Koventri univerzitet u top 15 najboljih univerziteta u Velikoj Britaniji

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je Koventri univerzitet, sa kojim sarađujemo, ove godine zauzeo 15. mesto na listi najprestižnijih univerziteta u Velikoj Britaniji. Na prva tri mesta ove liste našli su se Kembridž, Oksford i Sent Endruz. O kvalitetu Koventri univerziteta najbolje svedoče ocene studenata. Prema podacima sa ove liste, čak 91,1 odsto studenata izrazilo je zadovoljstvo kursevima, a 92,7 odsto predavanjima na ovom univerzitetu.

Koventri univerzitet je škola koja se konstantno razvija, sa rastućom reputacijom i priznanjem kvaliteta edukacije. Impresivno veliki kampus ovoga univerziteta nalazi se u samom centru grada. 2011 su dobili nagradu “Entrepreneurial University of the Year” koja se daje univerzitetu koji ohrabruje i podržava studente  i osoblje da pokažu inicijativu u  preduzetništvu. Takođe su dobili nagradu za izuzetnu podršku koju pružaju studentima, a čak 85odsto studenata je zadovoljno svojim obrazovanjem i iskustvom koje su stekli na univerzitetu. Koventri Univerzitet  je poznat po tome što velika većina studenata, čak 94 odsto, pronađe posao odmah po završetku studija.    Zgrade univerziteta se konstantno unapređuju i dograđuju. U sledećih 10 godina u univerzitet će biti uloženo 160 miliona funti, uključujući izgradnju novog studentskog centra i zgradu sa visokom tehnologijom za  tehničke i računarske studije. Na kampusu postoji više od 2400 PC-a, a ceo kampus je pokriven Wi-Fi mrežom.

Karakteristična zgrada sa kupolama je biblioteka od 16 miliona funti, sa preko 1.200 mesta za učenje, 450 kompjuterizovanih radnih mesta i ogromnom ponudom nastavnog materijala.  U sklopu biblioteke se nalaze i knjižara i kafić. Jedan od najnovijih dodataka kampusu jeste studentski centar vredan 5 miliona funti. Vrlo bitno za razvitak kako univerziteta tako i samog grada, je otvaranje tehnološkog parka Koventri univerziteta. Tu se nalazi Tehno centar, jedinstven kompleks koji je idealno mesto za obuku, konferencije i poslovnu saradnju. Univerzitet se ponosi i svojom ponudom sportskih objekata: fitnes centar, hala sa 4 sportska terena (odbojka, košarka, kriket i fudbal), hala sa dva terena (stoni tenis  i badmington).

Koventri  univerzitet nudi širok spektar inovativnih i modernih programa osnovnih i postdiplomskih studija. Univerzitet u svom sastavu ima četiri fakulteta: Faculty of Business, Environment and Society, Faculty of Engineering and Computing, School of Art and Design, Faculty of Health and Life Sciences.

Egida International će vam pomoći da odaberete pravi program za vas i studiranje pretvorite u zadovoljstvo. Više o programima ovog univerziteta saznajte klikom na: studiranje na Koventri univerzitetu.  

coventry

Coventry_University

exterior

Share

Ostavite Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *