Koledž na jugu Velike Britanije

Škola

Earlscliffe

Earlscliffe je mala internatska škola koja neguje indivdualan pristup sa mnogo podrške i podsticaja za svoje učenike. Njen jedinstveni pristup nastavi i podučavanju prožet je britanskom tradicijom i metodama sa Oxbridge koledža, vodećih državnih šola i Ivy League univerziteta. Za samo nekoliko godina postojanja, ova škola uspela je da ostvari neverovatan uspeh plasirajući se na 38. mesto The Telegrapf Top 100 Schools nacionalnog rangiranja od preko 4.000 škola koje predaju A-level program.

Škola je smeštena u mestu Folkstoun, lučkom gradu na jugoistoku Engleske. Nalazi se na oko 10-15 minuta pešačke udaljenosti od svih značajnijih delova grada, plaže, uključujući i sam centar gde se nalaze prodavnice, butici, kafići i restorani. Zgrada škole datira još iz 1870. godine kada je bila obrazovni centar, a danas je renovirana i ide u korak sa savremenim tokovima. Kampus škole ima moderne učionice i spavaonice koje podrazumevaju dvokevetne sobe sa privatnim kupatilom.

Škola nudi jedan od najboljih britanskih obrazovnih sistema, takozvani “zlatni standard” – A-level program sa tradicionalnim predmetima čime obezbeđuje odličnu akademsku pripremu u trci za najpoželjnije fakultete. Visok kvalitet nastave koja se odvija u malim grupama vodi ka akademskom uspehu i pristupu nekim od najboljih univerziteta Velike Britanije. Pored akademskog dela, škola neguje sportske i kulturalne aktivnosti (obilaske znamenitosti, organizovana putovanja,..). Akcenat celokupnog programa obrazovanja nije više samo na dobrim ocenama. Upravo to je ono što izdvaja Earslicliffe, usmerenost na sticanje iskustva i mnoštva dodatnih aktivnosti i znanja po čemu se učenici ove škole razlikuju od svojih vršnjaka.

Profil

Lokacija škole: Folkstoun u oblasti Kent, na 30 km od Kenterberija

Godina osnivanja: 2012.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 15-19 godina

Broj učenika: 71 učenik u internatu

Najbliža stanica: Folkestone Central (50 minuta od Londona)

Najbliži aerodrom: Gatwick London 1h

Nastavni program: A-level program, University foundation

Cena za internacionalne učenike za školsku 2018/19. godinu:  34.500 £ po godini (nastava, smeštaj i obroci)

Dodatni troškovi: povratni depozit 1840 £, registracija 250 £, CAS 160 £, opciona doplata za jednokrevetnu sobu 995 £ (po tromesečju), prijava 8.400 rsd (ili 70 €), dodatni časovi sporta, nastavni material 250 £, Guardian service  450 £ (po tromesečju), dodatni predmeti, dodatne vannastavne aktivnosti, osiguranje, troškovi ispita, ekskurzija, pranje veša, transferi, lokalni prevoz…

Izdvajamo

  • Individualan pristup u nastavi i male nastavne grupe
  • “Zlatni standard” – A-level program
  • Mala internatska škola
  • Zauzela je 38. mesto na The Telegraph Top 100 Schools
  • Organizovane sportske i kulturalne aktivnosti

Uslovi upisa

Dobar akademski nivo (priložiti svedočanstva prethodnog obrazovanja), dobar nivo engleskog jezika (minimalan nivo je IELTS 5.0 ili B1 Cambridge). 

Opis programa učenja engleskog kao stranog jezika:

Pomoć u učenju engleskog jezika se nudi na nekoliko nivoa tokom školske godine koji zahtevaju učešće srednjoškolaca u nizu kurseva  koji uključuju rad na gramatici i kompoziciji, čitanju i proširenju rečnika, kao i pravilnom govoru i izgovoru. Iako učenik pohađa dodatne časove engleskog jezika i dalje prati kompletan nastavni program i kreće se ka sticanju diplome po završetku 12. razreda.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju