Kursevi nemačkog za decu i tinejdžere

Vajmar

Škola

DID deutsch institut, Vajmar

Uzrast polaznika 12-16 godina

Dešifrovano značenje skraćenice u nazivu škole, zapravo je već 44 godine moto ove škole nemačkog jezika, a u prevodu znači „nemački u Nemačkoj“.

Osnivanjem škole, 1970. godine, želelo se na najbolji mogući način izaći u susret strancima iz čitavog sveta kojima se ukazala prilika ili potreba da uče i usavršavaju nemački jezik. Kako bi ostvarili navedeno, rukovodstvo škole je od samog početka angažovalo nastavni kadar koji je pre svega univerzitetski obrazovan i specijalizovan da nemački predaje strancima.

Danas njihov kvalitetan rad najbolje promovišu polaznici njihovih kurseva, a čiji je prosečan broj 5000 godišnje i koji potvrđuju da se nemački jezik najbolje usvaja u Nemačkoj.

Vreme van nastave – Nakon nastave organizovane su aktivnosti koje podržavaju  program učenja nemačkog jezika. Reč je o mnogobrojnim sportskim i kulturnim aktivnostima koje podstiču i zahtevaju komunikaciju na nemačkom jeziku.

 

Destinacija

Grad je smešten u dolini između gradova Jene i Erfurta sa prelepim parkovima i pejzažima. Neke od znamenitosti u ovom gradu nalaze se pod zaštitom UNESCO-a. U ovom relativno malom gradu, sa oko 70.000 hiljada stanovnika, živeli su i stvarali neki od najvećih umova nemačke istorije, a i sam grad je mesto događaja koji su bitno uticali na istoriju novije nemačke države. Kroz Vajmar je prošlo ili se u njemu desilo sve što je bilo važno u Nemačkoj.

Kursevi

Kurs nemačkog jezika za decu održava se tokom letnjeg raspusta i počinje svakog ponedeljka u trajanju od najmanje dve nedelje. Po dolasku u školu, svaki polaznik radi test koji ga klasifikuje u grupu koja je prilagođena njegovom nivou znanja.

Kurs je koncipiran tako da unapredi nivo znanja jezika i poveća sigurnost pri upotrebi nemačkog. Nastavnici su profesionalci, koji imaju iskustva sa decom i mladima i koriste moderne i raznovrsne tehnike predavanja. Svakom detetu je obezbeđena celodnevna lična pažnja.

Kurs obuhvata 20 ili 24 časa jezika nedeljno, u zavisnosti od intenziteta kursa. Nastava se odvija u malim grupama, od 10 do makimalno 15 polaznika.

Termini početka kursa:

  • 06.2017, 02.07.2017, 09.07.2017, 16.07.2017.

Smeštaj

Rezidencijalni smeštaj je idealan izbor za mlade i decu koji žele da što više vremena provedu družeći se sa svojim vršnjacima. U rezidencijalnom smeštaju sa decom i mladima je i školsko osoblje koje vodi računa o njihovoj bezbednosti i prijatnom boravku.

Rezidencija u Vajmaru se nalazi u mirnom delu, iako je u blizini istorijskog centra grada koji je na manje od pola sata pešačke udaljenosti ili 10 minuta vožnje gradskim prevozom. Okružena je voćnjacima i malim privatnim baštama. Ima sopstvene prostore za pravljenje roštilja, kao i otvorene terene za košarku i fudbal. Polaznici su smešteni u dvokrevetnim i četvorokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilima, koja se svakodnevno čiste. Peškiri za ruke se menjaju svaka četiri dana. U cenu kursa je takođe uključen i neograničen pristup WiFi internetu, kao i stolovi za bilijar i stoni tenis.   

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print