Kursevi francuskog jezika u Kanu

Škola

CIC

Campus International de Cannes

CIC je privatna obrazovna instutucija koja se bavi podučavanjem francuskog jezika, a školu je 1931. godine osnovao francuski pesnik Pol Valeri. Cilj poslovanja od osnivanja bio je da stranim polaznicima i profesionalcima pruži nastavu vrhunskog kvaliteta u podsticajnom okruženju, sa interakcijom sa polaznicima iz različitih krajeva sveta.

Kampus škole smešten je na obali mora i udaljen je oko 15 minuta od samog centra grada. Raspolaže sa 24 učionice koje imaju audio-vizuelna sredstva za nastavu, multimedijalni kabinet sa besplatnim internet pristupom i kabinet i prostor za odmor za vannastvni program. Polaznicima je na raspolaganju  113 spavaonica i sala za ručavanje u kojoj se služe obroci. Pored toga, kampus ima prateće objekte kao što su sportski tereni, parking, soba za gimnastiku, bioskop i pozorište.

VANNASTAVNE AKTIVNOSTI organizuju se od strane tima koordinatora za rekreaciju. Ovaj tim polaznike obaveštava o rasporedu lokalnih umetničkih, kulturoloških i sportskih aktivnosti, prave rezervacije karata za pozorište, bioskop i koncerte za svoje polaznike po povlašćenim cenama. Neke aktivnosti su besplatne, dok za neke postoje doplate, u zavisnosti od same aktivnosti koja se organizuje. Škola uz dolatu organizuje poludnevne i celodnevne ekskurzije, a samo neka od mesta koja se obilaze su:  Nica, Antibi, San Remo, Monako.

Destinacija

Čuveni Kan smešten je na Azurnoj obali u pojasu između Nice i Sent Tropea i treći je grad po veličini u ovom regionu.  U svetu je prepoznatljiv po filmskom festivalu koji se organizuje svake godine, brojnim poznatim ličnostima, luksuznim hotelima i restoranima, pa ga često nazivaju glavnim gradom filma, slavnih i luksuza.

Jedno od glavnih obeležja grada jeste i poznata promenata La Croisette koja se proteže čak 2 km duž mediteranske obale, a u kojoj se mogu videti poznati dizajnerski butici mnoštvo poznatih hotela i restorana. Kan je prepoznatljiv i po svojoj arhitekturi, starom delu grada La Suquet, muzejima, pozorištu, plažama, a tu je i glavna šoping ulica Rue d’Antibes.

Kursevi

Škola organizuje različite kurseve standardnog francuskog jezika (18-30 časova nedeljno), pripreme za ispite (DELF, DALF), privatne časove sa profesorom, programe usavršavanja za profesore francuskog jezika, ali i specijalizovane kurseve kao što su francuski i kulinarstvo, poslovni francuski jezik, francuski u pravu i druge.

Smeštaj

Smeštaj polaznika organizuje se u kampusu u kojem se odvija nastava ili u lokalnim porodicama. Polaznicima su na raspolaganju standard (jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne), ensuite (jednokrevetne i dvokrevetne sa privatnim kupatilom) i economy (četvorokrevetne, petokrevetne) sobe. Sve ove opcije smeštaja su na bazi polupansiona (doručak i večera), uz mogućnost doplate za ručak u kampusu. Kupatila su zajednička i deli ih više soba, ali postoji opcija doplate za privatno kupatilo. Porodični smeštaj podrazumeva jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu u domaćinstvu i smeštaj je na bazi noćenja sa doručkom (na upit, postoji mogućnost doplate za polupansion).

Akreditacije

FLE

The Groupement FLE brings together schools teaching French in France which offer a wide range of quality services to students, business people or people just interested in learning French in France during a language stay.
Our schools propose a wide range of French courses : general French, specific purposes courses, courses for teachers of French, preparation for DELF/DALF exams, junior vacation courses…
The Groupement FLE also aims to promote its member schools, as well as sharing experience and knowledge to improve quality standards.
This ‘quality reference’ is based on criteria, firm commitments and audits, outlined in a reference document, to which all Groupement FLE member schools adhere.

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju