Srednja škola u Kembridžu

Škola

King’s Ely

King’s Ely je dnevna i internatska škola smeštena u mirnom bajkovovitom gradiću Ely, nadomak Kembridža i izuzetno dobro je  povezana sa nekim od najvažnijih gradova Engleske. Škola je udaljena svega pola sata vožnje od Kembridža i na oko sat vremena vožnje vozom od Londona. Nalazi se u jedinstvenom okruženju ruralnog okruga Cambridgeshire, kojim dominira impozantna katedrala, u čijoj senci je smeštena ova škola. King’s Ely je jedna od najstarijih škola u Velikoj Britaniji, sa tradicijom podučavanja dugom preko 1000 godina. Jula 2018. godine škola je od British Council-a ponovo dobila prestižnu International School Award, akreditaciju koja se dodeljuje školama koje se odlikuju izuzetnim radom sa međunarodnim učenicima. Istu nagradu dobila je i 2012. godine.

Kao jedna od prvih nezavisnih škola u Velikoj Britaniji koja nudi kvalifikaciju IGCSE, škola nastavlja da prilagođava svoje programe, kako bi zadovoljili potrebe svakog učenika. Ovu školu pohađa čak 90% britanskih učenika, a izuzetno velika pažnja posvećuje se internacionalnim đacima, kako bi ostvarili vrhunske rezultate. Zajedno sa svojim britanskim vršnjacima, internacionalni učenici aktivno učestvuju u svim sportskim, muzičkim, umetničkim i vannastavnim programima.  Učenici ove škole takođe imaju pomoć pri prijavi za fakultet. Oni dobijaju specifična uputstva, savete i podršku. Đaci ove škole nastavljaju studije  na prestižnim institucijama kao što su Okford, Kembridž, LSE i Russell Group, kao i univerzitetima u SAD, Evropi i Aziji.

Internacionalni učenici na A level programu na raspolaganju imaju širok izbor predmeta, čak 29, a imaju i do tri časa nedeljno pripreme za IELTS ispit za univerzitete i obezbeđuje da svaki učenik postigne nivo neophodan za pristup univerzitetu koji mu je prvi izbor. Svi IELTS ispiti se uzimaju u UKVI odobrenim centrima u Londonu.

Učenici ove škole imaju mogućnost da pohađaju Extended Project Qualification (EPQ), koji je visoko cenjen od strane univerziteta u Velikoj Britaniji.

Dečaci i devojčice su smešteni u dve odvojene bording kuće, koje se nalaze u blizini čuvene katedrale. Rezidencija za dečake zove se School Hill i najstarija je stalno nastanjena zgrada u Velikoj Britaniji, koja nudi bogatu mešavinu tradicionalnih vrednosti i modernih objekata. Devojčice borave u rezidenciji Hill House, koja ima svoju privatnu baštu.

Profil

Lokacija škole: grad

Godina osnivanja:

Religija: Anglikanska crkva

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: Svi učenici 1-18 godina; internatski učenici od 7 godina

Broj učenika: 985

Nastavni programi: iGCSE, GCSE, A level, letnje škole

Najbliža stanica: železnička stanica Ely Main – London, udaljena je 10 minuta hoda od škole.

Najbliži aerodrom: London Stansted – oko 1h; London Heathrow – oko 2h.

Cena za internacionalne učenike za školsku 2018/19. godinu: 441 £

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 150 £ + 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), Guardian service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

  • Učenici ove škole postižu izuzetne rezultate. Školske 2017/18. čak 47% ocena učenika A level programa bile su A* ili A;
  • 29 predmeta na raspolaganju A level učenicima;
  • Do tri časa nedeljno pripreme za IELTS ispit za univerzitete;
  • Mogućnost pohađanja Extended Project Qualification (EPQ), koji je visoko cenjen od strane univerziteta u Velikoj Britaniji.

Uslovi upisa

Potrebno je priložiti svedočanstva predhodnog obrazovanja, polažu se engleski jezik i matematika, a jedan deo upisne procedure je i intervju.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print