Kanada

STANSTEAD, Stanstead College

Ono što izdavaja školu od drugih je porodična atmosfera koja vlada u njoj, većina učenika žive u internatu a profesori i osoblje škole poznaju svakog đaka. Takođe, učenici će pored engleskog jezika usavršiti i francuski, kako kroz časove u školi, tako i kroz život u ovoj maloj zajednici. Koledž je posebno poznat zbog svog hokejaškog tima, koji postiže zavidne rezultate u istočnoj Kanadi. Pored hokeja, škola ima timove u košarci (muškoj i ženskoj), fudbalu, američkom fudbalu i ragbiju.

TORONTO, Havergal College

Ova škola sa internatom za devojčice se nalazi u centralnom Torontu i spoj je istorijskih zgrada koje su nadograđivane izuzetno modernim arhitektonskim objektima, sa obiljem travnatih površina i drvoredima koji presecaju kampus.

NEWMARKET, Pickering College

Nastavni program je Ontario Secondary School Diploma koji je međunarodno priznat kao standard za upis na fakultet. Učenici koji pohađaju ovaj program u Pickering College, imaće zaokruženo znanje izprirodnih nauka, matematike, društvenih nauka, jezika i umetnosti.

Umetnički departman škole ima audio, video i muzičke laboratorije, radio stanicu i muzički studio. Sportski tereni uključuju: četiri terena za ragbi i fudbal, teren za bejzbol, terene za trčanje, kompletan atletičarski kompleks i zatvoreno klizalište, a škola ima i konjički klub.

Državne srednje škole u Kanadi

Onima koji se odluče da pohađaju srednju školu u Kanadi, na raspolaganju je nekoliko programa: jedno polugodište, cela školska godina, više školskih godina, ali i kratki programi kao što su jednomesečni program tokom školske godine i letnji program.