Kursevi za profesore italijanskog jezika

Škola

Scuola Leonardo da Vinci

KURS ZA PROFESORE ITALIJANSKOG JEZIKA

Rim – Milano – Firenca

Škola Leonardo da Vinci pruža širok spektar kurseva jezika tokom čitave godine. Garanciju kvaliteta daje iskustvo dugo 39 godina i međunarodna garancija kvaliteta ISO 9001:2008. Škola je član ASILS (Associaton of language schools of Italian as a second foreign language). Škola ima četiri centra u Italiji – Rim, Milano, Fienca, Sijena. Profesori su pravi profesionalci sa visokim obrazovanjem i iskustvom u podučavanju italijanskog jezika stranim polaznicima. Osoblje škole je veoma ljubazno i uvek spremno da pomogne svojim polaznicima. U školama su dostupni kursevi za sve nivoe, tokom cele godine i radi se u malim grupama. Polaznici iz preko 50 zemalja sveta svake godine se uveri u kvalitet ove škole.

Vreme van nastave – Grad i njegova okolina pružaju gotovo neograničene mogućnosti. Škola redovno organizuje obilaske umetničkih i istorijskih lokacija, poludnevne i celodnevne ekskurzije, biciklističke ture, posete vinskim podrumima, filmske večeri i programe poput večera, za vreme kojih učenici i nastavnici imaju prilike da se bolje upoznaju.

Destinacija

Rim – Glavni grad Italije, jedan od najpoznatijih i najmodernijih metropola u svetu, Rim je atraktivan grad sa mnoštvom znamenitosti koje ga čine jedinstvenim. Spoj modernog i tradicionalnog, istorijske znamenitosti i turističke atrakcije, pružaju mogućnost ljudima različitih interesovanja, jer ima za svakog po nešto. Škola se nalazi u centru grada na trgu Orologio u pešačkoj zoni. U okviru škole postoji prostorija za odmor GustoLab sa internet konekcijom i kantina gde studenti mogu uživati u kafi, vinu i mediteranskoj kuhinji. Svakog meseca škola postavlja svoj kalendar kulturnih aktivnosti (informacije kada su organizovane izložbe, koncerti, filmovi i drugi događaji).

Milano – Savršena kombinacija tradicionalnog i modernog, dizajna i mode, kulture i

južnoevropskog   temperamenta prisutna je u najkosmopolitskijem gradu Italije. Milano je drugi italijanski grad po veličini, dom najveće gotičke katedrale u Italiji (Duomo di Mialno), jedne od najpoznatijih opera u svetu (Teatro alla Scala) i velikog arhitektonskog i umetničkog nasleđa. Osim toga, ovaj grad je privredno srce Italije. Škola se nalazi u okviru mirnog studentskog kampusa u Navigli zoni. Dobro je povezana sa centrom grada podzemnom železnicom i autobusom, a Milanska katedrala se nalazi na 20 minuta hoda. Sve učionice su klimatizovane, u okviru kampusa se nalazi park, bar i kantina. Svi polaznici imaju besplatan pristup internetu.

Firenca – Kao glavni grad pokrajine Toscana, ovaj grad u srednjem veku postao je važno ekonomsko, kulturno i

finansijsko središte. Danas za Italijane, ali i za čitav zapadni svet, Firenca ima ogroman istorijski, kulturni, obrazovni i umetnički značaj, zbog čega je i poznata kao „Italijanska Atina“. Danas privlači veliki broj posetilaca iz celog sveta koji pored umetnosti i istorije uživaju i u toskanskoj hrani, vinima, diskotekama, šetalištima… Škola se nalazi u istorijskoj zgradi u centru grada, sa koje se pruža prelep pogled na katedralu Studentska prostorija za druženje gde se možete poslužiti kafom i gde je obezbeđen besplatan internet nalazi se na raspolaganju polaznicima.

Kursevi

Kursevi namenjeni profesorima italijanskog jezika (Corso per insegnanti di italiano per stranieri e preparazione alla certificazione DITALS) imaju za cilj unapređenje lingvističkih i didaktičkih sposobnosti i osvežavanje društveno-ekonomskih i političko-kulturnih saznanja o Italiji. Kurs se održava 3 puta godišnje u gradovima Firenci, Milanu i Rimu u kojima škola Leonardo da Vinci ima predstavništva. Škola nudi kurs za profesore od 1998. godine, a od 2001. godine je autorizovani centar za DITALS (sertifikovani ispit za italijanski kao drugi jezik), tako da su programi škole Leonardo da Vinci akreditovani i ocenjeni kao odgovarajući od strane DITALS Centra Universita per Stranieri di Siena. Kurs je takođe podržan od strane Socrates/Comenius/Grundtvig III, program Evropske zajednice.

Program kursa sastoji se iz sledećih oblasti:

  • Didaktična teorija (analiza komunikativnog pristupa i glotodidaktičke teorije;
  • Didaktične tehnike (tehnike razvoja usmenih i pisanih mogućnosti sa posebnim naglaskom na usmeni deo);
  • Praktično iskustvo (kreiranje didaktičnih aktivnosti, gramatička objašnjenja);
  • Fonetika;
  • Prisustvo nastavi u nekoj od škola;
  • Pripremni kurs za DITALS ispit (uključujući analizu prethodnog iskustva i praktičnih testova).

Ukoliko se polaznik odluči samo za DITALS pripremni kurs, učestvovaće samo na onoj nastavi koja je povezana sa pripremom za ispit (Didaktična teorija i DITALS pripremni kurs).

Smeštaj

Omogućen je sledeći izbor smeštaja: porodični u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama (noćenje sa doručkom ili polupansion), smeštaj u apartmanima (jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama) sa kupatilom i kuhinjom (koje dele polaznici međusobno ili sa vlasnikom) kao i smeštaj u jednokrevetnim ili dvokrevetnim luksuznim apartmanima sa drugim polaznicima škole. Na zahtev, pored uobičajenog vida smeštaja, može da se rezerviše i hotelski smeštaj svih kategorija, privatni apartmani, rezidencije i sl.  Moguće je obezbediti školski transfer sa aerodroma do smeštajnog kapaciteta pojedinca.

Akreditacije

CSN

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print