Kursevi engleskog jezika u Americi, Florida

Škola

LAL SCHOOLS

LAL Language Centers je vrlo uspešna organizacija za podučavanje engleskog kao stranog jezika koja ima preko 25 godina iskustva u polju edukacije. LAL ima školske centre za decu i odrasle u 17 gradova, odnosno 6 zemalja engleskog govornog područja.

Školski centar u Fort Loderdejlu smešten je na svega par minuta od popularnih plaža i restorana, dok je do najužeg centra grada potrebno samo 25 minuta prevozom. Škola ima 19 klimatizovanih učionica sa savremenom nastavnom opremom, a polaznici mogu uživati na osunčanoj terasi, relaksirati se u bazenu ili ručati u restoranu koji je odmah pored škole.

Slobodno vreme sastavni je deo učenja, jer nastava nije limitirana samo na učionicu. U ponudi je širok izbor vannastavnih aktivnosti u školi i van nje. Neke aktivnosti obuhvaćene su cenom, dok za pojedine postoji doplata.

Primer aktivnosti uz doplatu je krstarenje Fort Loderdejlom, obilazak Kennedy Space Center, odlazak u močvaru Everglades, kupanje na South Beach-u u Majamiju, vikend u Orlandu i još mnoge druge. Tačan raspored aktivnosti za određeni period polaznici dobijaju po dolasku u školu.

 

Destinacija

Ovaj grad na Floridi, jednoj od najpopularnijih zapadnih destinacija, prepoznatljiv je po svojim kanalima zbog kojih ga često zovu američka Venecija. Krasi ga 37 km duga peščana plaža sa luksuznim hotelina, impresivnom umetičkom scenom, restoranima svetke klase, šopingom, bogatim noćnim životom i drugim atrakcijama.  

Izuzev umetnosti i plaža, Fort Loderdejl je poznat i po kulturi i različitim lokalnim manifestacijama. Pored šopinga u čuvenoj ulici Las Olas Boulevard, obilaska istorijskog dela grada i znamenitosti, tu je i mnoštvo muzeja i okolnih mesta koje vredi posetiti. Grad je udlajen od Majamija manje od sat vremena, što pruža pregršt mogućnosti za obilaske posle nastave.

Kursevi

LAL ima širok izbor kurseva jezika u ovom centru:

  • General English (15 sati nedeljno)
  • Semi-intensive English (18 sati nedeljno)
  • Intensive English (22,5 sati nedeljno)
  • Business English (15 sati nedeljno)
  • TOEFL Exam Preparation (15 sati nedeljno ) i drugi.

Nastavu vode kvalifikovani profesori koji imaju iskustvo u podučavanju, a odvija se u grupama od maksimalno 12 polaznika (kod pojedinih kurseva maksimalno je 15 polaznika). Po dolasku u školu svi polaznici prolaze testiranje radi procene nivoa engleskog jezika (radi raspoređivanja u jezičke grupe), a po uspešnom završetku kursa dobijaju sertifikat LAL škole jezika.

Smeštaj

Škola nudi tri različite opcije smeštaja: rezidencije, porodice i hotele. La Quinta rezidencija nalazi se u kompleksu odmah pored škole LAL gde se odvija nastava, a smeštaj odrazumeva jednokrevetne ili dvokrevetne sobe (za dve osobe koje putuju zajedno) sa privatnim kupatilom. Porodični smeštaj dobar je način upoznavanja života i kulture, kao i prilika za dodatnu upotrebu jezika van učionice (porodice su udaljene u proseku 35 minuta gradskim prevozom od škole). Smeštaj podrazumeva jednokrevetne ili dvokrevetne sobe (za dve osobe koje putuju zaajedno) sa privatnim ili zajedničkim kupatilom, a smeštaj je na bazi noćenja sa doručkom, uz mogućnost doplate za polupansion. Hotelski smeštaj može biti u zajedničkim sobama (Courtyard by Mariott, 10 minuta hoda od škole) na bazi noćenja i sa zajedničkim kupatilom ili sobe/studio apartmani ili jednokrevetni apartmani (Shore Haven, 35 minuta hoda od škole) sa privatnim kupatilom bez obroka.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print