Kursevi turskog jezika u Istanbulu

Škola

Royal Turkish Schools

Royal Turkish Schools edukativni centar je savremena i relativno mlada obrazovna ustanova, osnovana 2008. godine u Istanbulu, u okviru koje postoje dve škole jezika locirane u samom srcu Istanbula i Izmira. Učenje turskog jezika u sredini bogatoj istorijskim i kulturnim nasleđem istoka, kao i prilika za boravak u turskim porodicama predstavlja nezaboravno iskustvo za svakog polaznika.

Školski centar u Istanbulu sadrži 5 savremeno opremljenih, svetlih učionica koje su sve klimatizovane sa besplatnim WiFi internetom. Sve učionice su prilagođene učenicima sa invaliditetom. Škola u Izmiru je smeštena u četvrti Alsancak, samom centru istorijskog dela grada.

Vreme van nastave – Pored učenja jezika, za polaznike kursa su organizovane brojne vannastavne aktivnosti, pa su na raspolaganju ples, muzika, joga, različiti sportovi poput tenisa, stonog tenisa, fudbala, jahanja, košarke i plivanja. Svoje slobodno vreme polaznici programa mogu da upotpune obilascima najvećih znamenitosti Istanbula poput Aja Sofije, Plave džamije, Taksim trga, Topkapi palate, Velikog Bazara ili pak da se otisnu na inspirativno krstarenje Bosforom.

Destinacija

Istanbul

Istanbul, poznat još kao Konstantinopolj i Carigrad, predstavlja najveći grad u Turskoj i jedini grad koji se prostire na dva kontinenta — Evropi i Aziji, podeljen plavim Bosforom. Sa svojim bogatim nasleđem bivše prestonice dugim skoro 16 vekova, Istanbul predstavlja istorijsko, duhovno, kulturno i ekonomsko središte Turske. Kao spoj kosmopolitskog duha, tradicije i mistike, Istanbul predstavlja nepresušni izvor inspiracije koji posetioce pretvara u svoje večite zaljubljenike.

Izmir

Nekada drevni grad Smirna, Izmir je danas druga najveća luka posle Istanbula i moderan grad u neprestanom razvoju koji je dom desetinama hiljada studenata, naučnika, umetnika, biznismena i akademika. Činjenica da vise od polovine njegove populacije čine mladi ljudi govori o tome da ovaj milionski grad vrvi od života i predstavlja jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija i sjajan izbor za usavršavanje turskog jezika.

Kursevi

Škola u svojoj ponudi ima sledeće kurseve:

  • Standardni kurs turskog jezika (15 časova turskog jezika nedeljno),
  • Intenzivni kurs turskog jezika (20 časova turskog jezika nedeljno),
  • Individualnu nastavu.

Smeštaj

Škola svojim učenicima nudi smeštaj u proverenim turskim porodicama, što predstavlja najpopularniji vid smeštaja među polaznicima kursa, jer omogućava učenje turskog jezika i posle nastave u školi. Življenjem u turskoj porodici, osim jezika, učenici upoznaju njihovu kulturu i mentalitet i stiču prijateljstva za ceo život. Smeštaj u porodici podrazumeva jednokrevetnu sobu, zajedničko kupatilo i korišćenje ostalih zajedničkih prostorija u kući. Posteljina, peškiri, grejanje, klima i WiFi su obezbeđeni. Smeštaj može biti bukiran sa doručkom ili polupansionom. Udaljen je od škole pola sata gradskim prevozom. Pored smeštaja u porodici, polaznicima koji žele više samostalnosti se nudi i studio sa jednokrevetnom sobom i sopstvenim kupatilom, bez obroka. Obezbeđeni su kuhinja, tv, peškiri, posteljina, besplatni WiFi, grejanje i klima. Čisti se jednom nedeljno. Škola svojim polaznicima omogućava i bukiranje hotela na upit.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print