Kurs arapskog jezika u Kairu

Škola

International Language Institute

Ova škola arapskog jezika osnovana je 1975. godine i član je organizacije International House. Škola se specijalizovala se za podučavanje arapskog jezika u okviru različitih kurseva: za početnike i napredne polaznike, za univerzitete, diplomate, organizacije i korporacije. Kroz ovu školu prošlo je na hiljade učenika – arheologa, biznismena, diplomata, UN agencija, univerzitetskih studenata i profesora, službenika ambasada, a obučavali su i osoblja mnogih ministarstava stranih zemalja.

Zgrada škole se nalazi u rezidencijalnom delu grada, a do centra grada je potrebno 15 minuta vožnje. Škola  poseduje 19 klimatizovanih učionica i najsavremenija nastavna sredstva, nadzor, a polaznicima su na raspolaganju kafe i restoran sa otvorenom terasom, internet centar, prostorija za samostalno učenje i biblioteka. Škola objavljuje serije knjiga pod nazivom Kallimi Arab i Lughatuna Al-Fusha. Nastavno osoblje je visoko stručno i trenirano prema standardima CTEFLA.

Vreme van nastave – Škola organizuje različite aktivnosti i ekskurzije za svoje polaznike. Primer aktivnosti su časovi pevanja, sajmovi knjiga, časovi kuvanja, posete bazarima, časovi kaligrafije i drugi. Neke od ekskurzija koje škola ima u ponudi jesu posete piramidama, obilazak pustinje i gradskih znamenitosti.

Destinacija

Kairo je glavni grad Egipta i sa svojih skoro 20 miliona stanovnika predstavlja najveći grad srednjeg istoka. Egipćani ovaj grad nazivaju Um ad-Dunya što znači „majka sveta“. Kairo predstavlja neverovatnu mešavinu starog i novog od piramida u Gizi preko čuvenih starih bazara i kafea sa opijajućim mirisom kafe do modernog dela grada sa operom, bioskopima, tržnim centrima i luksuznim hotelima i restoranima. Reka Nil razdvaja ovu metropolu ostavljajući stari deo grada  i velelepne džamije i crkve na svojoj istočnoj obali dok se moderan Kairo postepeno širi zapadnom obalom. Zbog svog geografskog položaja i društvenih okolnosti koje su se menjale kroz dugu istoriju ovog grada, Kairo se može pohvaliti svojom raznolikošću koja ga i čini jedinstvenim.

Samo neke od znamenitosti koje treba posetiti kada ste u Kairu su: Egipatski muzej i bazar Khan El Khalili, trg Tahrir, stari Kairo i deo u kom žive Kopti, ulica El Moez i mnoštvo džamija, crkava i drugih znamenitosti. Ture van grada obuhvataju posete piramidama u Gizi, gradu Aleksandriji, Sakari – antičkoj grobnici i kompleksu sa nekoliko piramida, beloj i crnoj pustinji, a pravi avanturisti mogu ploviti Nilom u čuvenim felukama.

Kursevi

Škola arapskog u Egiptu organizuje sledeće kurseve:

  • Egipatski kolokvijalni aparski – EKA (govorni jezik);
  • Moderni standardni arapski – MSA (moderan književni arapski);
  • Kombinovani EKA i MSA kursevi (uključuju 10 časova kolokvijalnog arapskog jezika i 15 časova standardnog arapskog jezika);
  • Arapski jezik u medijima (ovaj kurs namenjen je polaznicima koji poseduju prethodno znanje arapskog jezika).

Veličine grupa se kreću od 8 do 10 polaznika, dok je maksimalan broj polaznika u grupi 14. Časovi se organizuju u prepodnevnim terminima od nedelje do četvrtka. Po završetku kursa polaznici dobijaju sertifikat. Pored navedenih kurseva, škola na uput organizuje i specijalističke kurseve za one koji se interesuju za arapsku poeziju, kulturu, istoriju, religiju, kaligrafiju, poslovanje ili žele dodatno da unaprede gramatiku.

Smeštaj

Postoji mogućnost rezervacije hotelskog smeštaja. Hoteli su locirani u centru, u neposrednoj blizini škole. U ponudi su jednokrevetne i dvokrevetne sobe. Sve poseduju sopstveno kupatilo, klimu i TV. Preporučuje se da se za prvih nekoliko dana rezerviše hotel, a škola dalje pomaže polazniku da pronađe stan. Stanovi mogu biti sa 1, 2 ili 3 spavaće sobe, kompletno su opremljeni, uključujući veš mašinu i klima uređaj. Locirani su na 5 do 10 minuta vožnje do škole.

Studentima su na raspolaganju i dve rezidencije: ILI i Dokki rezidencija. Obe rezidencije su moderne, klimatizovane, kompletno opremljene i imaju nadzor. Svi apartmani imaju nekoliko spavaćih soba, trpezariju, internet pristup, satelitski  TV, kupatilo, mašinu za veš, alarme za dim. Svaka soba ima krevet, ormar, sto i stolice. ILI rezidencija je u sklopu zgrade škole, dok je Dokki rezidencija udaljena 15 minuta prevozom od škole, ima nekoliko apartmana i ukupno 26 soba.

Akreditacije

EAQUALS

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print