Letnja biznis škola u Španiji

barcelona-spain-waterfront-

Škola

EU Business School – International Summer School

Kao jedna od vrhunskih svetskih poslovnih škola, EU Business School je internacionalno akreditovana, priznata i poznata po izuzetnosti svojih studenata i fakulteta. Osnovana 1973. godine, razvila je sistem poslovne edukacije koji pruža visoko kvalitetnu nastavu, konkurentno okruženje i mrežu svojih kampusa širom sveta. Standardizovan nastavni plan i program studentima nudi mogućnost da se školuju na više lokacija u svetu: Španija, Švajcarska, Nemačka, Velika Britanija, Amerika, Rusija, Kazahstan, Tajvan, Kina, Malezija, i Tajland.

EU Business School je akreditovana od strane ACBSP (Association of Collegiate Business Schools and Programs), organizacije za akreditaciju priznate od CHEA (Council for Higher Education Accreditation). Ova akreditacija garantuje kvalitet, podstiče izuzetnost i stalni napredak u osnovnim i master poslovnim programima na studijama širom sveta. Kampusi u Ženevi i Montreu su takođe akreditovani od IACBE (International Assembly for Collegiate Business Education) i CEEMAN – međunarodne asocijacije za razvoj menadžmenta. EU Business School donosi američki model obrazovanja u Evropu, povezujući teoriju iz učionice sa profesionalnim veštinama. Nastava se drži na engleskom jeziku, koristeći metod studije slučaja u cilju približavanja i razumevanja poslovne teorije. Pragmatični pristup poslovnoj edukaciji se pokazao kao vrlo efikasan u pripremi studenata za visoke pozicije u biznisu i industriji. Osim pripremne godine, osnovnih, master i doktorskih studija, ovaj fakultet u svom kampusu u Barseloni organizuje letnji biznis kurs u trajanju od 3 nedelje.

Destinacija

Barselona je  smeštena na mediteranskoj obali i glavni je grad Katalonije, drugi najveći grad u Španiji, te jedan od njenih najvažnijih ekonomskih centara. Specifična je po mnogo čemu, pre svega po mediteranskoj klimi koja donosi umerene zime i topla i suva leta. Ovaj grad ima ukupno 7 plaža od kojih se izdvajaju Sant Sebastia i Barceloneta. Obe plaže dugačke su 1100 metara i spadaju u najfrekventnije, najveće i najstarije plaže ovog grada.

Kulturni život grada počeo je da se razvija još 2000 godina unazad. Danas, Barselona je prepoznatljiva po nekoliko građevinskih znamenitosti koje ujedno predstavljaju i moderni razvoj arhitekture grada. Reč je o svetski poznatoj crkvi Sagrada Familia u starom delu grada, te specifičnim neboderima Torre Mapfre i Torre Agbar visokim 154 m. Pored navedenog, tokom boravka u Barseloni svakako treba videti i nekoliko gradskih kulturnih utočišta popout Gran Teatre del Liceu, Teatre Lliure i Palau de la Musica Catalana koje imaju svetski renome.

Program

Program letnje biznis škole u Barseloni je namenjen mladim profesionalcima iz oblasti biznisa, studentima bečelor studija, studentima koj su nedavno diplomirali, kao i đacima koji su zainteresovani za studije biznisa i ekonomije. Tokom ovog programa polaznici će steći osnovna znanja i pojmove iz ekonomije i nekih njenih oblasti, savladaće terminologiju i obogatiti poslovni vokabular, ali će takođe  moći da procene kompleksnost savremenih internacionalnih organizacija, kao i da shvate odnose između njih.

Nastava se održava na engleskom jeziku. Svake nedelje đaci imaju 20 sati nastave, raspoređenih od ponedeljka do petka, od 10h do 14h. Kurs traje 3 nedelje, od 2. do 22. jula i svake nedelje se obrađuju različite oblasti iz ekonomije:

Tokom prve nedelje se obrađuju oblasti: Business Management u trajanju od 10 sati i Negotiation & Effective Communication takođe u trajanju od 10 sati nedeljno.

Tokom druge nedelje se obrađuje oblast Doing Business in Spain & Latin America u trajanju od 20 sati nedeljno.

Tokom treće nedelje se obrađuje oblast Entrepreneurship & New Venture Creation u trajanju od 20 sati nedeljno.

Nastavu ćete pohađati sa polaznicima iz različitih krajeva sveta, što će vam omogućiti da steknete dragocene kontakte za vašu buduću karijeru, kao i da iz prve ruke saznate više o drugim kulturama. Prethodnih godina ovu letnju biznis školu pohađali su polaznici iz preko 11 zemalja sveta, što najbolje svedoči o njenom internacionalnom karakteru. Poznavanje kulturoloških razlika jedna je od ključnih stvari uspešnog pregovaranja u poslovnom svetu, pa je internacionalni karakter ove letnje škole dragocen.

Vannastavne aktivnosti: tokom ove tri nedelje ćete pored kursa imati organizovane i neke vannastavne aktivnosti poput:

– večeri dobrodošlice,

– uvodne i završne ceremonije,

– tapas ture na kojoj ćete imati prilike da probate lokalne španske specijalitete,

– Modernizam rute u Barseloni – obilasci muzeja  sa delima slavnih španskih modernista,

– različita druženja, odlasci na plažu i obilasci Barselone.

Trajanje programa: 02-22.07.2017.

Uslovi upisa na program:

– minimum 18 godina,

– dokaz o posedovanju adekvatnog nivoa engleskog jezika: TOEFL 80 (internet-based), 213 (computer-based); IELTS 6.0; CAE C; PTE 57 ili test škole.

Cena programa: 3200 € (program + registracija nastave i smeštaja)

U cenu programa je uključeno:

– nastava,

– nastavni materijal,

– smeštaj u rezidenciji u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi sa kupatilom,

– pun pansion,

– medicinsko osiguranje tokom boravka,

– vannastavne aktivnosti,

– sertifikat na kraju kursa,

-3 posete kompanijama.

U cenu programa nije uključeno:

-transfer sa aerodroma u Barseloni,

-avio karta.

Smeštaj

Smeštaj je oraganizovan u studentskoj rezidenciji Sarriá. Ovo je jedna od najlepših rezidencija u Barseloni. Nalazi se na samo 3 stanice metroa od kampusa fakulteta EU Business School na kom se održava nastava, a metro stanica na kojoj izlazite je odmah do fakulteta, sa ciljem da što manje vremena provedete u prevozu.

U rezidenciji ste smešteni u dvokrevetnu ili trokrevetnu sobu. Svaka soba ima krevete, radne stolove, orman, kupatilo sa tuš kabinom, mali frižider. U sobama i u rezidenciji imate WiFi internet.

Kapaciteti rezidencije su odlični, osim soba i restorana, ona poseduje čitaonice, učionice, sobe za prezentacije, muzičku sobu, kompjutersku sobu, sobu sa štampačima, tv i media salu, sobu sa kafematima i aparatima sa grickalicama, prostorije za zabavu sa stolovima za bilijar i stoni tenis,  kafić, krovni bazen, perionicu veša, parking za kola i bicikle…

Hrana – Imate obezbeđen pun pansion u restoranu rezidencije u kom je hrana izvrsna i raznovrsna. U pitanju je švedski sto, tako da možete da birate između raznih sveže pripremljenih jela, raznovrsnih salata, voća i kolača.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print