Srednje škole

Usluga Egide International za savetovanje i odabir najbolje škole za Vaše dete je BESPLATNA. Kao zvaničnim i direktnim predstavnicima odabranih škola iz inostranstva, naša uloga je da Vam pravim informacijama pomognemo u planiranju akademske budućnosti Vašeg deteta.

Aplikacija za STIPENDIJE, informacije i posebni dogovori o odobravanju specijalnih popusta su nešto na čemu aktivno radimo sa svojim učenicima, ne bi li uspeli da izborimo što povoljnije i bolje uslove za svakog našeg  klijenta.

U zavisnosti od škole i destinacije, u mogućnosti smo da našim učenicima pomognemo u dobijanju od 10% do 75% stipendije (na punu cenu nastave i smeštaja)!

Više o srednjim školama sa kojima sarađujemo saznajte klikom na sledeće linkove:

Kada birate srednju školu u inostranstvu, vrlo je važno da budete svesni da birate najbolju školu za Vaše dete!

Razmišljajte o jakim stranama i interesovanjima Vašeg deteta, imajući u vidu da to treba da Vam bude na prvom mestu prilikom  donošenja ove izuzetno važne odluke.

Takođe, morate pažljivo i realno da izvršite procenu akademskih mogućnosti Vašeg deteta; nema smisla izabrati školu sa visokim akademskim zahtevima ukoliko to znači da će se Vaše dete mučiti da dostigne zahteve škole, krajnji rezultat će biti nesrećno dete. Tražite školu za koju smatrate da će pružiti izazov Vašem detetu, ali ga neće poraziti. Nemojte doći u iskušenje da razmatrate samo škole koje imaju “najbolje akademske rezultate”.

Iskustvo nam govori da nisu najbolje one škole koje primaju samo najbolju decu, već one koje i od prosečnog deteta izvuku ono najbolje i naprave ga najboljim.

Pogledajte koje se vannastavne  aktivnosti nude u svakoj od škola i razmislite koje od njih se najviše poklapaju i odgovaraju interesovanjima Vašeg deteta.

Razmislite o tome gde bi Vaše dete bilo srećnije: u većoj ili manjoj školi. Ukoliko je Vaše dete vrlo samouvereno, veća škola može biti bolji izbor, budući da veće škole obično imaju i veću ponudu aktivnosti i sadržaja. Ako Vaše dete više voli topliju, intimniju atmosferu, u tom slučaju, gotovo sigurno, manja škola je bolja opcija.

Trent College

Egida International pomaže da izaberete pravi sistem obrazovanja i pravu školu u inostranstvu, a u skladu sa potrebama i interesovanjima učenika. Zastupamo učenike u izabranoj školi i pomažemo da dobiju što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove u školi.

Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanje, s obzirom da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Bilo da se učenik odluči za nastavak srednje škole u Velikoj Britaniji, Americi, Švajcarskoj, Francuskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji, Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira kod apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru  kako za studenta tako i za roditelje posetioce.

Egida International Vam nudi iskustvo i znanje da ovu izuzetno važnu odluku za dalje školovanje i život učenika donesete na pravi način. U KOLONI SA DESNE STRANE EKRANA imate prikazane destinacije, a klikom na željenu destinaciju dobijate pregled srednjih škola. Ovaj pregled škola je informativan, ZAKAŽITE BESPLATNO SAVETOVANJE sa Egidinim edukativnim konsultantom i zajedno ćemo razmotriti sve aspekte.

POSETITE ŠKOLE KOJE SU VAM SE SVIDELE Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Neki od inostranih srednjoškolskih programa:

Cambridge International Examinations

IGCSE/GCSE (General Certificate of Secondary Education), obično traje dve godine, nakon čega se učenici odlučuju da li žele da studiraju, da li će da upišu stručno usavršavanje ili će možda da tu prekinu svoje školovanje,

A-Level je program na koji se prelazi nakon GCSE programa, koji takođe traje dve godine i predstavlja obavezan korak pre upisa na studije, a ova diploma je priznata na svim svetskim univerzitetima.

Ako je učenik već završio srednju školu u svojoj zemlji, savetujemo da upiše jednogodišnji pripremni program za fakultet – Foundation Year kako bi se upoznao i adaptirao na britanski obrazovni sistem i svojim rezultatima na ovom programu obezbedio mesto i kasnije bolji uspeh na nekom britanskom univerzitetu.

IB (International Baccalaureate)

IB program razvija kod učenika intelektualne, lične, emotivne i društvene veštine za uspešno dalje studiranje na najboljim svetskim univerzitetima. Učenici uzrasta 11-16 godina mogu da se priključe na IB Middle Years Programme.

IB Diploma Programme je dvogodišnji program za učenike u uzrastu 16-19 godina. Program ne nudi samo učenje kolekcije činjenica već priprema učenika na razvijanje istraživačkog duha, otvorenost ka prihvatanju novih znanja, sticanje komunikacionih veština i sl.

High School Diploma -američka srednjoškolska diploma.

Kvalifikacija koja se dobija po završetku četvorogodišnje američke gimnazije priznata je za upis na univerzitete širom sveta. U SAD ovaj program se realizuje u državnim i privatnim školama, dok u  Evropi postoje mnoge privatne škole koje rade po američkom programu. Pored standardne nastave gde se diploma stiče na osnovu prosečnih razrednih ocena, nudi se i mogućnost pohađanja 3 do 5 predmeta na višem nivou AP (Advanced Placement) uz polaganje završnog eksternog ispita. AP program je namenjen ambicioznim đacima kao uslov za upis na državne evropske ili prestižne američke univerzitete.

PROGRAMI KULTURNE RAZMENE

Učenici koji su upisali programe kulturne razmene u zemljama Evrope, pohađaju nacionalne srednjoškolske programe na zvaničnom jeziku te zemlje. Ovi programi učeniku omogućavaju da usavrši jezik, stekne nova znanja o kulturi i životu u zemlji domaćinu. Učenici pohađaju lokalne škole i stanuju u porodicama domaćinima. Program kulturne razmene može da traje jedno tromesečje, polugodište ili celu školsku godinu.

Programi kulturne razmene srednjoškolaca pružaju mladim ljudima priliku da se izgrade u napredne internacionalne građane sa velikim razumevanjem drugih kultura, nacija i jezika.

Pročitajte više o:

AKTUELNE STIPENDIJE ZA SREDNJE ŠKOLE