Kursevi engleskog jezika u inostranstvu, Južnoafrička Republika

good-hope-studies_reception

Škola

Good Hope Studies

Ova škola engleskog jezika jedna je od prvih škola u Kejptaunu, osnovana 1995. godine. Jedina je škola u Kejptaunu koja ima članstvo u IALC-u, a poseduje i EAQUALS akreditaciju.

Škola se nalazi na dve lokacije. Škola Newlands je locirana u tihoj rezidencijalnoj sredini, u predgrađu. Ima 10 moderno opremljenih učionica, biblioteku, prostoriju za odmor i druženje, a polaznici mogu uživati u mirnoj atmosferi prelepe bašte sa bazenom. Škola obezbeđuje besplatan internet i automate sa grickalicama i osvežavajućim pićima. Druga lokacija škole je u samom centru grada, u pešačkoj zoni. Iako blizu gradske vreve, prostorije škole nisu izložene buci sa ulice. Polaznicima su na usluzi 10 moderno opremljenih učionica, biblioteka, prostorija za odmor i druženje, besplatan internet i automati sa grickalicama i osvežavajućim pićima. Obe škole su odlično povezane gradskim prevozom i lako se stiže do mnogih turističkih atrakcija.

Vreme van nastave – Društveni klub škole je otvoren za sve polaznike škole. Tim ljudi zadužen za organizovanje slobodnog vremena polaznika osmišljavaju nove aktivnosti svake nedelje. Polaznici škole biraju  aktivnosti, neke su besplatne, dok se neke dodatno naplaćuju.

Neke od aktivnosti su: društvene večeri, konverzacija u  grupama, posete turističkim atrakcijama, obilasci grada u pratnji vodiča, jednodnevne ekskurzije, safari i bungee jumping vikend i još mnogo toga.

Destinacija

Kejptaun, grad nazvan majkom svih gradova, jedna je od najuzbudljivijih i najlepših destinacija na svetu. U 2014. godini je proglašen za broj 1 destinaciju koju treba posetiti od strane čuvenih novina The New York Times. Svojim veličanstvenim plažama, prirodnim parkovima, bogatim vinogradima, retkim vrstama biljaka i životinja i nadasve opuštenom atmosferom stvara nezaboravan i jedinstven doživljaj kod svakog posetioca. U ovakvom okruženju doživljaj kulture, religije, rasne raznolikosti stanovnika i svega egzotičnog što nudi grad, nesvakidašnji je i uzbudljiv.

Pogodna klima tokom cele godine, ljubazni domaćini, prirodno okruženje koje omogućava bavljenje svim aktivnostima u prirodi nikog ne ostavljaju ravnodušnim kao ni turističke zanimljivosti poput neobične Table Mountain, kvarta Bo-Kaap,  Zamak dobre nade, ostrvo Robben na kom je bio zatočen Nelson Mandela, botanička bašta, Nacionalni parlament i druge.

Kursevi

Škola pruža veliki izbor kurseva engleskog jezika:

  • Standardni kurs engleskog jezika podrazumeva 16 ili 20 časova nedeljno na kome se obrađuju svi elementi engleskog jezika, ali je ostavljeno i dovoljno vremena za vannastavne aktivnosti;
  • Intenzivni kurs engleskog jezika podrazumeva 26 ili 30 časova nedeljno, zahteva veću posvećenost i omogućava brži napredak, posebno u komunikaciji;
  • Biznis kurs engleskog i priprema za TOEFL ili IELTS je kombinacija standardnog kursa engleskog jezika i 10 časova poslovnog engleskog ili pripreme za ispite
  • Priprema za Cambridge ispite;
  • Individualna nastava
  • Akademska godina;

U ponudi škole su i radni programi koji omogućavaju sticanje radnog iskustva uz učenje jezika, kao i društveno koristan rad uz učenje jezika.

  • Program Work in South Africa podrazumeva učenje jezika uz plaćen posao koji sam polaznik pronalazi.

Smeštaj

Škola ima angažovano osoblje zaduženo za odabir najboljeg smeštaja za polaznikeU ponudi je nekoliko vrsta smeštaja: Porodični standardni smeštaj se uvek preporučuje, jer je zapravo jedinstvena prilika da se upozna tradicija, kultura i običaji naroda Južne Afrike. Sve porodice su lako dostupne javnim prevozom. Porodični plus smeštaj ima viši standard, što uključuje sopstveno kupatilo i bolju lokaciju u odnosu na školu. Rezidencijalni smeštaj, nalazi se u neposrednoj blizini škole, sobe su jednokrevetne, kupatilo dele 4 studenta. Studentske kuće, smeštaj namenjen polaznicima koji ostaju najmanje 4 nedelje, sobe su dvokrevetne i u sklopu se nalazi kuhinja i kupatilo. Kuće su udaljene 10 do 15 minuta od same škole peške. Polaznici mogu biti smešteni i u Newlands kampusu.

Akreditacije

EAQUALS

equals

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

IALC

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print