Kurs engleskog u Oksfordu

st claires oxfordb

Škola

St. Clare’s

Škola je osnovana davne 1952. godine i već dugo je prepoznatljiva po kvalitetu svojih programa i rezultatima koje njeni polaznici postižu. Idealan je izbor  za sve koji žele kvalitetan edukativni centar na dobroj lokaciji, svega par stanica od centra grada u blizini Univerzitetskog parka.

Škola pored učionica sa najsavremenijom opremom poseduje i zajedničke prostorije, biblioteku, kafeteriju i nekoliko rezidencija u blizini škole. Nastava se organizuje u malim grupama od najviše 12 polaznika i podrazumeva rad na gramatici, rečniku i konverzaciji.

Škola ima saradnju sa brojnim obrazovnim institucijama i akreditovana je od strane Britanskog Saveta, članica je organizacije ENGLISHUK, COUNCIL OF INTERNATIONAL SCHOOLS i mnogih drugih vodećih organizacija u oblasti obrazovanja internacionalnih polaznika.

Vreme van nastave – Oksford ima puno toga da pruži pa će vreme provedeno u njemu sigurno biti ispunjeno. Škola jednom nedeljno organizuje celodnevne ekskurzije u više gradova, ali i kraće poludnevne obilaske Oksforda i atrakcija u njegovom okruženju. Pored ovoga tu su i razne sportske i zabavne aktivnosti i druženja polaznika škole.

Destinacija

Na samo 60 kilometara od Londona smešten je  „grad usnulih tornjeva“  i jedan od najstarijih univerziteta na engleskom govornom području. Ovo je grad koji svojim posetiocima nudi savršen spoj tradicionalne britanske kulture i modernog industrijskog grada. Sam univerzitet predstavlja skup od preko 30 različitih objekata koji zaslužuju divljenje kako zbog svoje arhitekture tako i zbog onoga što predstavljaju. Neke od  gradskih atrakcija koje nikako  ne treba propustiti su univerzitetski muzej The Ashmolean Museum, zatim pozorište The Sheldonian Theatre, čuveno pozorište na otvorenom čije performanse ćete sigurno pamtiti, Bodleian Library, mnoštvo divno uređenih parkova i bogatih muzeja čijim se eksponatima retki mogu pohvaliti. Šetnjom Bomont (Beaumont Street) ili High Street uživaćete u dinamičnosti i multikulturalnosti ovog grada. Između ove dve ulice naićićete  na glavnu šoping atrakciju – Covered Market, nadkrovljene konstrukcije izgrađene još 1774. godine. Njena namena bila je da se sa oksfordskih ulica uklone neugledni dućani. Danas, Market okuplja dućane tradicionalnog karaktera ali i nove, uglavnom radnje u kojima se kupuje hrana. Kroz grad protiče reka Temza.

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve engleskog jezika:

  • Standardni kurs koji podrazumeva 21 čas nedeljno u trajanju od 55 minuta za polaznike starije od 18 godine;
  • Ispitni kurs – stavlja fokus na vežbe i pripreme za neki od jezičkih ispita: (FCE, CAE, IELTS)
  • Privatni kurs – samostalan rad sa profesorom u skladu sa ličnim željama i ciljevima polaznika
  • Kurs standardnog engleskog + privatni časovi- za polaznike koji za kraće vreme žele da steknu više znanja, čini ga kombinacija 15 časova standardnog engleskog i 5 privatnih časova.

Smeštaj

Smeštaj za polaznike sveobuhvatnih letnjih programa za odrasle je obezbeđen u engleskim porodicama, u standardnim jednokrevetnim sobama, sa polupansionom ili u nekoj od rezidencija (jednokrevetne ili dvokrevetne sobe, bez obroka). Porodice žive u rezidencijalnim delovima Oksforda, a do škole se najčešće dolazi autobusom, ili biciklom. Rezidencije su udalje do 15 minuta gradskim prevozom. Koji će tip smeštaja polaznik odabrati zavisi od ličnih preferencija. Svaka opcija ima svoje prednosti i garantuje upoznavanje sa novim ljudima i konstantnu upotrebu engleskog jezika.

Galerija

Akreditacije

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print