Kursevi nemačkog za mlade u Nemačkoj

Škola

Humboldt Institut

Programi za decu i tinejdžere 7-18 godina

Humboldt Institut osnovan je 1977. godine i razvio se u obrazovnu instituciju koja ima mrežu programa za odrasle i decu u 16 gradova širom Nemačke. Programi za tinejdžere su specijalno osmišljeni za njihov uzrast. Polaznici pohađaju intenzivnu nastavu od 25 ili 30 časova nedeljno i kroz nastavu se usavršavaju osnovne veštine nemačkog jezika.

Destinacija

Kursevi se organizuju na sledećim lokacijama:  Bad Schussenried, Berlin, Cologne, Duesseldorf, Munich, Lindenberg, Meersburg, Schmallenberg, Kempten, Bad Duerkheim,  Lehnin, Reimlingen, Hessen Castle, Wittgenstein Castle

 Određene lokacije su za polaznike određenog uzrasta.

Kursevi

Programi uključuju nastavu, smeštaj, ishranu, vannastavne aktivnosti i nadzor školskog osoblja.  Aktivnosti obuhvataju različite sportove, igre i radionice, dok se subotom organizuje celodnevna ekskurzija van grada. Smeštaj je rezidencijalni, u kampusu gde se odvija i nastava, ili u porodici koja je domaćin polazniku, a obuhvata pun ili polupansion.

Smeštaj

BAD SCHUSSENRIED (10-17 godina) – srednjevekovni grad smešten u idiličnom okruženju, između jezera Constance i reka Dunav i Iler, blizu Švajcarske granice. Školski kampus nalazi se na 5 minuta od centra grada, a pored učionica u sklopu kampusa nalazi se i smeštaj koji podrazumeva dvokrevetne sobe sa kupatilom. Ovaj centar otvoren je tokom cele godine.

BERLIN CENTER (15-18 godina) – jedan od najkosmopolitskijih gradova sveta.  Letnji program organizuje se u omladinskoj rezidenciji Youth Guest House u samom centru grada, odmah iza glavne železničke stanice. Smeštaj podrazumeva trokrevetne ili četvorokrevetne sobe sa kupatilom.

COLOGNE (15-18 godina) – najstariji nemački megalopolis i četvrti grad po veličini. Program se organizuje u Cologne City hostelu, u oblasti Deutz, na desnoj obali reke Rajne. Smeštaj je organizovan u istoj zgradi gde se odvija nastava i podrazumeva dvokrevetne sobe sa privatnim kupatilom.

DUESSELDORF (14-18 godina) – spada među najzanimljivije i najpopularnije gradove Nemačke. Program se organizuje u omladinskom hostelu Duesseldorf City Hostel koji je smešten na obali Rajne, prekoputa gradskog centra. Smeštaj podrazumeva dvokrevetne sobe sa privatnim kupatilom.

MUNICH (15-18 godina) – uspeo je da očuva svoj šarm iz perioda kada je bio mali bavarski grad, a danas se smatra jednom od najsigurnijih metropola u Nemačkoj. Školski kampus nalazi se na 5 minuta od centra grada, a pored učionica, u sklopu kampusa nalazi se i smeštaj koji podrazumeva dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe sa spratnim kupatilom.

LINDENBERG (13-17 godina) – mali grad sa oko 11.000 stanovnika koji je ušuškan u podnožju Alpa, na 800 m nadmorske visine. Kampus sa prelepim pogledom na planine u kojem se odvija program nalazi se u predgrađu grada. U okviru kampusa organizovan je i smeštaj polaznika, a podrazumeva jednokrevetne, dvokrevetne sobe ili višekrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom. Ovaj centar otvoren je tokom cele godine.

MEERSBURG (15-18 godina) – živopisni gradić sa populacijom od oko 5.600 stanovnika smešten je na severnoj obali jezera Konstanc, sa pogledom na Alpe i vinogradima i voćnjacima u okruženju. Polaznicima se nude dve opcije smeštaja – u Jufa hostelu u trokrevetnoj i četvorokrevetnoj sobi ili smeštaj u lokalnoj porodici (jednokrevetna, dvokrevetna ili višekrevetna soba). Oba tipa smeštaja nalaze se na pešačkoj udaljenosti od škole u kojoj se odvija nastava.

SCHMALLENBERG (14-18 godina) – prelep istorijski gradić i banja smešten u oblasti Sauerland okružen je planinama i šumom.  I nastava i smeštaj polaznika se organizuju u Akademie Bad Fredberger kampusu. Smeštaj podrazumeva dvokrevetne ili višekrevetne sobe sa kupatilom.

KEMPTEN (14-18 godina) – popularno odmaralište smešteno u blizini Alpa i jezera Konstanc, nedaleko od Minhena. Program se organizuje u modernom omladinskom hostelu Jufa koji je udaljen oko 20 minuta od centra grada. U hostelu se organizuje nastava i smeštaj polaznika, a smeštaj podrazumeva trokrevetne ili četvorokrevetne sobe sa privatnim kupatilom.

BAD DUERKHEIM (11-14 godina) – banjski grad severno od Alpa prepoznatljiv po svojim vinogradima i bogatom prirodom. Mesto ima oko 20.000 stanovnika. Program se organizuje u omladinskom hostelu Christophorus House, a polaznici su smešteni u sobama sa 3 do 4 kreveta, sa zajedničkim kupatilom.

BERLIN LEHNIN (9-13 godina) – Lehnin je brandenburški grad u blizini Potsdama i Berlina. Mesto je specifično po izuzetnoj prirodi, kao i manastiru koji je osnovala Margrave Otto pre više od 800 godina. Program se odvija u Lehnin Institutu za umetnost i kulturu, a deca u kampusu su smeštena u sobama sa 2 do 4 kreveta, sa privatnim kupatilom.

REIMLINGEN (9-13 godina) – malo selo smešteno ja 4 km severno od grada Noerdlingen, severozapadno od Minhena. Program se odvija u kući St. Albert koja izgleda kao dvorac. Polaznici su smešteni u istoj zgradi u kojoj se odvija nastava, a sobe su dvokrevetne do četvorokrevetne, sa sopstvenim kupatilom.

HEESSEN CASTLE (9-13 godina) – dvorac na reci Lippe u predgrađu grada Hamm. Ceo program, uključujući nastavu i smeštaj, odvija se u dvorcu, a polaznici su smešteni u dvokrevetnim sobama za zajedničkim kupatilom. Ovaj predeo prepoznatljiv je po prirodi koja ga okružuje što daje prostora za zanimljiv vannastavni program. 

WITTGENSTEIN CASTLE (7-11 godina) – dvorac smešten na brdu nadomak grada i banje Bad Laasphe, a koji je okružen planinom Rothaar i prelepom prirodom.  Program se odvija u internatu gde su polaznici smešteni, a smeštaj podrazumeva trokrevetne do četvorokrevetne krevetne sobe sa zajedničkim kupatilom.

Akreditacije

TestDaF

The TestDaF, formally Test Deutsch als Fremdsprache (“Test of German as a foreign language”), is a standardised German language test aimed at people who would like to study at or academics and scientists who would like to work in German universities. The test is run by the TestDaF-Institut.

The test can be taken in 91 different countries around the world. The test covers listening comprehension, reading comprehension, writing and speaking, and is recognised by German universitiesas proof of prospective students’ ability.

There are three levels (TDN 3–5) which correspond to the Common European Framework of Reference for Languages levels B2–C1

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju