Kako izbeći uobičajene turističke prevare

Turisti su često najugroženiji, kada su u pitanju prevare. Uglavnom nisu upoznati sa sredinom u koju dolaze, često im je potrebna pomoć i informacije i imaju tendenciju da veruju meštanima. Takođe, vrlo često ne dovode u pitanje ono što vide, ili im je rečeno, često ne govore jezik zemlje u kojoj se nalaze i verovatno sa sobom nosi veće količine novca i kreditne kartice.

Većina prevaranta je pametna, znaju kako da na prevaru izvuku novac od turista na načine koji se često teško identifikaciju, ali to nije i nemoguće. Neke prevare su očigledne nakon što se dese, gde žrtva shvati da je prevarena, ali tek nakon što bude prekasno. Druge su suptilnije, gde žrtva nikada ne može shvatiti kada je sve krenulo po zlu i onda racionalizovati da li je izgubila svoj novac ili bila opljačkana. Prevaranati koji obmanjuju turiste i džeparoši koriste slabosti zakona i sprovođenja zakona, čime im je omogućeno da efikasno rade na neodređeno vreme, dok ih ništa ne sprečava.

Sledi infografika uobičajenih turističkih prevara, koja će vam pomoći da ih izbegnete i pomoći vam da postanete svesni ako vidite da neko pokušava da vas prevari dok ste na putovanju.

40 Tourist Scams to Avoid This Summer

(Izvor: Just The Flight)

Share

Ostavite Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *