Kursevi engleskog u Americi

miami

Škola

Kaplan International

Kaplan International je organizacija koja se bavi podučavanjem engleskog jezika i raspolaže sa preko 45 akreditovanih školskih centara u različitim gradovima širom sveta. Organizacija postoji preko 70 godina i vremenom je postala sinonim za obrazovnu raznolikost, akademsku celovitost i tehnološke inovacije u obrazovanju. U svojoj ponudi veliki izbor kurseva, uključujući i kurseve standardnog engleskog jezika, biznis kurseve za profesionalce, kao i pripreme za međunarodne testove poput IELTS, Cambridge i druge. Škola je internacionalna, pa je pohađaju polaznici iz različitih delova sveta i različitih kultura.

Kada je reč o Sjedinjenim Američkih Državama, Kaplan u svom vlasništvu ima čak 19 centara u gradovima poput Njujorka, Majamija, San Diega, San Franciska, Los Anđelesa i drugih. Sve škole imaju odlične lokacije i raspolažu savremenim učionicama sa interaktivnim tablama, računarskim prostorijama, WiFi internetom i prostorijama za relaksaciju nakon nastave.

Nakon nastave škola organizuje i vannastavni program za svoje polaznike. Pored samostalnog obilaska grada, organizuju se različite radionice, zabave (večeri i odlasci u kafe), šetnje i obilasci grada, sportske aktivnosti, karaoke i odlasci na pozorišne predstave. U ponudi su i ekskurzije u druge gradove danima vikenda.

Destinacija

Školski centri nalaze se u Berkliju, Bostonu, Čikagu, Sijetlu, Njujorku, Portlandu, San Dijegu, Majamiju, San Francisku, Santa Barbari i Vašingtonu.

Kursevi

Škola u svojoj ponudi ima različite kurseve engleskog jezika, u zavisnosti od interesovanja polaznika. Neki od kurseva u ponudi su:

  • Vacation English kurs jezika (20 časova jezika nedeljno)
  • Standardni kurs jezika (20 + 7 časova nedeljno)
  • Intenzivni kurs jezika (20 + 8 + 7 časova nedeljno)
  • Poslovni engleski (20 + 8 + 7 časova nedeljno) i drugi.

Prvi dan po dolasku u školu organizuje se orijentacija i tada polaznici rade test znanja, radi procene nivoa engleskog jezika koji imaju. Nakon urađenog testa, polaznici se raspoređuju u male nastavne grupe, prema nivou koji imaju. Po završetku kursa, polaznici dobijaju sertifikat o stečenom nivou znanja tokom trajanja kursa.

Smeštaj

Škola nudi i različite opcije smeštaja, u zavisnosti od kriterijuma polaznika – rezidencije, zajedničke stanove, porodični smeštaj i druge. Rezidencije su samostalnija opcija i podrazumevaju veću privatnost. Zajednički stanovi su dobar izbor za one polaznike koji žele boravak u internacionalnom okruženju, deleći smeštaj sa više polaznika, dok je porodični smeštaj namenjen onima koji žele da iskuse američki način života, upoznajući kulturu i način života porodice kod koje borave. Smeštaj uglavnom podrazumeva jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu, sa obrocima ili bez obroka, kao i sa privatnim ili zajedničim kupatilom. Od opcije smeštaja za koju se odluči polaznik zavisi i sama cena smeštaja za određeni broj nedelja.

 

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print