Srednja škola u Engleskoj u blizini Oksforda

Kingham Hill

Škola

Kingham Hill

Kingham Hill je internatska i dnevna škola za 300 devojčica i dečaka. Škola se nalazi na izdvojenom imanju u neposrednoj blizini Oksforda.

Školski objekti su vrhunski i obuhvataju: kompleks sa  bazenom, fitnes centar, studio za ples i dramski studio; teniske terene, sportsku halu, različite travnate terene, atletsku stazu i druge sadržaje.

Ova škola nije akademski selektivna, već nastoje da ohrabre svakog učenika, kako bi ostvario svoj puni akademski potencijal. Na osnovu različitih kriterijuma procene svakog učenika pojedinačno i nakon intervjua sa direktorom, stručni tim prepoznaje učenike za koje misli da će napredovati ako im se ponudi odgovarajući izazov i stimulativni uslovi života i učenja.

Akademski napredak svakog učenika meri se svake tri nedelje, a njegov napredak nadgleda lični tutor. Najnadareniji učenici postaju deo školskog akademskog udruženja Octagon. U okviru kampusa nalazi se sedam internata. Dečaci i devojčice smešteni u odvojene internate, u zavisnosti od uzrasta, a u svakom internatu živi između 22 i 38 učenika. Učenici nose školske uniforme.

Osnovna religija u ovoj školi je protestantizam, ali su dobrodošli i učenici koji pripadaju drugim religijama. Svi učenici su u obavezi da prisustvuju na dnevnim službama i pohađaju predavanja iz religijskog obrazovanja.

Profil

 • Lokacija škole: ruralna sredina
 • Godina osnivanja: 1886.
 • Religija: hrišćanstvo
 • Tip škole: mešovita
 • Starosna struktura: Svi učenici 11 – 18 godina; internatski učenici 11 – 18 godina;
 • Broj učenika: Senior School (uključujući A level) 300; A level 65; internatski učenici 190; internacionalni internatski učenici 45; UKUPNO 300
 • Nastavni programi: 2 godine GCSE, A level, Pre- A level kurs, American High School Diploma, Foundation kursevi
 • Najbliža stanica: KinghamPaddington, preko Oksforda – 5 km od škole.
 • Najbliži aerodrom: Heathrow– 80 kmCena za internacionalne učenike: za školsku godinu od £20.970 do £27.375 (po tromesečju od £6.990- £9.125) u zavisnosti od razreda (pun internatski smeštaj i nastavu za 2013/14).
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti (povratni depozit u visini jednog tromesečja), prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), Guardian service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

 • Foundation Course koji priprema međunarodne učenike za A level
 • Međunarodni učenici dolaze iz 15 različitih zemalja
 • 60 odsto učenika je u školskom internatu
 • Profesionalno ESOL odeljenje za pomoć učenicima koji slabije govore engleski i prijateljski nastrojeno osoblje
 • Odličan program podrške učenicima u učenju

Uslovi upisa

Diplome i svedočanstva o školovanju u matičnoj školi, kao i adekvatan nivo poznavanja engleskog jezika:  7. i 8. razred – KET (Kembridž), 9. razred – PET (Kembridž), 10. razred/GCSE – FCE (Kembridž), Sixth Form Foundation – PET, 12. razred/A Level – FCE. Preporuka pouzdanih agenata je takođe relevantna.

Škola nudi izuzetno dobar ESOL program učenja engleskog jezika za učenike kojima je neophodan, koji se posebno doplaćuje.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju