj kompleks se nalazi u trećem distriktu, u mirnom zelenom okruženju kraj Dunava, a do centra Budimpešte je potrebno samo 30 minuta vožnje gradskim prevozom.

Bečki kampus se nalazi u 14. distriktu (Penzing), u najšumovitijoj oblasti Beča, koja je udaljena samo 20 minuta javnim gradskim prevozom od centra grada. Kampus je renoviran, moderno opremljen, sa svetlim i prostranim učionicama i čitaonicama, a studentima su na raspolaganju komjuteri i biblioteka. U blizini se nalaze mnogobrojni resorani i prodavnice, a na samo 5 minuta se nalazi čuveni park prirode Lainzer Tiergarten.

Programi

OSNOVNE STUDIJE Svi Bachelor programi počinju u septembru i traju tri godine (6 semestara). U pitanju su full-time kursevi modularnih studija na engleskom jeziku. Velika prednost ovog fakulteta je to što su na prvoj godini na svim smerovima isti predmeti. Ovo praktično znači da student ima celu godinu da odluči u kom od ponuđenih smerova želi da nastavi obrazovanje! Tokom prve godine osnovnih studija studentima je omogućena jezička podrška u vidu dodatne  nastave engleskog jezika. Svaki student ponaosob se procenjuje i omogućava mu se neophodan broj časova engleskog jezika. Studenti sa visokim nivoom znanja jezika mogu biti izuzeti sa nastave. Na poslednjoj godini, tokom šestog semestra, moguća je radna praksa, tj. sticanje konkretnog  radnog iskustva u kompaniji (Work Placement) ili učestvovanje u programu mobilnosti studenata Evropske unije pod nazivom Erasmus.

Studenti biraju između sedam smerova na osnovnim studijama:

 • BSc in Management with Arts
 • BSc in Management with Diplomacy
 • BSc in Management with Tourism
 • BSc in Financial Management
 • BSc in Management
 • BSc in Management with Marketing
 • BSc in Management with Psychology

Uslovi upisa:

Diploma srednje škole

Nivo engleskog jezika: IELTS  min 6,0 ili TOEFL  550 (iBT 80)

Cena po godini: 6.600€

Stipendija: posle prvog semestra u zavisnosti od uspeha IBS dodeljuje stipendiju za naredni semestar. Ukoliko student dostigne 75% u bilo kom semestru, IBS može da odobri stipendiju u visini do 75% od cene narednog semestra.

MASTER STUDIJE Jednogodišnje master studije su takođe na engleskom jeziku, počinju u septembru i traju 2 semestra, tokom jesenjeg i prolećnog semestra (od septembra do maja) studenti imaju predavanja i ispite, a tokom letnjeg perioda (od juna do avgusta) studenti spremaju disertaciju. Master studije su visoko praktične i omogućuju studentima da steknu veštine i znanja neophodna za uspešnu internacionalnu karijeru. Većina predavanja su organizovana četvrtkom i petkom u večernjim satima i subotom u vidu celodnevnih predavanja, što omogućava studentima koji su zaposleni da prate predavanja. Postoje šest postdiplomskih programa:

 • MSc in Financial Management
 • MSc in Human Resource Management
 • MSc in International Management
 • MSc in Marketing Management
 • MSc in Startup Entrepreneurship
 • MSc in Tourism Development and Management

Uslovi upisa:

Diploma završenih osnovnih studja

Nivo engleskog jezika: IELTS  min 6,5 ili TOEFL  575 (iBT 90)

Cena po godini u kampusu u Budimpešti:  8.700€. Cena po godini u bečkom kampusu:  11.800€.

Smeštaj

Kampus u Budimpešti ima dve rezidencije:

 1. Rezidencija u okviru kampusa nudi jednokrevetne ili dvokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom koje imaju brzu internet konekciju. Novoizgrađena rezidencija u okviru kampusa nudi sobe sa pogledom na baštu i reku. Studentima je na raspolaganju i zajednička kuhinja.
 2. Smeštaj van kampusa je organizovan u hotelu sa 3 zvezdice, koji se nalazi na 20 minuta vožnje javnim prevozom od kampusa. Sve sobe imaju svoje kupatilo. U cenu smeštaja je uračunat i doručak.

Osim smeštaja u rezidenciji, student mogu sa kolegama da iznajme stan i dele troškove.

Cena smeštaja za 2016/17. godinu: od 260€  do 445€ na mesečnom nivou, u zavisnosti od tipa smeštaja.

Kampus u Beču – Rezidencija se nalazi na 5 minuta od kampusa, nudi jednokrevetne ili dvokrevetne sobe i stanove za jednu ili više osoba. Sve sobe imaju kupatilo, telefon i internet konekciju, a studentima su na raspolaganju zajedničke kuhinje, fitnes centar, sauna, stoni tenis, tereni za fudbal i odbojku.

Cena smeštaja za 2015/16  godinu: od 254€ do 381€ na mesečnom nivou.

Napomene:

 • Registarcija za student van EU 900€,
 • Usluga agencije 8400din
 • Rok za prijavu 31.05.2016.

Galerija

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print