Kursevi engleskog jezika u Bornmutu

Škola

Cavendish School of English

Od osnivanja 1983. godine, ova škola obezbeđuje kvalitetnu nastavu engleskog jezika za polaznike različitog uzrasta i iz raznih krajeva sveta. Do danas, školu je pohađalo preko 200.000 polaznika koji govore u prilog dobroj nastavi koja je usmerena na komunikaciju i lične potrebe odraslih polaznika.

Reč je o porodičnoj školi koja se prostire u 3 viktorijanske zgrade koje se nalaze jedna pored druge. Smeštena je u tihom, rezidencijalnom delu grada, a nalazi se na samo nekoliko minuta od užurbanog dela Bornmuta, kafea, restorana, prodanica, pabova i plaže. Raspolaže sa čak 30 moderno opremljenih učionica koje imaju interaktivne table, IT laboratorijom, salom sa projektorom, kantinom u kojoj se služe obroci i prostranim dvorištem. Cela je pokrivena besplatnim WiFi intrnetom i poseduje prostoriju za relaksaciju sa multimedijalnom opremom.

VANNASTAVNE AKTIVNOSTI su sastavni deo programa učenja i usavršavanja engleskog jezika. Škola organizuje mnoštvo aktivnosti, ekskurzija i obilazaka u cilju vežbanja komunikacije, proširenja rečnika i razumevanja. Bornmut je vrlo zabavan grad sa mnogo zabavnih dešavanja tokom cele godine, a polaznici imaju mogućnost i doplate za ekskurzije u druge gradove Engleske na recepciji škole.

Destinacija

Bornmut je jedno od najatraktivnijih mesta Velike Britanije. Ovaj grad prostire se duž 11 km peščane plaže na jugoistočnoj obali Engleske, a viktorijanska arhitektura i bogat društveni i kulturni život čine ga jednim od najzanimljivijih gradova za turiste.

Vrtovi i parkovi koji obuhvataju 10 km teritorije grada, biciklizam, ture pešačenja, obilasci atrakcija i znamenitosti grada, kao i šoping, samo su neki od sadržaja koji su na raspolaganju posetiocima. Bornmut poslednjih godina postaje prepoznatljiv po besplatnim festivalima koji se organizuju tokom cele godine, od umetnosti, do kulinarstva, pa sve do čuvenog novogodišnjeg sajma. Takođe, u gradu postoji pregršt znamenitosti koje ne treba propustiti tokom posete Bornmutu — čuvena luka, Pavilion pozorište, muzej avijacije, a na raspolaganju su i aktivnosti za ljubitelje zabave poput avanturističkih centara u zatvorenom, Zipline, farme Farmer Palmer’s i drugih.

Kursevi

U svojoj ponudi ima različite opcije usavršavanja engleskog jezika u zavisnosti od izbora polaznika. Pored standardnih kurseva različitog intenziteta, škola nudi i pripremu za polaganje ispita (IELTS, Cambridge), kurs poslovnog engleskog jezika, kao i privatne časove sa profesorom.

Nastava se odvija u malim grupama, sa u proseku od 8 do 15 polaznika po grupi, a kurs može početi bilo koji ponedeljak tokom cele godine.

Smeštaj

Smeštaj polaznika najčešće se organizuje u pažljivo odabranim, lokalnim porodicama koje su od škole udaljene maksimalno 30 minuta gradskim prevozom. Polaznici su smešteni u jednokrevernoj sobi na bazi polupansiona, dok su vikendom obezbeđena sva tri obroka. Uz doplatu za porodični smeštaj, postoji mogućnosti privatnom kupatila u sobi. Alternativna opcija smeštaja je rezidencija koja se nalazi na pešačkoj udaljensoti od škole i sastoji se od soba sa privatnim kupailom, uz mogućnost doplate za obroke.

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print