High School in Florida

Škola

Lake Mary Preparatory School

Lake Mary Preparatory School se nalazi u gradiću Lake Mary u Orlandu, na Floridi. Osnovana je 1999. godine. Ova škola namenjena je učenicima od 9 do 12 razreda (1. do 4. razreda srednje škole). U okviru škole nalaze se učionice, naučne laboratorije, ateljei, instrumentalne i vokalne muzičke sobe, biblioteka, medija centar, prostorije za ručavanje, administrativne prostorije i dr. Internatski učenici su smešteni u rezidencijalne kuće, pored škole, u bezbednom i mirnom okruženju.

Prosečna veličina razreda je 15 učenika. U ponudi škole nalazi se 13 naprednih AP kurseva (Advanced Placement), koji omogućavaju učenicima da steknu kredite koje mogu iskoristiti na fakultetu. O kvalitetu nastavnog programa najbolje svedoči činjenica da 100 odsto učenika ove škole bude primljeno na fakultete za koje su aplicirali. Škola sa ponosom ističe kako su njeni učenici primljeni na prestižne univerzitete, uključujući, između ostalih, Princeton UniversityColumbia UniversityHarvard University. Sa učenicima koji predstavljaju više od 40 zemalja, ova škola je idealna za internacionalne učenike, koji se lako mogu uklopiti u ovakvo okruženje.

Profil

Lokacija škole: Lake Mary, Florida 

Godina osnivanja: 1999.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita

Starosna struktura: 14-19 godina

Broj učenika: 580 (25% internacionalnih)

Najbliži aerodrom: Orlando International Airport

Nastavni programi: Honors, Pre-Advanced Placement,  Advanced Placement, American High School Diploma, ESL

Cena za internacionalne učenike za školsku 2018/19. godinu: 51.000 $

Dodatni troškovi: 6000 $ + 5000 $ obavezne registracije i depozit, troškovi aplikacije 100 $ + 8400 RSD, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

  • Prilagođena nastava, sa učenicima podeljenim u male grupe prema svojim sposobnostima.
  • Merenje akademskog napretka svakog učenika.
  • Dosledne povratne informacije i saradnja sa roditeljima.
  • Negovanje sportskog duha i fizičkog razvoja učenika – škola nudi 14 različitih sportova, podeljenijh po sezonama (košarka, fudbal, golf, plivanje, kroskantri, lakros). Svi sportovi imaju i muške i ženske timove.

Uslovi upisa

Za upis je potrebno da učenici imaju dobar uspeh u prethodnom školovanju, kao i dovoljan nivo poznavanja engleskog jezika. Takođe je potrebno priložiti dokaz o prethodnom obrazovanju (svedočanstva i diplome), a moguć je i interni test škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print