Kurs engleskog jezika za avijatičare

Škola

LAL Language Centers

SPECIJALIZOVANI KURS ENGLESKOG ZA AVIJATIČARE – ICAO LEVEL 4

LAL Language Centers organizacija osnovana je još 1980. godine u Velikoj Britaniji. Danas organizuje brojne kurseve engleskog jezika za decu i odrasle širom Amerike, Velike Britanije, na Malti i u Južnoafričkoj Republici.

LAL u Fort Loderdejlu otvoren je 1992. godine i jedna je od retkih škola koja poseduje rezidenciju za smeštaj studenata u okviru istog kampusa. U školi se nalazi biblioteka i 19 klimatizovanih učionica sa besplatnim pristupim WiFi konekciji. Posle nastave, polaznici mogu da nastave sa učenjem u multimedijalnom centru opremljenom  tabletima i kompjuterima. Svoje slobodno vreme mogu provoditi u druženju sa ostalim polaznicima igrajući stoni tenis, Xbox  ili  gledajući filmove. Za one koji vreme vole da provode izvan školske zgrade, tu su bazen i đakuzi. 

Vannastavne aktivnosti – Za pravo američko iskustvo, polaznici kursa imaju priliku da uče engleski jezik i u slobodno vreme, bilo da se nađu sa prijateljima na kafi, u školi  ili se pridruže nekoj od brojnih ekskurzija koje organizuje škola. Aktivnosti mogu biti različite – od poludnevnog krstarenja Fort Loderdejlom, preko posete Key West-u gde možete roniti, voziti džet ski, pa do  super zabavnog vikenda u Orlandu!

Destinacija

Sunčani Fort Loderdejl, grad na Floridi i glavni grad metropolitske oblasti Južne Floride, popularna je turistička

destinacija na obali Atlantika. Grad je poznat pod nazivom

„Venecija Amerikeʺ zbog velikog broja kanala, a pored toga poznat je i kao glavni centar za jahte i brodove. Vreme je odlično u toku cele godine, a u gradu se nalaze brojne peščane plaže, outlet centri za šoping, mnoštvo luksuznih hotela, restorana, galerija, a omogućen je i lak pristup Orlandu… Grad je idealno tropsko mesto za usavršavanje engleskog jezika uz nezaboravan odmor, gde svako popodne obećava uživanje na plaži, a svako veče je moguće obići neke od mnogobrojnih noćnih klubova, diskoteka i kafea.

Kursevi

SPECIJALIZOVANI KURS ENGLESKOG ZA AVIJATIČARE – ICAO LEVEL 4

Ovo je pripremni kurs za profesionalne avijatičare i one koji planiraju zaposlenje u ovoj industriji, za šta im je potreban nivo 4 ICAO ispita. Cilj ovog kursa je da unapredi konverzaciju polaznika prateći 6 osnovnih delova ovog ispita – izgovor, strukturu rečenica, tečnost govora, vokabular, razumevanje i interakciju. Na časovima se vežbaju veštine slušanja uz pomoć autentičnih snimaka, zatim veštine korišćenja vokabulara potrebnog u standardnim i posebnim avijatičarskim situacijama, poboljšanje konverzacije, uključujući izgovor prilikom komunikacije telefonom ili radio-telefonom. U cenu kursa uključene su posete lokalnim aerodromima i partnerskim pilotskim školama, kako bi polaznici imali priliku da vide kako izgleda praktično korišćenje jezika.

ICAO Level 4 je uslov za bavljenje ovom profesijom, bilo da se radi o pilotima na komercijalnim ili privatnim letovima, međunarodnim letovima helokopterom ili kontrolorima leta. Kurs se organizuje tri puta u toku godine i traje 10 nedelja, a za njegovo pohađanje potreban je minimum B1 nivo znanja engleskog jezika. Sastoji se od 20 časova nedeljno, od po 45 minuta, a nastava se odvija u malim grupama od maksimalno 10 polaznika, pa profesor ima priliku da se posveti svakom polazniku posebno.

Smeštaj

Porodični smeštaj unapređuje boravak u Americi na mnoge načine. Pre svega, omogućava da se engleski koristi i van škole, kao i da se nauči više o američkoj kulturi i ljudima. Sobe mogu biti jednokrevetne i dvokrevetne, sa sopstvenim ili zajedničkim kupatilom, a sve opcije uključuju noćenje sa doručkom. Porodice su od škole udaljene u proseku 35 minuta gradskim prevozom. Redovno se obilaze i kontrolišu, da bi se osigurao njihov visok standard. Rezidencijalni smeštaj  je u ponudi za one polaznike koji ipak žele više nezavisnosti i komfora. Rezidencija La Quinta nalazi se odmah do škole i nudi uluge poput 24-časovnog obezbeđenja i usluge pranja veša. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne, sa sopstvenim kupatilom, a ishrana je na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto). Polaznici škole mogu koristiti i bazen i đakuzi koji se nalaze u okviru samog kampusa.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print