Kurs arapskog jezika u Kairu

Škola

International Language Institute

Ova škola arapskog jezika osnovana je 1975. godine i član je organizacije International House World Organisation koju čini 160 škola jezika iz celog sveta. Specijalizovana je za podučavanje arapskog jezika za različite ciljne grupe polaznika: početnike, napredne polaznike, za univerzitete, diplomate, organizacije i korporacije. Kroz školu je prošlo na hiljade polaznika preko 30 nacionalnosti, pa predstavlja pravu malu kosmpolitsku sredinu.

Zgrada škole se nalazi u rezidencijalnom delu grada, a do centra grada je potrebno 15 minuta vožnje. Škola  poseduje 19 klimatizovanih učionica i najsavremenija nastavna sredstva, nadzor, a polaznicima su na raspolaganju kafe i restoran sa otvorenom terasom, internet centar, prostorija za samostalno učenje i biblioteka.

Vannastavne aktivnosti – Škola organizuje različite aktivnosti i ekskurzije za svoje polaznike. Primer aktivnosti su časovi pevanja, sajmovi knjiga, časovi kuvanja, posete bazarima, časovi kaligrafije i drugi. Neke od ekskurzija koje škola ima u ponudi jesu posete piramidama, obilazak pustinje i gradskih znamenitosti.

Destinacija

Kairo je glavni grad Egipta i sa svojih skoro 20 miliona stanovnika predstavlja najveći grad srednjeg istoka. Egipćani ovaj grad nazivaju Um ad-Dunya što znači „majka sveta“. Kairo predstavlja neverovatnu mešavinu starog i novog – od piramida u Gizi, preko čuvenih starih bazara i kafea sa opijajućim mirisom kafe, do modernog dela grada sa operom, bioskopima, tržnim centrima i luksuznim hotelima i restoranima. Reka Nil razdvaja ovu metropolu ostavljajući stari deo grada i velelepne džamije i crkve na svojoj istočnoj obali, dok se moderan Kairo postepeno širi zapadnom obalom..

Samo neke od znamenitosti koje treba posetiti kada ste u Kairu su: Egipatski muzej i bazar Khan El Khalili, trg Tahrir, stari Kairo i deo u kom žive Kopti, ulica El Moez i mnoštvo džamija, crkava i drugih znamenitosti. Ture van grada obuhvataju posete piramidama u Gizi, gradu Aleksandriji, Sakari – antičkoj grobnici i kompleksu sa nekoliko piramida, beloj i crnoj pustinji, a pravi avanturisti mogu ploviti Nilom u čuvenim felukama.

Kursevi

Škola nudi sledeće kurseve arapskog jezika:

– Egipatski kolokvijalni aparski je govorni jezik Egipta i jedan od najrasprostranjenijih arapskih dijalekata u svetu.

– Moderni standardni arapski je pisani arapski jezik koji vuče korene iz klasičnog arapskog jezika iz Kurana. Ovo je i jezik koji je u upotrebi u novinarstvu i medijima.

– Kombinovani EKA i MSA kursevi u trajanju od 2 ili 4 nedelje.

– Arapski jezik u medijima (ovaj kurs namenjen je polaznicima koji poseduju prethodno znanje arapskog jezika).

Nastava se odvija u grupama od 8 do 10 polaznika u prepodnevnom ili popodnevnom terminu u zavisnosti od odabranog kursa. Kurs traje od nedelje do četvrtka, dok su petak i subota slobdodni dani. Po završetku kursa polaznici dobijaju sertifikat škole ILI.

Smeštaj

Postoji mogućnost rezervacije hotelskog smeštaja. Hoteli su locirani u centru, u neposrednoj blizini škole. U ponudi su jednokrevetne i dvokrevetne sobe. Sve poseduju sopstveno kupatilo, klimu i TV. Preporučuje se da se za prvih nekoliko dana rezerviše hotel, a škola dalje pomaže polazniku da pronađe stan. Stanovi mogu biti sa 1, 2 ili 3 spavaće sobe, kompletno su opremljeni, uključujući veš mašinu i klima uređaj. Locirani su na 5 do 10 minuta vožnje do škole.

Studentima je na raspolaganju Dokki rezidencija koja je udaljena 15 minuta prevozom od škole, a škola obezbeđuje i šatl autobus koji svakodnevno prevozi polaznike od rezidencije do škole i nazad. Reč je o modernoj rezienciji koja je kompletno opremljena, klimatizovana i ima nadzor. Rezidencija ima ukupno 26 soba koje su grupisane u apartmane (svaki apartman ima 3 do 5 soba). Rezidencija ima zajedinčke prostorije sa satelitskom televizijom i pokrivena je WiFi internetom. Tu su i opremljene zajedničke kuhinje, protivpožarni sistem i mašine za veš.

Akreditacije

EAQUALS

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print