LE ROSEY – PRESTIŽNA LETNJA ŠKOLA LE ROSEY – ŠVAJCARSKA

Classique Le Rosey

Škola

Le Rosey je jedna od najprestižnijih i najatraktivnijih škola u Evropi. Od svog otvaranja 1880. godine, ponosi se svojim zahtevnim i pažljivo osmišljenim kurikulumom. Mnogi diplomci Le Rosey škole su prvobitno osetili sve prednosti ove škole pohađanjem jednog od letnjih kampova; to je mesto gde se pronalazi izbalansiran svakodnevni život i gde individualnost dolazi do izražaja uz istovremen osećaj pripadnosti internacionalnoj zajednici. Ovi principi su osnov duha Le Rosey škole.

Tokom letnjih meseci škola nudi različite programe. Cilj programa je da se izgradi harmonična, disciplinovana i integrisana zajednica u izuzetnom okruženju. Boravkom u letnjim kampovima detetu će biti ponuđen širok spektar organizovanih dešavanja, kursevi jezika, sportske i umetničke aktivnosti kao i ekskurzije osmišljene tako da svaki polaznik može da pokaže svoju idividualnost, iskaže svoje talente i napreduje u svom razvoju!

Boravkom u letnjim kampovima Le Rosey škole mladi ljudi će biti u prilici da upoznaju druge kulture, nacije i jezike; biće ohrabreni u svom osamostaljivanju i naučeni kako da postanu odgovorniji i nezavisni; otkriće prirodne lepote Švajcarske.

Upravnici i menadžeri kampa su stalno zaposleni školi i aktivno učestvuju u društvenom životu ove prestižne internatske škole. Svim predavačima je nastavni jezik maternji i nastavne metode su specijalno osmišljene kako bi bile adekvatne za „letnje“ učenje: razne aktivnosti koje uključuju predstave, istraživanja, tematske izlete, igranje uloga.

Profesori umetnosti i sporta su izabrani prema svojim umećima, zrelosti, autoritetu i jakim moralnim principima. Obroke pripremaju školski kuvari koji su vrlo iskusni i profesionalni i koji obraćaju pažnju na kvalitet, izgled, ukus i izbalansiranost dnevnih obroka. Naglasak je na francuskoj kuhinji sa internacionalnim ukusima. Medicinsko osoblje je uvek u blizini da odreaguje ukoliko je potrebno. Tim kvalifikovanih doktora se nalazi na par minuta od kampusa, kao i odlične bolnice.

 

Destinacija

Le Rosey ima pet različitih kampova na svoja dva kampusa: Rolle – na pola puta između Ženeve i Lozane, a na obali jezera okružen planinama Jura prostire se na površini od 30 hektara; Gstaad i Schonried – zimski kampovi koju u svom sastavu imaju 14 zamkova u jednom od najlepših planinskih odmarališta u Švajcarskoj i Excellence Camp – specijalan program u Švajcarskim Alpima i na Mediteranu.

Kursevi

LE CLASSIQUE (Lake Geneva Rolle Camp) – Uzrast od 9 do 16 godina

Klasična mešavina kursa jezika, velikog izbora sportova, umetničkih aktivnosti, planinarskih ekspedicija, ekskurzija po Švajcarskoj i još puno prilika za otkrivanje novih stvari! U prepodnevnim satima polaznici pohađaju kurs jezika (engleski ili francuski). Prosečan broj učenika u grupi je 12. Učenici se dele u grupe po nivou znanja jezika.  Ponuđene su dve opcije nastave jezika: opcija 1– dva 1⅟4 sata učenja jezika uključujući i subotu; opcija 2- jedan 1⅟4 sata učenja jezika uključujući i subotu (preporučuje se mlađim polaznicima). Umesto drugog časa jezika učenik može da odabere neku od mnogobrojnih sportskih ili umetničkih aktivnosti. Polaznik bi trebalo da odabere 7 aktivnosti od ponuđenih: timski sportovi, individualni sportovi, sportovi na vodi, jahanje, umetnost i rukotvorine, i još mnogo toga. Svake večeri se organizuju različite aktivnosti: sportska i akademska takmičenja, lov na blago, društvene igre, pravljenje nakita, orijentacija, igre oko bazena, tematske večeri, večeri specijalnih iznenađenja…Jednom nedeljno učenici idu na celodnevni izlet kako bi upoznali region u kome borave. Neki od izleta su: noćenje u planinskom zamku sa posmatranjem zvezda, odmor u kanuu na reci, kulturološke posete gradovima, „visinske“ avanture. Poslednjeg dana kampa polaznici prisustvuju ceremoniji dodele diploma. Veče se završava tradicionalnom oproštajnom večerom.

Datumi: 4 nedelje od 04.07. do 29.07.2016.

Cena: CHF 12700+400 (program + džeparac) + 5400 RSD

SUMMER SCHOOL (Lake Geneva Rolle Camp) – Uzrast od 9 do 16 godina

Ovaj kamp je na mnogo načina sličan „Le Classique“ kampu: razlika je u tome što se više pažnje poklanja akademskom delu programa. Od stranih jezika moguće je učiti francuski, engleski i španski. Takođe postoji mogućnost pohađanja časova iz matematike uz časove jezika i 3 sata bavljenja sportom ili umetnošću dnevno.  Nastava se odvija u časovima od 4 x 50 minuta koji se mogu kombinovati na sledeći način: intenzivni jezik: 4 časa jezika (engleski ili francuski); jezik: 2 časa engleskog + 2 časa francuskog ili španskog jezika; matematika i jezik: 2 časa matematike + 2 časa jezika (francuski, engleski ili španski). Časovi matematike se drže isključivo na engleskom jeziku. Prosečan broj učenika na nastavi je 10, maksimum 15. Svaki učenik bira 4 ili 5 aktivnosti od ponuđenih 25 (timski sportovi, sportovi na vodi, škola cirkusa, umetnost, nove tehnologije, jahanje…) Nakon večere organizuju se mnogobrojne društvene aktivnosti.

Datumi: 3 nedelje od 02.08. do 20.08.2016.

Cena: CHF 9700 + 500 (program + džeparac) + 5400 RSD

GSTAAD MY FAMILY (Schonried campus) – Uzrast od 8 do 13 godina

Šunrid (Schönried) kampus se nalazi u idiličnom okruženju prelepog (Bernase Oberland) dela Švacarske. Deca će boravkom u ovom kampu zavoleti planinu, otkriti život na njoj i sve blagodeti koji takv život nudi. Jezici koji se uče su engleski ili francuski. Učenici se dele u grupe prema nivou znanja jezika. Okosnicu programa čine različite teme  koje su podržane izletima u okolini. Fokus programa je na komunikaciji i poboljšanju razumevanja, vežbama čitanja, gramatici i proširenju rečnika. Nastava traje 2 ⅟2 sata svakog jutra uklučujići i subotu. Sreda je dan za izlete. Veličina grupe je između 5 i 10 polaznika. U popodnevnim časovima (2 puta po 2 sata) polaznici kampa biraju neku od mnogobrojnih aktivnosti: planinske sportove, tenis, plivanje, fitnes, uvod u golf i umetnost. U večernjim satima se organizuju radionice različite tematike: kreativni pokret, rukotvorine,  pravljenje nakita, kao i sportski turniri (fudbal, košarka, stoni tenis, badmington). Jednom nedeljno polaznici idu na celodnevni izlet. Dan se provodi u planinarenju, vožnji kanuom ili poseti Akvaparku. Pored toga, deca će imati priliku da provedu noć u planinarskom domu. Vikendom se organizuju roštilji, šoping ture, bioskop, igranke, kuglanje i još mnogo drugih načina zabave. Poslednje večeri polaznici će prisustvovati ceremoniji dodele nagrada gde će dobiti magazin kampa. Veče će biti zaokruženo oproštajnim roštiljem i igrankom. Roditelji mogu doći na priredbu 25. jula u 20:00 ili 15. avgusta od 17:30.

Datumi: 2 i 3 nedelje od 11.06. do 24/30.06.; od 03.07. do 16/22.07.; od 25.08. do 07/19.09.2016.

Cena: CHF 6000 + 400 ili CHF 9000 + 400 (program + džeparac) + 5400 RSD.

EXCELLENCE CAMP – Uzrast od 12 do 16 godina

Ovo je jedinstven avanturistički program za oko deset odabranih polaznika koji su fizički spremni i puni avanturističkog duha! Za pohađanje ovog kampa, pored fizičke spremnosti potrebno je i dobro znanje francuskog ili engleskog jezika, želja za učenjem i spremnost na timski rad. Program se sastoji iz dva dela: planinarski– grupa će otkrivati čari i staze Bernskih Alpa, penjati se na planinske vrhove i prelaziti glečere. Fantastična avantura u srcu švajcarskih Alpa i spektakularnom okruženju! Ovo vrlo emotivno i uzbudljivo iskustvo, koje će deliti sa oko deset polaznika se posle čarobnih nedelju dana seli sa planinskih vrhova na morsku obalu; Morski – Grupa dolazi do Splita gde se ukrcava na S/Y Ipharra brod na kome će živeti nedelju dana, koje će provesti u krstarenju i obilasku hrvatskih ostrva. Učiće kako da upravljaju velikom jahtom, koristeći i jedra i motore, vežbaće različite manevre i raditi u smenama. Takođe će naučiti i kako da izračunaju rutu putovanja koristeći mape i elektronsku navigacionu opremu. Odmaraće se i uživati u vodenim sportovima (plivanje, ronjenje, skijanje na vodi…) Tokom dve nedelje grupu će voditi nastavni par iz letnjeg kampa, pomagaće im planinski vodiči a na moru će pomoć imati od članova posade broda. U cenu kampa je uključeno: doček na aerodromu i noćenje u Gštadu, sve aktivnosti, materijali i obroci tokom  planinarske nedelje, let na kraju planinarske nedelje i transport do broda Ipharra, sve aktivnosti, materijal, izleti, smeštaj i hrana na brodu, povratni let do Ženeve na kraju programa, osiguranje za sve vreme boravka.

Datumi: 2 nedelje od 03.07. do 17.07.2016.

Cena:  CHF 15700 + 200 (program + džeparac) + 5400 RSD.                                                                       

Napomene: U cenu nije uključeno osiguranje, avio karta, lični troškovi i ostali nepomenuti troškovi; U slučaju eventualnih grešaka, važeći je samo zvanični cenovnik škole.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju