Kursevi italijanskog za decu

Škola

Piccola Universita Italiana

Junior program 12-17 godina

Program za mlade odvija se u kampusu Opera Figli del Popolo koji se nalazi u starom delu Trsta i na svega 5 minuta šetnje od Picolla škole jezika. Kampus je dobro opremljen i raspolaže spavaonicama, kantinom, velikom sporskom halom, teretanom, prostorijom za relaksaciju i igru, kabinetom za samostalno učenje i dvorištem gde polaznici mogu da se druže.

Vannastavne aktivnosti podrazumevaju zanimljiv vannastavni program i obilaske tokom boravka u Trstu. Deca organizovano odlaze u potrage za blagom u kojima upoznaju i uče o znamenitostima Trsta (dvorci Miramare, Duino, San Giusto). Organizuju se šetnje i planinarenje, kao i različiti sportovi (odbojka, košarka, ples…). Tokom obilazaka učestvuje se u radionicama u oblasti arheologije, istorije, muzike, nauke i umetnosti, a radionice se održavaju paralelno sa obilaskom. Vikend ekskurzije mogu biti odlasci u lokalna mesta i gradove poput Aquileia, drevnog rimskog grada u Italiji i Venecije. Večeri su predviđenje na druženje uz zvuke gitare, karaoke i zabave.

Destinacija

Ovo je grad umetnosti, kulture, sporta i prirode zahvaljujući svojoj izvrsnoj prošlosti i jedinstvenoj lokaciji između Jadranskog mora i planine Carso. Trst je moderan grad, univerzitetski i poslovni centar okruga Trsta i regije Friuli-Venecija-Đulija, sa preko 200.000 stanovnika.

Trst se već godinama nalazi pri ili na samom vrhu liste gradova u Italiji sa najboljim kvalitetom života.

Kursevi

Nastava se sastoji od ukupno 20 časova jezika nedeljno (od ponedeljka do petka), a svaki čas traje 45 minuta. Odvija se prepodne ili posle podne u malim grupama od maksimalno 12 polaznika (prosečno 6) i namenjena je polaznicima svih nivoa znanja italijanskog jezika.

Nastavu vode kvalifikovani profesori koji imaju univerzitetske diplome i koji su prošli specijalnu obuku da podučavaju italijanski jezik stranim polaznicima. Časovi se odvijaju na licu mesta u kampusu ili u glavnoj zgradi škole Piccola Universita Italiana. U slučaju da se odvijaju u Piccola školi, deca imaju nadzor osoblja dok se kreću po gradu.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u kampusu i podrazumeva trokrevetne ili četvorokrevetne sobe sa privatnim kupatilom. Sa decom radi čitav tim ljudi, od osoblja škole, do organizatora vannastavnog programa i vodiča. Lider programa boravi sa decom u kampusu sve vreme i vodi računa o njima tokom trajanja programa.

Programom je obuhvaćen i pun pansion, a obroci se služe u kantini koja je pri kampusu. I ručak i večera su toplo jelo, a celokupna ishrana temelji se isključivo na mediteranskom načinu ishrane. Mediteranska ishrana tipična je tradicionalna kuhinja zemalja poput Italije i Grčke i podrazumeva ribu, povrće, krompir, razne vrste hlebova, crveno meso, morske plodove, jaja, sireve, jogurt, pripremu hrane na maslinovom ulju.  Smeštaj traje od nedelje do subote.

Akreditacije

CSN

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Ostavite Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print