Kurs usavršavanja jezika za profesore nemačkog jezika

Škola

DID Deutsch Institut

KURS ZA PROFESORE NEMAČKOG JEZIKA

Centri: Berlin – Frankfurt – Minhen – Hamburg

DID znači nemački u Nemačkoj (Deutsch in Deutschland). Dešifrovano značenje skraćenice je zapravo više od 43 godine moto DID škole nemačkog jezika. Osnivanjem škole 1970. godine, želelo se da se na najbolji mogući način izađe u susret strancima iz čitavog sveta kojima se ukazala prilika ili potreba da uče i usavršavaju nemački jezik. Kako bi navedeno ostvarili kao svoj najvažniji cilj, rukovodstvo škole je od samih početaka angažovalo nastavni kadar koji je pre svega univerzitetski obrazovan i specijalizovan da nemački predaje strancima. Danas njihov kvalitetan rad najbolje promovišu polaznici njihovih kurseva, a čiji je prosečan broj  5000 u toku jedne godine i koji potvrđuju da se nemački najbolje usvaja u Nemačkoj.

Za ostvarenje svog primarnog cilja, a to je kvalitet u podučavanju nemačkog jezika, nagrađeni su nagradom „Najbolja škola nemačkog jezika u Nemačkoj“ od strane 500 turističkih agencija širom sveta.

Vreme van nastave – Ekskurzije, obilasci i druge aktivnosti su veoma važan deo procesa učenja jezika. Zbog toga se redovno organizuju posete muzejima, crkvama i ostalim znamenitostima koje su značajne za gradove u kojima se kursevi održavaju. Organizovane su i sportske aktivnosti, poslepodnevne šetnje i druženja. Većina ovih poseta i obilazaka je besplatna i odvija se tokom poslepodneva ili večeri i tokom nedelje, dok su ekskurzije vikendom i obuhvataju obilaske obližnjih gradova i znamenitosti.

U svakom od gradova (Berlin, Frankfurt, Mihnen i Hamburg) DID Institut je centralno lociran, u blizini najlepših znamenitosti gradova i najprometnijih ulica zanimljivih velikom broju turista iz celog sveta.

Destinacija

Berlin je glavni grad Nemačke, važan centar evropske politike, kulture, medija, nauke i umetnosti, prepoznatljiv i po festivalima, arhitekturi i slobodnom načinu života. Šareni natpisi i grafiti Berlinskog zida nekada su razdvajali dva dela jednog grada, države i može se reći i veliki deo sveta. Posle njegovog pada, 1989. godine, grad se naglo razvija i postaje prava metropola. Jedinstvo starog i modernog, istoka i zapada, vidljivo je na svakom koraku. Škola nemačkog jezika u Berlinu nalazi se u širem centru grada, 15 minuta peške od Brandenburške kapije i zauzima dva sprata zgrade. Škola je moderna i opremljena svim potrebnim materijalom za nesmetanu nastavu. Na krovu školske zgrade nalazi se prostrana terasa.

Frankfurt je  važan poslovni centar i finansijsko središte Nemačke. Između modernih zdanja nalaze se muzeji, pozorišta, galerije, ali i mnogobrojni klubovi koji su učinili Frankfurt jednom od najzanimljivijih destinacija u Evropi. U gradu se održava više od 40 sajmova godišnje koje poseti preko 20 miliona ljudi. Leti ćete primetiti koliko je ovaj grad živopisan – tokom „Parade kulture“ različite etničke grupe ljudi predstavljaju tradicionalne plesove u autentičnim kostimima i nošnjama svojih zemalja. DID Institut se nalazi u najlepšem delu grada (Sachsenhausen) u blizini reke Majne. Skoro svi muzeji Frankfurta se nalaze duž obale reke, na kojima se takođe mogu naći peščane plaže sa palmama i terenima za odbojku.

Minhen je sofisticiran grad sa baroknim duhom i  stanovnicima koji poseduju jedinstven smisao za humor. Minhen je, na kraju krajeva, prestonica“gemutlichkeit“, neprevodivog izraza koji označava izuzetno prijatno, dobro osećanje. Posetioce kao magnet privlači bajkoviti šarm grada, izvanredni muzeji i godišnji festival piva Oktoberfest. Ostali državljani Nemačke ponekad Minhen nazivaju „grad sa srcem“. Škola nemačkog u Minhenu se nalazi u blizini centralne železničke stanice i u blizini Karlsplatz-a, najprometnijeg mesta Evrope sredinom 18. veka, gde se danas nalaze brojni butici, restorani, pabovi… Škola se proteže na 2 sprata i savremeno je opremljena.

Nemci vole za Hamburg da kažu kako on za njih predstavlja „vrata prema svetu“. Otvoren, tolerantan, bogat, nezavisan hanzeatski grad, Hamburg ne samo da je najveća nemačka luka, već i veliki trgovački centar, sedište banaka i osiguranja, ali i muzeja, pozorišta, medijskih kuća… Zgrada škole rađena je u istorijskom art-deko stilu, a locirana je u centru grada. Sa velike terase na krovu škole polaznici mogu uživati u predivnom pogledu na Inner Alster jezero, najveće veštačko jezero u gradu, kao i deo grada sa predivnim hotelima i zgradama (Jungfernstieg). Sve učionice su prostrane i opremljene savremenom opremom za učenje i boravak.

Kursevi

Kurs za profesore nemačkog jezika traje 2 nedelje i obuhvata 26 časova nedeljno. Nastava je podeljena tako da su:

  •  4 časa dnevno pet dana u nedelji u jutarnjim časovima iz opšteg znanja nemačkog jezika +
  •  2 časa dnevno dva dana u nedelji u popodnevnim satima namenjena poseti konkretne nastave nemačkog jezika +
  •  2 časa jednom nedeljno diskusije i razmene mišljenja sa nemačkim predavačima o nastavnom iskustvu.

Polaznici ovog kursa se upoznaju sa najnovijim nastavnim materijalom, metodama i trendovima koji se koriste na nastavi nemačkog jezika. Na 2 nedelje ćete se naći u ulozi učenika, tako da će Vam to iskustvo pomoći da uočite kako ove nastavne metode posmatraju i razumeju učenici nemačkog jezika. Na ovaj način će profesori nemačkog jezika sa naših prostora imati priliku da uporede svoje sa metodama nastave nemačkih profesora jezika, kao i drugih profesora nemačkog jezika iz celog sveta.

Smeštaj

Za svoje polaznike škola nudi nekoliko tipova smeštaja. Bez obzira za koju vrstu smeštaja se opredelite, svi oni su u granicama grada i dobro su gradskim prevozom povezani sa školom. Porodični smeštaj je vrlo popularan i preporučljiv vid smeštaja, jer pruža mogućnost da i posle škole polaznik bude u kontaktu sa nemačkim jezikom. To je najbolji način da se kroz razgovor sa domaćinima pored jezika upoznaju kako ljudi, tako i zemlja sa svojim običajima i kulturom. Za polaznike koji traže više samostalnosti u ponudi su privatne sobe i omladinski hoteli.

Akreditacije

EAQUALS

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

CSN

TestDaF

The TestDaF, formally Test Deutsch als Fremdsprache („Test of German as a foreign language“), is a standardised German language test aimed at people who would like to study at or academics and scientists who would like to work in German universities. The test is run by the TestDaF-Institut.

The test can be taken in 91 different countries around the world. The test covers listening comprehension, reading comprehension, writing and speaking, and is recognised by German universitiesas proof of prospective students’ ability.

There are three levels (TDN 3–5) which correspond to the Common European Framework of Reference for Languages levels B2–C1

WYSETC

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is „to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print