Privatni koledž u Londonu

Astrum Education - Landsdowne College

Škola

Lansdowne College

Lansdowne College nalazi se u blizini modernog dela Londona, Noting Hila. Ovaj koledž pruža energično i izazovno okruženje u kojem se od učenika očekuje da ispune, pa čak i da prevaziđu svoja očekivanja i planove za buduće školovanje. Nastava je visokog kvaliteta, što učenicima pruža samopouzdanje, znanje i potrebne veštine za postizanje uspeha.

Pored akademskog dela, koledž za svoje učenike organizuje i različite društvene događaje, klubove, programe aktivnosti i sportski program. Program aktivnosti podrazumeva različite posete, obilaske i ekskurzije, a učenicima su na raspolaganju i debate na različite teme, fotografski klub, kompjutersko društvo i drugi klubovi.

Profil

 • Lokacija škole: centralni London, 40-44 Bark Place, Notting Hill
 • Godina osnivanja: 1976.
 • Religija: Nereligijska
 • Tip škole: Koledž mešovite strukture (dečaci i devojčice)
 • Starosna struktura:  14-19 godina
 • Broj učenika: 762, od kojih je 82 bording učenika
 • Nastavni programi: jednogodišnji i dvogodišnji GCSE i A-level, medicinski program (za učenike koji žele da nastave svoje studije u oblasti medicine ili stomatologije), Oxbridge Programme.
 • Najbliža stanica: metro stanica Queensway
 • Najbliži aerodrom:  Heathrow
 • Cena za internacionalne učenike:  nastava za GCSE od £23.100 (od £7.700 po tromesečju),  A level od £25.002 po školskoj godini (od £8.334 po tromesečju); rezidencijalni smeštaj od £11.502 po školskoj godini (od £3.834 po tromesečju). (Cene su za školsku 2015/16. godinu)
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije, depoziti (£2500 za školu, £500 za smeštaj), prijava 8.400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja..), Guardian Service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Koledž sa ponosom ističe veliki broj predmeta i različite dužine programa koje ima na raspolaganju za A-level i GCSE, a prednost se ogleda i u izuzetno fleksibilnom rasporedu časova koji dozvoljava kombinacije bilo kojih predmeta.

Landsdome je poznat po širini obrazovanja (dobra kombinacija nastavnih i vannastavnih aktivnosti) koji formira kompletne i samouverene pojedince. Učenici se savetuju i vode kroz čitav proces školovanja i kasnijeg apliciranja na željene univerzitete. Veoma značajna je činjenica da svaki učenik dobija ličnog tutora (profesora koji mu inače predaje neki predmet), ali u svojstvu tutora on prati napredovanje učenika u svim predmetima.

Koledž raspolaže sa dobro opremljenim učionicama, naučnim laboratorijama, kompjuterskim sobama, prostorijama za učenje nakon nastave, ali i prostorijom za fotografije i umetničkim i filmskim studiom.

Nastava je inspirativna, izazovna, podsticajna i odvija se u malim grupama od maksimalno 7 učenika po grupi. Nastavno osoblje je motivisano, obrazovano i iskusno, što učenicima daje mogućnost da ostvare svoj akademski potencijal.

Uslovi upisa

Za upis u školu neophodno je da učenik obavi intervju sa direktorom škole (direktno u školi ili preko Skype-a). Prilikom prijave, neophodno je da učenici prikažu rezultate predhodnog školovanja i urade test engleskog jezika. Mogući su dodatni testovi engleskog jezika ili matematike. Od prijavljenih učenika zahteva se nivo engleskog jezika IELTS 4.5 za GCSE i IELTS 5.5 za A level, a ukoliko učenik nema zahtevan nivo jezika, škola ima na raspolaganju dodatne časove engleskog jezika, kako bi dostigao odgovarajući nivo jezika.

Takođe, škola ima posebnog tutora koji je na raspolaganju svim internacionalnim učenicima u toku školovanja.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

 

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju