Studiranje u Rimu na engleskom jeziku

Studije u Italiji

Škola

John Cabot University

John Cabot University u Rimu, osnovan 1972. je nezavisni američki univerzitet koji nudi osnovne BA studije studentima iz celog sveta. JCU nudi četvorogodišnje programe osnovnih studija iz oblasti društvenih nauka. Nastava se održava na engleskom jeziku i vodi je internacionalni tim predavača posvećenih stvaranju stimulativnog ali i zahtevnog nastavnog programa. Male grupe na predavanjima osiguravaju dinamiku nastave kao i razmenu ideja, a sve to uz redovne obilaske rimskih spomenika i diplomatskih i poslovnih predstavništava u gradu.

Studiranjem na JCU imaćete priliku da zajedno sa drugim studentima obiđete Firencu, Pompeju, Herkulaneum, Kijev, Budimpeštu, Kipar i još mnogo mesta. Imaćete šansu da svoje stečeno znanje primenite na radnoj praksi u internacionalnim kompanijama, ambasadama, muzejima i medijima.

Najbolje od svega, živećete u  Rimu „večnom gradu“, jednom od kulturno najbogatijih gradova u svetu, gde se svakodnevno prepliću prošlost i sadašnjost, gde je svaki prozor umetničko delo, gradu koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Život među delima Mikelanđela, Berninija, Rafaela obogatiće Vaš život na način na koji malo gradova može da uradi. Lepote i čuda Sikstinske kapele, bazilike Svetog Petra, šetnja trgom svetog Petra ili španskim stepenicama će vas svakodnevno inspirisati.

Studiranje na John Cabot Univerzitetu u Rimu pružiće Vam intelektualnu avanturu života!

Na JCU nastava se održava u malim grupama, profesori podstiču dijalog i iznošenje mišljenja i koriste sam grad Rim kao učionicu. Studenti koji su diplomirali na JCU su svoje post-diplomske studije nastavljali na prestižnim svetskim univerzitetima kao što su Columbia University, Johns Hopkins University, the London School of Economics i Oxford i mnogi drugi.

Univerzitet je akreditovan od strane Middle States Commission on Higher Education. Takođe, univerzitet je autorizovan od strane italijanskog ministarstva prosvete kao četvorogodišnji američki univerzitet u Italiji.

Stavljajući naglasak na razvoj kritičkog mišljenja, komunikacije i istraživanja, profesori JCU će unaprediti vaše znanje o kulturi i idejama, i što je najvažnije, naučiće vas da razmišljate i usvajate nova znanja.

Prednosti studiranja na JCU:

 • Profesori su diplomci prestižnih svetskih univerziteta (Brown University, Columbia University, Harvard University, Johns Hopkins University, the London School of Economics and Political Science,  the University of Bologna, the University of Rome “La Sapienza”, the University of Cambridge, the University of Oxford, Yale)
 • Nastava je u malim grupama, prosečno 15 studenata u grupi
 • Osetićete američki način učenja. Upoznaćete svoje profesore, imati debate na časovima, deliti svoje ideje, pisati analize, sprovoditi originalna istraživanja.
 • Istražite Rim i doživite ga kao sopstvenu laboratoriju. Imaćete priliku da izučavate arhitekturu, umetnost, istoriju umetnosti, arheologiju, istoriju i religiju na istorijskim i muzejskim lokacijama.
 • Sarađivaćete sa studentima iz 55 različitih zemalja.
 • Učićete radeći! Kroz dnevne izlete, stažiranje i istraživanja razvićete se lično i intelektualno.

 

Destinacija

John Cabot univerzitet poseduje dva svoja kampusa u Rimu, svaki sa sopstvenim indentitetom.

Prolaskom kroz Porta Settimiana (izgrađenih u III veku) dolazi se do JCU Frank J. Guarini kampusa. Kampus se nalazi u okviru Accademia dei Lincei, Nacionalne akademije nauka, čiji je član bio Galileo.  Arhitektura ove istorijske zgrade dopušta studentima da maksimalno uživaju u blagoj rimskoj klimi, sa svojim otvorenim terasama, prostranim dvorištem  okruženog bugenvilijama. Pored učionica u okviru kampusa se nalazi Aula Magna Regina auditorium u kome se redovno održavaju predavanja, koncerti, pozorišne i filmske predstave; biblioteka sa sopstvenim prostorijama za učenje, multimedijalna laboratorija kao i kancelarije JCU-a.

Tiber kampus, koji se nalazi na obali poznate rimske reke Tiber i na pet minuta hoda od Guarini kampusa, je prostrana, moderna zgrada sa savremeno opremljenim učionicama, prostorijom za odmor i druženje studenata i administrativnim prostorijama. Zgradu je dizajnirao italijanski arhitekta modernista Angelo di Castro 1958, a od tada je kompletno renovirana kako bi se u nju uklopili savremene tehnologije i načini učenja.

Programi

OSNOVNE STUDIJE

Bachelor of Arts je četvorogodišnji program osnovnih studija koji se sastoji od 40 kurseva (120 kredita). Glavni smerovi koje JCU nudi su:

 • Art History
 • Business Administration
 • Classical Studies
 • Communications
 • Economics and Finance
 • English Literature
 • History
 • Humanistic Studies
 • International Affairs
 • International Business
 • Italian Studies
 • Marketing
 • Political Science

Trajanje: 4 godine

Univerzitet organizuje i letnja predavanja, te student koji se odluče da tokom leta pohađaju kurseve mogu da diplomiraju za manje od 4 godine.

USLOVI UPISA:

•Diploma srednje škole

•Nivo engleskog jezika IELTS 6.5

Associate of Arts je dvogodišnji program studija društvenih nauka koji se sastoji od 20 kurseva (60 kredita) A.A. diploma je dostupna na svakom smeru JCU.

Trajanje: 2 godine

USLOVI UPISA:

•Diploma srednje škole

•Nivo engleskog jezika IELTS 6.5

CENA:

Nastava € 17.000 po godini (puna cena, bez stipendije koja može da iznosi do 50% i svi studenti imaju pravo da se prijave)

UPISNI ROKOVI: septembar i januar

Stipendija

John Cabot University nudi različite vrste STIPENDIJA u zavisnosti od uspeha upisnika. Iznos STIPENDIJE je do 50% školarine, a u zavisnosti od akademskog uspeha u srednjoj školi.

Smeštaj

Studenti mogu da se odluče za samostalan smeštaj, a univerzitet nudi nekoliko rezidencijalnih smeštajnih objekata u centru Rima. Rezidencije su stambene zgrade, sa potpun opremljenim stanovima u kojima studenti žive sa drugim studentima JCU.

Cena smeštaja i hrane po godini: od € 8.000 po godini.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print