Letnja biznis škola u Španiji

Škola

EU Business School – International Summer School

Kao jedna od vrhunskih svetskih poslovnih škola, EU Business School je internacionalno akreditovana, priznata i poznata po izuzetnosti svojih studenata. Osnovana 1973. godine, razvila je sistem poslovne edukacije koji pruža visoko kvalitetnu nastavu, konkurentno okruženje i mrežu svojih kampusa širom sveta. Standardizovan nastavni plan i program studentima nudi mogućnost da se školuju na više lokacija u svetu: Španija, Švajcarska, Nemačka, Velika Britanija, Amerika, Rusija, Kazahstan, Tajvan, Kina, Malezija, i Tajland.

Program letnje biznis škole u Barseloni namenjen je srednjoškolcima uzrasta od 16 do 18 godina, koji su zainteresovani za dalje studije biznisa i žele da iskuse kako izgleda studiranje pre nego što upišu fakultet. Tokom programa, polaznici će steći široka znanja i upoznati se sa pojmovima iz oblasti ekonomije, savladaće terminologiju i obogatiti poslovni vokabular, ali će takođe moći da procene kompleksnost savremenih internacionalnih organizacija, kao i da shvate odnose između njih.

EU Business School donosi američki model obrazovanja u Evropu, povezujudi teoriju iz učionice sa profesionalnim veštinama. Nastava se drži na engleskom jeziku, koristeći metod studije slučaja u cilju približavanja i razumevanja poslovne teorije. Pragmatični pristup poslovnoj edukaciji se pokazao kao vrlo efikasan u pripremi studenata za visoke pozicije u biznisu i industriji.

Destinacija

Barselona je  smeštena na mediteranskoj obali i glavni je grad Katalonije, drugi najveći grad u Španiji, te jedan od njenih najvažnijih ekonomskih centara. Specifična je po mnogo čemu, pre svega po mediteranskoj klimi koja donosi umerene zime i topla i suva leta. Ovaj grad ima ukupno 7 plaža od kojih se izdvajaju Sant Sebastia i Barceloneta. Obe plaže dugačke su 1100 metara i spadaju u najfrekventnije, najveće i najstarije plaže ovog grada.

Kulturni život grada počeo je da se razvija još 2000 godina unazad. Danas, Barselona je prepoznatljiva po nekoliko građevinskih znamenitosti koje ujedno predstavljaju i moderni razvoj arhitekture grada. Reč je o svetski poznatoj crkvi Sagrada Familia u starom delu grada, te specifičnim neboderima Torre Mapfre i Torre Agbar visokim 154 m. Pored navedenog, tokom boravka u Barseloni svakako treba videti i nekoliko gradskih kulturnih utočišta popout Gran Teatre del Liceu, Teatre Lliure i Palau de la Musica Catalana koje imaju svetski renome.

Program

Nastava se održava od ponedeljka do petka, od 10h do 13h. Programom je predviđena jedna poseta kompaniji nedeljno, u poslepodnevnim satima, a polaznici takođe imaju i tri sata početnog kursa španskog jezika nedeljno.

Kurs traje 3 nedelje, tokom kojih se obrađuju sledeće oblasti:

 • Business Management,
 • Marketing,
 • Effective Communication,
 • Economics,
 • Business Sustainability,
 • Advertising, Media & Branding,
 • Negotiation,
 • Entrepreneurship,
 • Leadership,
 • Doing Business in a Globalized World.

Pohađanje nastave sa polaznicima iz različitih krajeva sveta omogućava sticanje dragocenih kontakata za buduću karijeru, kao i priliku da iz prve ruke saznate više o drugim kulturama i interkuluturalnim odnosima. Sastavni deo programa su i odlasci u lokalne kompanije i upoznavanje sa njihovim načinom poslovanja. Prethodnih godina ovu letnju biznis školu pohađali su polaznici iz preko 11 zemalja sveta, što najbolje svedoči o njenom internacionalnom karakteru. Poznavanje kulturoloških razlika jedna je od ključnih stvari uspešnog pregovaranja u poslovnom svetu, pa je internacionalni karakter ove letnje škole dragocen.

Vannastavne aktivnosti — Veoma važan aspekt ovog letnjeg programa je i druženje i razonoda, što se postiže kroz veoma sadržajan program: zabava dobrodošlice,  uvodne i završne ceremonije, različita druženja, room escape, Catamaran experience, obilazak Đirone, obilazak gradića Sidžes, odbojka na plaži, obilasci Barselone…

Termini programa: 07.07.2019-27.07.2019. i 04.08.2019-24.08.2019.

Uslovi upisa na program:

 • uzrast 16-18 godina,
 • dokaz o posedovanju adekvatnog nivoa engleskog jezika (TOEFL 80/213; IELTS 6.0; CAE – C; PTE – ­57).

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama u studentskoj rezidenciji Sarria, jednoj od najlepših i najsavremenijih rezidencija u Barseloni, koja se nalazi na 3 stanice metroa od kampusa fakulteta. Kapaciteti rezidencije su odlični: muzička soba, IT soba i medija sala, kafemati i aparati sa grickalicama, stolovi za bilijar i stoni tenis, kafić, bazen na krovu sa delom za sunčanje i opuštanje, perionicu veša… Ishrana je na bazi punog pansiona u restoranu rezidencije, a hrana je raznovrsna i na bazi je švedskog stola uz mogućnost izbora sveže pripremljenih jela, salata, voća i kolača

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju