Srednja škola u Kembridžu

The King's School, Ely

Škola

King’s Ely

King’s Ely je internatska škola (boarding school) koja nudi  izvanredno obrazovanje gde se svaki učenik pojedinačno vrednuje i poštuje. Cilj škole je da napravi zajednica od učenika sa najrazličitijim interesovanjima i talentima. Na raspolaganju je veliki broj stipendija za mlade talente. Škola podstiče kreativnost i nezavisnost gradeći jako samopouzdanje kod mladih ljudi. Smeštena je u mirnom bajkovovitom gradiću Ely, nadomak Kembridža, a ipak dobro povezana sa Kembridžom, Stenstedom i Londonom. Škola se nalazi u samom centru gradića, te učenici imaju osećaj da su članovi lokalne zajednice. Škola je bila je jedna od 4 škole u Velikoj Britaniji koja je dobila prestižnu NACE nagradu 2012. godine. S obzirom da je škola osnovana pre više od 1000 godina na svakom koraku odiše duh tradicije.

Profil

 • Lokacija škole: grad
 • Godina osnivanja: 973
 • Religija: Anglikanska crkva
 • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice). Napomena: Škola teži da napravi ravotežu između polova, tako da je uglavnom izjednačen broj dečaka i devojčica.
 • Starosna struktura: Svi učenici 3 – 18 godina; internatski učenici 8 – 18 godina
 • Broj učenika: Pre-prep/Prep/Junior 485; Senior School (uključujući A level) 442; A level 160; Study Centre 55; internatski učenici 228, internacionalni internatski učenici 150; UKUPNO 982
 • Nastavni programi: 2 godine GCSE, 2 godine iGCSE, 1 godina iGCSE, A level, letnje škole, pripremni kurs
 • Najbliža stanica: železnička stanica Ely Main – London, udaljena je 10 minuta hoda od škole.
 • Najbliži aerodrom: Stansted – oko 1h; Heathrow – oko 2h.
 • Cena za internacionalne učenike: za školsku godinu £34,059 (po tromesečju £11,353), cena za pun internatski smeštaj i nastavu za 2014/15.
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), Guardian service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

King’s Ely nudi obrazovne programe od jaslica, preko pripremnih kurseva do Junior i Senior škola negujući  istim duhom sve svoje učenike, a ipak nudeći svakom uzrastu jedinstven program i  iskustvo. Lokacija škole je vrlo pogodna za sve one koji žele da vreme van učionice provedu u prelepom okruženju pored reke, koja se nalazi na 5 min hoda od škole, a nadomak predivne katedrale. Ovo je škola u tradicionalnom ambijentu koja ipak stremi budućnosti ohrabrujući svoje učenike da postignu više nego što očekuju, verujući da učenje treba da bude avantura, izazov i pomeranje granica.

Uslovi upisa

Uslovi upisa za internacionalne učenike:

Potrebno je priložiti svedočanstva predhodnog obrazovanja, a polažu se engleski, matematika, prirodne nauke i maternji jezik. Nivo engleskog jezika potreban za IGCSE je srednji, a za Pre-GCSE  je niži srednji ili srednji. Obavezan je i intervju sa profesorom iz škole koji se obavlja lično ili putem skajpa.

ESOL departman sprovodi specijalizovane programe učenja engleskog jezika za polaznike kojima engleski nije maternji jezik. Naglasak je na akademskom engleskom jeziku kako bi se učenici lakše ukopili u način predavanja i učenja.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju