Jezički kampovi u Francuskoj – engleski, francuski, tenis

Škola

Ecole des Roches

Uzrast polaznika 8-18 godina

Ecole des Roches je prestižna internatska škola, osnovana davne 1899. godine. Do danas se ponosi hiljadama polaznika iz čak 107 zemalja sveta. Krase je vrednosti do kojih strogo drži, ali i internacionalno okruženje u malom i sigurnom mestu Verne sur Avre.  

Kampus škole se prostore na zelenoj površini u mirnom i sigurnom okruženju. Polaznicima je obezbeđeno apsolutno sve, od akademski jake nastave, do obilazaka poznatih mesta, uzbudljivih sportova i zabavnih aktivnosti, smeštaja u kampusu, obroka i celodnevnog nadzora. Školski kampus ima sportske stadione sa teniskim i drugim terenima, umetnički i audio-vizuelni studio, kao i prostorije za razonodu, kreativne radionice i hobije.  Pored toga, raspolaže sa preko 200 računara i besplatnim WiFi pristupom za svoje polaznike.

Škola organizuje niz odličnih tinejdž programa u letnjem i zimskom periodu. Svi programi uključuju od 15 do 20 sati francuskog ili engleskog jezika, u kombinaciji sa vannastavnim aktivnostima ili dodatnim časovima odabranog tematskog programa.

Vannastavne aktivnosti obuhvataju različite sportove (tenis, plivanje, jahanje, aerobik, fudbal, rukomet, košarka, badminton, odbojka i druge), ali i mnogo dodatnih zabavnih aktivnosti nakon nastave: disko veče, roštilj, izbor za mis i mistera, karaoke, društvene igre, maskenbal, ples, časovi kuvanja i drugo. Program obuhvata i dve ekskurzije nedeljno, koje podrazumevaju obilaske Pariza, Versaja, posetu Ruenu, obilazak Lamanša i druge.

Destinacija

Verne sur Avre je malo mesto smešteno na jugozapadu Normandije, istorijske francuske regije koja leži na obali Lamanša. U pitanju je mesto koje ima svega 7.000 stanovnika i koje krasi neverovatan krajolik, zelenilo i priroda. Za ljubitelje flore i faune, u mestu postoji rezervat sa divljim životinjama Les Bois des Aigles.

Najvažnija znamentost grada je crkva Svete Marije Magdalene (Eglise de la Madeleine), koja je izgrađena između 12. i 16. veka. Crkva je izgrađena u gotičkom stilu i visoka je čak 56 metara, pa je odlično vidljiva iz celog okruženja. Pored ove, u mestu postoji još nekoliko crkvi i istorijskih znamenitosti poput sive kule (Tour Grise).

Kursevi

CLASSIC PROGRAM (za decu od 8 do 18 godina) obuhvata 20 časova jezika nedeljno (francuskog ili engleskog), a nakon nastave organizuje se bogat vannastavni program koji obuhvata različite sportove, radionice, umetnost i druženja, obilaske i ekskurzije. Program je namenjen deci svih nivoa znanja jezika.

LANGUAGE AND TENNIS (za decu od 12 do 18 godina) program se sastoji od 20 časova jezika (francuskog ili engleskog), zajedno sa 25 sati teniskih treninga i mečeva nedeljno. Radi se na tehnici, taktici i praktičnoj igri, a polaznici imaju mogućnost da upoznaju francuske i internationalne teniske igrače. Treninge vode profesionalni teniski instruktori, a pre početka časova svako dete prolazi teniski test veština, posle čega se raspoređuju u grupe prema svom nivou. Za jezički deo neophodan je srednji do napredni nivo jezika.

LANGUAGE AND ETIQUETTE (za decu od 12 do 18 godina) program čine praktične i teorijske radionice na različite teme o kulturi, ponašanju i lingvističkom aspektu društvenog života. Program obuhvata 7 nastavnih jedinica na teme poput gastronomije, kulinarstva, mode, pristojnosti i galantnosti, plesa i poseta poznatim restoranima, zajedno sa 20 časova jezika nedeljno (engleski ili francuski). U slobodno vreme, deca učestvuju u vannastanom programu sa ostalim polaznicima u kampusu.

LANGUAGE AND FLYING (za decu od 12 do 18 godina) program odlična je izbor za mlade entuzijaste koji žele da se oprobaju u letenju malim, privatnim avionima. Program obuhvata teorijske časove (meteorologija, dizajn aviona, pravila letenja i navigacija) i praktične časove (aerodinamika, uzletanje, letenje, kontrola brzine, letenje iznad školskog kampusa i sletanje). Prepodnevni termin posvećen je časovima engleskog/francuskog jezika (20 časova nedeljno). Uslov za učestvovanje na programu jeste minimalna visina od 165 cm.

ZIMSKI PROGRAM (za decu od 12 do 18 godina) namenjen je polaznicima koji žele da uče i usavršavaju francuski jezik tokom zimskog raspusta. Program obuhvata 20 časova francuskog jezika nedeljno, dok slobodno vreme polaznici provode učestvujući u raznim aktivnostima u kampusu, ekskurzijama i obilascima.

Smeštaj

Polaznici su smešteni u kampusu škole, a sobe mogu biti dvokrevetne do osmokrevetne i imaju privatno kupatilo. Ishrana je na bazi punog pansiona i obroci se služe u restoranu u kampusu, izuzev danima kada su ekskurzije (ručak je lanč paket). Nadzor dece u kampusu organizovan je 24 časa (jedna odrasla osoba vodi računa o osmoro dece). Deca ne mogu napuštati kampus bez nadzora odraslih, izuzev ukoliko je izlazak deo vannastavnih aktivnosti sa osobljem. Program uvek počinje nedeljom i završava se petkom. Odlazak ili dolazak drugim danima zahteva doplatu za dodatnu noć u kampusu i doplatu za vanredni transfer.

Utisci

Ostavite Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju