Srednja škola u Engleskoj u blizini Oksforda

Škola

Kingham Hill

Kingham Hill je internatska i dnevna škola za dečake i devojčice uzrasta od 11 do 18 godina. Pohađa je preko 300 učenika, a nalazi na izdvojenom imanju u neposrednoj blizini Oksforda. Ovakvo okruženje je pogodno za to da se učenici u potpunosti fokusiraju na svoj akademski razvoj, a dobro opremljen kampus im pruža priliku da sve što im je potrebno imaju na jednom mestu. Školski objekti su vrhunski i obuhvataju: kompleks sa bazenom, fitnes centarom, plesnim i dramskim studijom; teniske i netbol terene, sportsku halu, različite travnate terene, atletsku stazu i druge sadržaje, gde svaki učenik može naći nešto u skladu sa svojim afinitetima.

Škola nastoji da ohrabri svakog učenika, kako bi ostvario svoj puni akademski potencijal. Najnadareniji učenici postaju deo školskog akademskog udruženja Octagon. U okviru kampusa nalazi se sedam bording kuća. Dečaci i devojčice smešteni u odvojene internate, u zavisnosti od uzrasta, a u svakom internatu živi oko 25 učenika. Sobe su od šestokrevetnih do osmokrevetnih za mlađe učenike, dok su stariji učenici smešteni i u jednokrevetne sobe. Đaci ove škole nose školske uniforme.

Osnovna religija u ovoj školi je protestantizam, ali su dobrodošli i učenici koji pripadaju drugim religijama. Svi učenici su u obavezi da prisustvuju na dnevnim službama i pohađaju predavanja iz religijskog obrazovanja.

Profil

 • Lokacija škole: ruralna sredina, Oxfordshire, Cotswolds
 • Godina osnivanja: 1886.
 • Religija: Protestantska
 • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
 • Starosna struktura: 11-18 godina
 • Broj učenika: 300+
 • Nastavni programi: GCSE, A level, Pre- A level Programme, American High School Diploma, ESOL
 • Najbliži aerodrom: Heathrow
 • Cena za internacionalne učenike: za školsku 2017-18. godinu od 30450 £ do 31800 £, u zavisnosti od razreda, (cena za pun internatski smeštaj i nastavu), doplata za US College Prep Program 2110 £ po tromesečju, registracija 150 £ , prijemni depozit 700 £, depozit 9.300 £.
 • Dodatni troškovi: prijava 8.400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, plesa, govora/drame), Guardian service, troškovi za knjige, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme, avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

 • Pre-A level program koji priprema internacionalne đake za A level
 • Internacionalni učenici iz preko 25 različitih zemalja
 • Profesionalno ESOL odeljenje za pomoć učenicima koji slabije govore engleski
 • Škola poseduje i svoju farmu

Uslovi upisa

Učenici zainteresovani za nastavak školovanja u ovoj školi treba da polažu onlajn testove koje propiše škola, kao i da prilože diplome i svedočanstva prethodnih razreda. Škola nudi izuzetno dobar ESOL program učenja engleskog jezika za učenike kojima je neophodan, koji se posebno doplaćuje.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print