Kamp nemačkog u Austriji

Škola

Village Camps
Uzrast polaznika od 10 do 17 godina

Preko 45 godina iskustva u organizovanju internacionalnih letnjih kampova za decu i tinajdžere dovoljno govori o visokom kvalitetu školskog osoblja, širokom spektru ponuđenih aktivnosti i programa koje Village Camp nudi svojim polaznicima.

Kamperi se dele u grupe po uzrastu i/ili sposobnostima. Prepodnevni period u trajanju od tri sata je posvećen odabranom programu (jezički, avanturistički, filmski). Tokom popodnevnih vannastavnih aktivnosti svi kamperi su zajedno i aktivnosti se odvijaju na engleskom jeziku. Određenim danima deca mogu da se prijave za aktivnosti po njihovom izboru, a ostalim danima aktivnosti se organizuju prema starosnoj dobi. Sva deca će imati priliku da učestvuju u produkciji filma koji se snima u kampusu.

Vannastavni program – Svake subote se organizuje celodnevni izlet. Tačan broj izleta zavisi od vremenskih uslova i interesovanja kampera. Neki od mogućih izleta su: Salzburg – rodno mesto Mocarta, Grossglockner Hochalpenstrasse – jedan od najspektakularnijih predela na svetu,  Krimml – trokaskadni vodopadi visoki 380 m. Polaznike očekuje i uzbudljivo planinarenje austrijskim Alpima, sa noćenjem u tradicionalnom planinarskom domu.

Destinacija

Kamp se organizuje u pitomom seocetu Piesendorf, smeštenom u spektakularnom planinskom okruženju, na obali istoimenog jezera. Broj polaznika u kampu je ograničen na samo 80 kampera, koji vrlo brzo postaju deo Village porodice.

Village Camps svojim polaznicima nudi najviši nivo nadzora i veliku pažnju obraća na zdravlje i bezbednost. Konstantno se radi na postizanju savršene ravnoteže između obrazovnih i zabavnih aktivnosti.

Kursevi

Jezički kamp – Program učenja jezika (engleski ili nemački) sa nastavom koja se odvija u prepodnevnim časovima. Cilj kursa je razumevanje i unapređenje jezičkih veština.  Maksimalan broj polaznika u grupi je 10. Po završetku kursa svaki polaznik dobija sertifikat o stečenom nivou znanja, a roditeljima se šalje izveštaj o napretku.

Avanturistički kamp – Ovaj austrijski region pun jezera i okružen planinama je poznat po velikom izboru aktivnosti na otvorenom. Cilj programa je da se kamperi međusobno upoznaju, nauče nešto o Austriji i uživaju u sticanju novih veština i usavršavanju već postojećih. Kamp nudi mnoštvo aktivnosti, uključujući širok spektar klasičnih i sportova na vodi, koje se organizuju u skladu sa uzrastom i sposobnostima svakog od kampera.

Filmska akademija – Program na kome se korak po korak uče osnove pravljenja filmova (pisanje scenarija, snimanje i editovanje) i kreira svoj lični, visoko kvalitetni završni projekat. Glavni predavač je filmski reditelj Edward McDougal, redovni profesor na Regent i Taylor univerzitetima i dobitnih mnogih nagrada za svoja ostvarenja.

Zvanični jezik kampa je engleski, koji se koristi tokom svih aktivnosti i u komunikaciji sa osobljem kampa.

Smeštaj

Smeštaj polaznika se organizuje u hotelu Chalet Notburgahof, u višekrevetnim sobama (2-5 po sobi) sa sopstvenim kupatilom. U sklopu kompleksa se nalaze sportska sala, teniski tereni i restoran. Na pešačkoj udaljenosti od smeštaja se nalazi i veliki sportski kompleks sa bazenom, peščanim terenom za odbojku, fudbalskim terenom, teniskim terenima, bilijarom, trambolinama. Obezbeđen je pun pansion u restoranu hotela.

Polaznicima se nudi mogućnost doplate za povratni transfer od/do aerodroma. Transfer podrazumeva doček polaznika na aerodromu u dolasku i ispraćaj na aerodrom u povratku. Cena povratnog transfera od i do aerodroma u Salzburgu je 150 €, od i do aerodroma u Minhenu je 200 €, u određenom terminu.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print