Kursevi jezika za mlade

Pred Vama je ponuda odabranih letnjih škola jezika za mlade iz ponude Egide International, centra za školovanje u inostranstvu. Škole pred Vama ističu se kvalitetom i pažnjom koju posvećuju svakom polazniku. Iskustvo da svakom polazniku izabaremo program „po meri“ Egida International se gradi i razvija već 30 godina.

Odluka da dete provede deo raspusta odvojeno od porodice u jezičkom kampu u inostranstvu je veoma velika za svakog roditelja. Naš prvi zadatak je da Vam pomognemo prilikom donošenja odluke koji program je najadekvatniji za Vaše dete, koja destinacija i škola će polazniku na najbolji način odgovoriti na sve zahteve i očekivanja.

Klikom na sledeće linkove saznajte više informacija o programima:

POPUSTI za prijavu do kraja godine za GRUPNE POLASKE – destinacije za 2019: London Docklands, London UCL, Marchants Hill PGL (avanturistički), Brajton (izuzetan program u srednjoj školi), Bornmut (porodični smeštaj), Malta, Kipar, Njujork, Majami i Orlando i grupni polazak u školu nemačkog jezika u Beč.

Boravak u školi jezika u inostranstvu objedinjuje veoma važne elemenetne za intelektualni i emotivni razvoj svakog deteta: usavršavanje odabranog stranog jezika, putovanje i upoznavanje drugih delova sveta, upoznavanje i druženje sa vršnjacima iz celog sveta, uvid u drugačije načine života i razmišljanja,  lično osamostaljivanje…

Teenager program London

Letnji kampovi u inostranstvu

SIGURNOST POLAZNIKA

Svim školama je sigurnost polaznika na prvom mestu i u zavisnosti od uzrasta polaznika postoje i stepeni predviđenog nadzora. Čak i pre dolaska, učenike upoznajemo sa mehanizmom funkcionisanja odabrane škole, a kad stignu upoznaju se sa osobljem škole zaduženim za njihov boravak  da bi znali kome u kojim situacijama treba da se obrate.

Važno je da polaznici znaju da je pridržavanje pravila škole veoma važno za osiguranje bezbednosti kako lične tako i ostalih polaznika škole.

GRUPNI ILI INDIVIDUALNI POLAZAK

Individualni polazak podrazumeva da učenik odlazi na program na kojem će biti u kompletno internacionalnom okruženju, sa minimizovanim mogućnostima da govori maternji jezik. Preporučujemo ovu vrstu programa: za intenzivniju upotrebu odabranog jezika, osamostaljivanje  deteta, polaznike kojima je važna fleksibilnost u odabiru termina polaska.

Učenika na aerodromu dočekuje predstavnik škole, a u školi ga integrišu u već postojeće internacionalne grupe.

Grupni polasci su formirani za određene destinacije i podrazumevaju da polaznici kreću iz Srbije sa pratnjom odgovorne osobe. U školi učenike raspoređuju u internacionalne grupe na nastavi, a vannastavni program, izlete i ekskurzije grupa pohađa zajedno.

Egidin predstavnik je sve vreme sa polaznicima!

Preporučujemo ovu vrstu programa: polaznicima koji će se prijatnije osećati u prisustvu odrasle osobe koja govori njihov maternji jezik, polaznicima koje žele društvo vršnjaka iz svoje zemlje, učenicima sa slabijim nivoom poznavanja stranog jezika (nakon nastave imaće društvo koje govori njihov jezik).

NASTAVA

Nastava je organizovana za sve nivoe znanja, a učenici prvi dan u školi rade test i na osnovu prikazanog znanja raspoređuju ih u adekvatnu internacionalnu grupu. Na taj način jednu grupu čine deca iz različitih zemalja, sličnog nivoa znanja i uzrasta.

Nastava je kreativna i dinamična, prilagođena uzrastu učenika i pokriva sva četiri elementa usavršavanja jezika: konverzacija, pisanje, čitanje i slušanje (razumevanje).

Učenje na programima za mlade se nastavlja i nakon završetka nastave, kroz druženja sa polaznicima iz drugih zemalja.

SMEŠTAJ

Škole za mlade nude dva osnovna tipa smeštaja, smeštaj u rezidenciji škole i porodični smeštaj.

Porodični smeštaj je pogodan za polaznike koji žele da maksimalno koriste jezik, tako što će nakon nastave nastaviti sa domaćinima konverzaciju na odabranom jeziku. Polaznici u porodičnom smeštaju imaju nesvakidašnju priliku da se upoznaju sa kulturom i načinom života određene nacije. Ovaj tip smeštaja je za polaznike koji su dovoljno odgovorni i svesni da se nalaze u tuđem domu koji treba da poštuju.

Rezidencijalni smeštaj je multinacionalan i kao zajednički jezik među polaznicima se koristi jezik destinacije. Međutim, polaznici često mogu da koriste engleski kao zajednički jezik, ako ga bolje govore od jezika koji su došli da uče. Iako polaznici smešteni u rezidencijama nemaju direktan kontakt sa svakodnevnim načinom života ljudi, razvija se kod njih internacionalni duh jer se upoznaju sa mladima iz različitih delova sveta i zapravo na taj način se upoznaju sa većim brojem kultura.

AKREDITACIJA ŠKOLE

Sve škole u koje šaljemo polaznike su visoko akreditovane nacionalnim akreditacijama i akreditacijama prestižnih strukovnih udruženja. To znači da su škole proverene, kako njihovi nastavni programi i predavači, tako i kapaciteti i aktivnosti koje organizuju u cilju efikasnog podučavanja.

Svi predavači su kvalifikovani profesori odabranog jezika, sa iskustvom u predavanju mlađim polaznicima.

Škole koju su dobile određenu  akrditaciju se i redovno proveravaju da bi organizacija ili država koja ih akredituje bila uverena da održavaju nepromenjen kvalitet usluga.

SERTIFIKAT I ISPITI

Na kraju svakog programa učenici dobijaju Sertifikat škole koji svedoči o tome da su pohađali kurs jezika i na kojem nivou znanja su ga završili.

Polaznici koji žele da se pripremaju i polažu neki od međunarodno priznatih ispita mogu da odaberu takve vrste kurseva. Po završetku kursa, polaže se ispit koji može da im posluži kao dokaz o poznavanju odabranog jezika prilikom upisivanja srednje škole ili fakulteta u inostranstvu.

TRAJANJE PROGRAMA

Letnje škole jezika za mlade organizuju se tokom letnjeg raspusta i polaznici odlučuju na koji period žele da ostanu. Minimalan je boravak u trajanju od 2 nedelje, a učenici na nekim programima mogu da ostanu i ceo raspust.

Konačnu odluku o dužini boravka donose roditelj i dete. Treba uzeti u obzir činjenicu da ako je dete mlado i prvi put se odvaja od roditelja savetujemo kraći boravak (2 ili 3 nedelje) da se ne bi izazvao suprotan efekat zbog straha od razdvajanja.

Za starije ili samostalnije učenike, koji su se već odvajali od roditelja savetujemo boravak od 3 nedelje i više.

IZLETI I EKSKURZIJE

Pored učenja jezika i organizovanih društvenih aktivnosti u samoj školi, suština ovih programa je i u upoznavanju destinacije na kojoj učenik boravi. Škole organuziju šetnje i razgledanja grada u kojem se nalaze, tokom kojih se takođe insistira na upotrebi jezika, kroz slušanje komentara vodiča i postavljanje pitanja polaznicima o njihovim utiscima o onome što su videli.

Celodnevni izleti služe da se obiđu najzanimljiviji gradovi i druge kulturno – istorijske i prirodno -geografske znamenitosti u okolini.

Svi izleti i aktivnosti su isplanirani i unapred najavljeni, a sa polaznicima ide stručno osoblje škole.

SPORTSKE AKTIVNOSTI

Sportske aktivnosti su veoma važne za druženje, a samim tim i konverzaciju među mladima. Rekreativno bavljenje različitim sportovima je omogućeno u gotovo svim školama.

Za učenike koji se aktivno bave određenim sportom ili žele da započnu u ponudi su škole koje pored časova jezika imaju i poslepodnevne treninge odabranog sporta ili nude dodatne časove različitih aktivnosti poput golfa, jahanja, windsurfing,  kajakarenje itd.

Za polaznike koji se bave sportom na višem nivou u ponudi su različiti sportski kampovi širom sveta.