Kamp nemačkog jezika u Berlinu

Škola

GLS Water Sports

Uzrast polaznika 13-16 godina

GLS je organizacija koja ima svoje letnje kampove za mlade širom Nemačke. Letnja škola nemačkog jezika u Berlinu organizuje se u kampusu koji se nalazi na oko 30 km jugoistočno od grada, u selu Blosin koje leži na jezeru Volcig. 

Kampus je zatvorenog tipa i raspolaže sa 10 učionica, spavaonicama, restoranom, lukom sa brodićima, plažom, terenom za odbojku, košarku i fudbal, gimnastičkom salom i fitnes studijom, ali i mnogim drugim objektima za vannastavne aktivnosti.

Program aktivnosti – Za svoje polaznike škola organizuje dve aktivnosti dnevno, ali i 1 celodnevnu i 1 poludnevnu ekskurziju u Berlin nedeljno. Dnevne aktivnosti mogu biti jedrenje, surfovanje, vožnja kanua i kajaka, penjanje po veštačkoj steni, fitnes, odlazak na plažu, košarka, odbojka i fudbal. Tokom leta u kampu borave i nemački tinejdžeri, sa kojima će međunarodni polaznici imati priliku da se druže uz neke večernje aktivnosti, kao što su disko večeri, plesne večeri, roštilj i mnoge druge.

Destinacija

Berlin je najveći i glavni grad Nemačke, a sa oko 3,4 miliona stanovnika drugi je po redu najveći grad Evropske unije. Smešten na rekama Špreji i Hafel na severoistoku države. Ovo je grad kulture, politike, medija i nauke, sa ekonomijom koja je usmerena na industriju i uslužni sektor. Takođe, Berlin je popularna turistička destinacija poznata po festivalima, noćnom životu, umetnosti i arhitekturi i visokom kvalitetu života.

Grad obiluje znamenitostima poput parka Tiergarten, Berlinskog zida, Brandenburger Tor, Siegessaule, Schloss Charlottenbrug i drugih. Pored istorijskih i kulturnih tekovina, oni koji žele da vide i moderniju perspektivu grada, svakako treba da posete Potsdamer Platz, trg i vrlo važan saobraćajni čvor Berlina, u samom centru grada. 

Kursevi

Kurs nemačkog namenjen deci i mladima sastoji se od 20 časova nemačkog jezika nedeljno, raspoređenih na 4 časa dnevno od po 45 minuta. Nastava se odvija u malim grupama od maksimalno 12 polaznika po grupi, a mogu je pohađati deca sa svim nivoima znanja (od totalnih početnika do naprednog nivoa).

Učenici su tokom trajanja programa pod nadzorom osoblja škole, kako tokom nastave i prilikom aktivnosti koje se organizuju u kampusu, tako i tokom celodnevnih i poludnevnim ekskurzija koje škola organizuje u Berlinu.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u samom kampusu gde se odvija i nastava. Sastoji se od dvokrevetnih ili trokrevetnih soba sa sopstvenim kupatilom. U sobama se nalaze kreveti, prostor za odlaganje garderobe i sto sa stolicama. U cenu programa uključen je pun pansion koji podrazumeva doručak, ručak i večeru koja se služi restoranu u kampusu. Smeštaj traje od nedelje pred početak kursa jezika, do nedelje nakon završetka kursa jezika.

Akreditacije

EAQUALS

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Draga Tamara,

Teodora se odlično provela i stekla nova prijateljstva sa drugom decom iz kampa. Već  je i preporučila nekim drugaricama kamp.

Evo ukratko :

Časovi su bili interesantni i dosta je unapredila znanje nemačkog jezika. Vannastavne aktivnosti u kampu su bile interesantne.

Smeštaj je bio odličan, s tim što je morala da se seli posle prvih 7 dana iz trokrevetne sobe (otišle su joj cimerke) u dvokrevetnu, i ovo ne bi bio problem da čitav dan nije izgubila čekajuci na novu sobu …. Znači ovde imamo malu zamerku.

Izleti su bili odlični.

Jedinu  pravu zamerku  ima na hranu, za koju mi je rekla da je nije bilo dovoljno I da nije bila raznovrsna, a da su meso dobijali samo dva puta nedeljno I to jednom kobasice a drugi put –  seckano u sosu (verovatno stroganoff) kao I da je uglavnom bilo testo i krompir za rucak i/ili večeru ….. I druga deca su se žalila na hranu….

Eto to je ukratko, znači uglavnom joj je bilo predivno i išla bi opet sledeće godine, mada verovatno ne u ovaj kamp nego drugi.

Srdačan pozdrav,

Barbara

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju