Kursevi nemačkog za decu i tinejdžere u Nemačkoj

Škola

DID Deutsch Institut

Teen

Uzrast polaznika 14 – 17 godina

DID Institut je akreditovana organizacija škola nemačkog jezika, osnovana 1970. godine. Organizacija ima preko 40 godina iskustva u radu sa ljudima i u svojoj ponudi ima škole jezika za odrasle i dečije letnje kampove širom Nemačke.

Njenim osnivanjem želelo se na najbolji mogući način izaći u susret strancima iz čitavog sveta kojima se ukazala prilika ili potreba da uče i usavršavaju nemački jezik. Kako biste ostvarili navedeno, rukovodstvo škole je od samog početka angažovalo nastavni kadar koji je pre svega univerzitetski obrazovan i specijalizovan da nemački predaje strancima.

Danas njihov kvalitetan rad najbolje promovišu polaznici njihovih kurseva, a čiji je prosečan broj 5000 godišnje i koji potvrđuju da se nemački jezik najbolje usvaja u Nemačkoj.

Vannastavni program – Nakon nastave škola za polaznike organizuje zanimljiv program vannastavnih aktivnosti. Reč je o mnogobrojnim sportskim i kulturnim aktivnostima koje podstiču i zahtevaju komunikaciju na nemačkom jeziku. U sklopu programa obilaze se znamenitosti grada, dok su poslepodneva i večeri predviđene za druženja i aktivnosti poput različitih radionica, bioskopskih večeri, žurki, sportova i drugih. Subotom se organizuju celodnevne ekskurzije i one obuhvataju posetu obližnjih  znamenitosti ili obližnjih gradova (u zavisniosti od centra za koji se polaznik opredeli).

Destinacija

Frankfurt

 Frankfurt je najveći grad nemačke pokrajine Hessen, sa preko dva miliona stanovnika i predstavlja dinamičnu i internacionalnu sredinu u samom srcu Nemačke. U svetu je prepoznatljiv kao grad umetnosti, zbog mnoštva kulturnih institucija i spektakularne arhitekture grada. U Frankfurtu se nalazi i jedan od najstarijih zooloških vrtova u Evropi,  osnovan 1858. godine. Škola u Frankfurtu smeštena je u samom srcu grada, blizu stanice Galluswarte, a polaznicima su obezbeđeni: nastava, smeštaj, hrana i vannastavni  program – sve na jednom mestu.

Berlin

Berlin se posetiocima predstavlja kao moderan i grad u trendu, pun raznolikosti koji razbijaju klišee i koje govore posetiocu zbog čega važi za kosmoplitski grad. Ako polaznik odabere Berlin za pohađanje kursa jezika, neće videti samo fascinantnu svetsku metropolu, nego će dobiti i priliku da upozna različitosti svih mogućih nacionalnosti. Škola u Berlinu smeštena je u centralnom delu grada Mitte, u novoizgrađenoj rezidenciji završenoj krajem 2010. godine. U blizini rezidencije nalazi se mnoštvo atrakcija poput Reichstag-a, Brandenburške kapije ili ostataka Berlinskog  zida.

Minhen

Impresivne istorijske građevine i moderna arhitektura su ono što Minhen svrstava u jedno od najposećenijih istorijskih mesta u svetu. Ovo je glavni grad pokrajine Bavarske i posle Berlina i Hamburga predstavlja treći po veličini grad u Nemačkoj. Škola u Minhenu smeštena je na oko 10 minuta od čuvenog  trga Marienplatz, glavne šoping oblasti grada. U blizini rezidencije nalazi se veliki broj turističkih atrakcija i znamenitosti po kojima je grad prepoznatljiv. Sama rezidencija raspolaže učionicama, spavaonicama, restoranom, besplatnim WiFi internetom, kao i prostorijama za druženje.  

Kursevi

Kursevi nemačkog jezika za decu i tinejdžere održavaju se tokom letnjeg raspusta, počinju svakog ponedeljka u trajanju od najmanje dve nedelje. Po dolasku u školu svaki polaznik radi test koji ga klasifikuje u grupu koja je prilagođena njegovom nivou znanja. Kurs nemačkog jezika obuhvata 20 časova nedeljno i koncipiran je tako da unapredi nivo znanja jezika i poveća sigurnost pri upotrebi nemačkog. Nastavnici su profesionalci, koji imaju iskustva sa decom i mladima i koriste moderne i raznovrsne tehnike predavanja. Svakom detetu je obezbeđena celodnevna pažnja.

Smeštaj

Rezidencijalni smeštaj je idealan izbor za mlade i decu koji žele da što više vremena provedu družeći se sa svojim vršnjacima. U rezidencijalnom smeštaju sa polaznicima je i školsko osoblje, koje vodi računa o njihovoj bezbednosti i prijatnom boravku. U sva tri centra smeštaj podrazumeva dvokrevetne i četvorokrevetne sobe sa privatnim kupatilom, uz mogućnost doplate za dvokrevetnu sobu. U cenu programa uključen je pun pansion, a obroci se služe u restoranu u okviru rezidencija.

Galerija

Akreditacije

EAQUALS

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

CSN

WYSETC

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is „to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print