Kursevi nemačkog za decu i tinejdžere u Nemačkoj

Škola

DID deutsch institut

Hehst

 Uzrast polaznika 8–14 godina

Osnivanjem škole, 1970. godine, želelo se na najbolji mogući način izaći u susret strancima iz čitavog sveta kojima se ukazala prilika ili potreba da uče i usavršavaju nemački jezik. Kako bi ostvarili navedeno, rukovodstvo škole je od samog početka angažovalo nastavni kadar koji je pre svega univerzitetski obrazovan i specijalizovan da nemački predaje strancima.

Danas njihov kvalitetan rad najbolje promovišu polaznici njihovih kurseva, a čiji je prosečan broj 5000 godišnje i koji potvrđuju da se nemački jezik najbolje usvaja u Nemačkoj.

Kurs nemačkog jezika za decu održava se tokom letnjeg raspusta i počinje svakog ponedeljka u trajanju od najmanje dve nedelje. Po dolasku u školu, svaki polaznik radi test koji ga klasifikuje u grupu koja je prilagođena njegovom nivou znanja.
Kurs je koncipiran tako da unapredi nivo znanja jezika i poveća sigurnost pri upotrebi nemačkog. Nastavnici su profesionalci, koji imaju iskustva sa decom i mladima i koriste moderne i raznovrsne tehnike predavanja. Svakom detetu je obezbeđena celodnevna lična pažnja.

Destinacija

Grad Hehst (Höchst) nalazi se na planinskom području Odenvald, nedaleko od Frankfurta. Grad se pominje kao romantičan, zasigurno zbog svoje arhitekture, svog prirodnog okruženja (šume, farme, parkovi), ali i zbog stanovništva koje u svojoj malobrojnosti nikako ne narušava dat mir. Posebnost gradu Hehstu daju mladi koji dolaze iz preko 60 zemalja sveta, kako bi učili ili usavršavali nemački jezik kroz druženje i zabavu.

Kursevi

Kurs obuhvata 20 ili 24 časa jezika nedeljno, koji polazniku omogućava brz napredak i intenzivno  učenje  nemačkog.   Nastava se odvija u malim gupama, od 10 do maksimalno 15 polaznika.

Termini početka kursa:

  • Za apsolutne početnike – 24.06.2018.
  • Za polaznike sa predznanjem – 24.06.2018, 07.2018, 08.07.2018, 15.07.2018, 22.07.2018, 29.07.2018.

Smeštaj

Rezidencijalni smeštaj je idealan izbor za mlade i decu koji žele da što više vremena provedu družeći se sa svojim vršnjacima. U rezidencijalnom smeštaju sa decom i mladima je i školsko osoblje koje vodi računa o njihovoj bezbednosti i prijatnom boravku.

Rezidencija u Hehstu je u nekadašnjem srednjovekovnom manastiru, koji nakon renoviranja služi kao konferencijski centar. U letnjim mesecima DID unajmljuje kompleks za svoje polaznike uzrasta od 8 do 14 godina. Deca su smeštena u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupatilima na svakom spratu, učionice su visokog standarda, a kapaciteti podrazumevaju i veliki hol, sobe za odmor i razonodu, park, terene za fudbal i košarku i dr. Na svakom spratu se nalazi i soba nekog od osoblja zaduženog za nadzor i brigu o deci.

Akreditacije

EAQUALS

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

CSN

TestDaF

The TestDaF, formally Test Deutsch als Fremdsprache („Test of German as a foreign language“), is a standardised German language test aimed at people who would like to study at or academics and scientists who would like to work in German universities. The test is run by the TestDaF-Institut.

The test can be taken in 91 different countries around the world. The test covers listening comprehension, reading comprehension, writing and speaking, and is recognised by German universitiesas proof of prospective students’ ability.

There are three levels (TDN 3–5) which correspond to the Common European Framework of Reference for Languages levels B2–C1

WYSETC

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is „to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print