Kursevi engleskog u Americi

Škola

Kaplan International

Kaplan International je organizacija koja se bavi podučavanjem engleskog jezika i raspolaže sa 38 akreditovanih školskih centara u različitim gradovima širom sveta. Organizacija postoji već 80 godina i vremenom je postala sinonim za obrazovnu raznolikost, akademsku celovitost i tehnološke inovacije u obrazovanju. U svojoj ponudi veliki izbor kurseva uključujući i kurseve standardnog engleskog jezika, biznis kurseve za profesionalce, kao i pripreme za međunarodne testove poput IELTS, Cambridge i dr. Škola je internacionalna, pa je pohađaju polaznici iz različitih delova sveta i različitih kultura.

Kada je reč o Sjedinjenim Američkih Državama, Kaplan u svom vlasništvu ima čak 18 centara u gradovima poput Njujorka, Majamija, San Diega, San Franciska, Los Anđelesa i drugih. Sve škole imaju odlične lokacije i raspolažu savremenim učionicama sa interaktivnim tablama, računarskim prostorijama, WiFi internetom i prostorijama za relaksaciju nakon nastave.

Nakon nastave škola organizuje i vannastavni program za svoje polaznike. Pored samostalnog obilaska grada, organizuju se različite radionice, zabave (večeri i odlasci u kafe), šetnje i obilasci grada, sportske aktivnosti, karaoke i odlasci na pozorišne predstave. U ponudi su i ekskurzije u druge gradove danima vikenda.

Destinacija

Škola ima centre na sledećim destinacijama: Berkeley, Boston Fenway, Boston Harvard Square, Chicago Downtown, Seattle Downtown, Seattle Highline College, LA Westwood, LA Whittier, LA Golden West, Miami, NY Empire State, NY SoHo, Philadelphia, Portland, San Diego, San Francisco, Santa Barbara, Washington DC.

Kursevi

Škola u svojoj ponudi ima različite kurseve engleskog jezika u zavisnosti od interesovanja polaznika. Neki od kurseva u ponudi su:    

  • General  Englsih  kurs jezika (20 časova jezika nedeljno);
  • Semi-Intensive English kurs jezika (20 + 7 časova nedeljno);
  • Intensive English kurs jezika (20 + 8 + 7 časova nedeljno);
  • Poslovni engleski (20 standardnog + 8 poslovnog + 7 časova nedeljno) i drugi.

Prvi dan po dolasku u školu organizuje se orijentacija i tada polaznici rade test znanja radi procene nivoa engleskog jezika koji imaju. Nakon urađenog testa, polaznici se raspoređuju u male nastave grupe prema niovu koji imaju. Po završetku kursa polaznici dobijaju sertifikat o stečenom nivou znanja tokom trajanja kursa.

Smeštaj

Škola nudi i različite opcije smeštaja u zavisnosti od kriterijuma polaznika – rezidencije, zajedničke stanove, porodični smeštaj i druge. Rezidencije su samostalnija opcija i podrazumeva veću privatnost. Zajednički stanovi su dobar izbor za one polaznike koji žele boravak u internacionalnom okruženju, deleći smeštaj sa više polaznika, dok je porodični smeštaj namenjen onima koji žele da iskuse američki način života, upoznajući kulturu i način života porodice kod koje borave. Smeštaj uglavnom podrazumeva jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu, sa obrocima ili bez obroka, kao i sa privatnim ili zajedničim kupatilom. Od opcije smeštaja za koju se odlučiti polaznik zavisi i sama cena smeštaja za određeni broj nedelja.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju