Kurs engleskog sa časovima plesa, drame ili multiaktivnostima

Škola

Dulwich College

Uzrast polaznika 12-17 godina

Organizacija Our World English Schools osnovana je 1989. godine i od tada obezbeđuje letnje kurseve engleskog jezika za decu. Sa skoro 30 godina iskustva u radu sa decom, škola je svake godine domaćin hiljadama polaznika iz preko 50 zemalja sveta. Između ostalog, u svojoj ponudi ima Dulwich College namenjen deci uzrasta od 12 do 17 godina.

Koledž se nalazi u južnom delu Londona, a na oko 20 minuta gradskim prevozom od samog centra grada. Prostire se na oko 30 hektara zelene površine, što pruža sigurno okruženje za decu. Kampus raspolaže sa moderno opremljenim učionicama, internatskim smeštajem, bazenom, sportskim objektima koji su na raspolaganju polaznicima i nadzorom odraslih.

Vreme van nastave – Škola organizuje vannastavne aktivnosti i ekskurzije. U sklopu programa organizuju se dve ekskurzije nedeljno, od kojih jedna uvek podrazumeva obilazak Londona i njegovih znamenitosti, dok druga može da bude obilazak okolnih gradova poput Brajtona, Lidsa, Kembridža, Oksforda ili drugih.

Aktivnosti nakon nastave mogu biti različite sportske aktivnosti (gimnastika, košarka, badminton, aerobik, odbojka, plivanje, tenis ili druge) ili društvene aktivnosti poput večeri talenta i disko večeri, roštiljanja, različitih kvizova, takmičenja, potrage za blagom i mnogih drugih.

Destinacija

London je glavni grad, ali i muzički, modni, pozorišni, kulturni, komercijalni i turistički centar Engleske. Jedan je od najvećih turističkih centara u svetu, a godišnje ga posete milioni posetilaca iz različitih krajeva sveta. Ovaj kosmopolitski grad obiluje istorijskim znamenitostima koje su obeležja grada i po kojima je prepoznatljiv u svetu.

Prilikom posete Londonu nikako ne biste trebali da propustite obilazak simbola grada poput Palace of Westminster, Buckingham Palace, London Eye, Trafalgar Square. Tu su i znamenitosti poput muzeja Madam Tussauds, Tower of London, ali mnoštvo muzeja, galerija, prodavnica, restorana i drugih atrakcija koje ovaj grad čine veličanstvenim i posebnim.

Kursevi

Deci je na raspolaganju više kurseva jezika koji se sastoje od kombinacije 15 sati engleskog jezika nedeljno i neke od sledećih opcija prema izboru polaznika:

  • Aktivnosti (12 sati jezičkih, kulturnih i sportskih aktivnosti);
  • Scenske umetnosti (12 sati nedeljno: ples ili dramska sekcija) – program uključuje odlazak na mjuzikl na West End-u;
  • Priprema za IELTS (12 sati pripreme za IELTS nedeljno); za uzrast 14-17 godina.

Nastava se odvija u malim grupama, sa od 12 do 15 polaznika po grupi. Po dolasku u školu, svaki polaznik radi orijentacijski test jezika kako bi se procenio trenutni nivo znanja engleskog. Nakon toga, polaznici se raspoređuju u adekvatne jezičke grupe prema svom nivou znanja.

Smeštaj

Polaznici su smešteni u rezidenciji koja se nalazi u okviru kampusa škole, te je sve na jednom mestu: nastava, smeštaj i neke vannastavne aktivnosti. Sobe u kojima su deca smeštena mogu biti jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne, a većina soba ima privatno kupatilo. U cenu programa uključen je pun pansion, a obroci se služe u kantini u kampusu. Polaznicima su na raspolaganju i zajedničke prostorije za druženje i odmor nakon nastave, a prostorije poseduju televiziju, DVD i druge pogodnosti.

Galerija

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print