Letnja biznis škola u Španiji

barcelona-spain-waterfront-

Škola

EU Business School – International Summer School

Kao jedna od vrhunskih svetskih poslovnih škola, EU Business School je internacionalno akreditovana, priznata i poznata po izuzetnosti svojih studenata. Osnovana 1973. godine, razvila je sistem poslovne edukacije koji pruža visoko kvalitetnu nastavu, konkurentno okruženje i mrežu svojih kampusa širom sveta. Standardizovan nastavni plan i program studentima nudi mogućnost da se školuju na više lokacija u svetu: Španija, Švajcarska, Nemačka, Velika Britanija, Amerika, Rusija, Kazahstan, Tajvan, Kina, Malezija, i Tajland.

Destinacija

Barselona je  smeštena na mediteranskoj obali i glavni je grad Katalonije, drugi najveći grad u Španiji, te jedan od njenih najvažnijih ekonomskih centara. Specifična je po mnogo čemu, pre svega po mediteranskoj klimi koja donosi umerene zime i topla i suva leta. Ovaj grad ima ukupno 7 plaža od kojih se izdvajaju Sant Sebastia i Barceloneta. Obe plaže dugačke su 1100 metara i spadaju u najfrekventnije, najveće i najstarije plaže ovog grada.

Kulturni život grada počeo je da se razvija još 2000 godina unazad. Danas, Barselona je prepoznatljiva po nekoliko građevinskih znamenitosti koje ujedno predstavljaju i moderni razvoj arhitekture grada. Reč je o svetski poznatoj crkvi Sagrada Familia u starom delu grada, te specifičnim neboderima Torre Mapfre i Torre Agbar visokim 154 m. Pored navedenog, tokom boravka u Barseloni svakako treba videti i nekoliko gradskih kulturnih utočišta popout Gran Teatre del Liceu, Teatre Lliure i Palau de la Musica Catalana koje imaju svetski renome.

Program

Program letnje biznis škole u Barseloni namenjen je mladim profesionalcima iz oblasti biznisa, studentima bečelor studija, studentima koj su nedavno diplomirali, a pogotovo je značajan za srednjoškolce koji su zainteresovani za dalje studije biznisa. Tokom programa, polaznici će steći široka znanja i upoznati se sa pojmovima iz oblasti ekonomije, savladaće terminologiju i obogatiti poslovni vokabular, ali će takođe moći da procene kompleksnost savremenih internacionalnih organizacija, kao i da shvate odnose između njih.

EU Business School donosi američki model obrazovanja u Evropu, povezujudi teoriju iz učionice sa profesionalnim veštinama. Nastava se drži na engleskom jeziku, koristeći metod studije slučaja u cilju približavanja i razumevanja poslovne teorije. Pragmatični pristup poslovnoj edukaciji se pokazao kao vrlo efikasan u pripremi studenata za visoke pozicije u biznisu i industriji.

Svake nedelje đaci imaju 20 sati nastave, raspoređenih od ponedeljka do petka, od 10h do 14h. Kurs traje 3 nedelje, od 1. do 21. jula i svake nedelje se obrađuju različite oblasti:

 • Business Management,
 • Negotiation & Effective Communication,
 • Doing Business in Spain & Latin America,
 • Entrepreneurship & New Venture Creation.

Pohađanje nastave sa polaznicima iz različitih krajeva sveta omogućava sticanje dragocenih kontakata za buduću karijeru, kao i priliku da iz prve ruke saznate više o drugim kulturama i interkuluturalnim odnosima. Sastavni deo programa su i odlasci u lokalne kompanije i upoznavanje sa njihovim načinom poslovanja. Prethodnih godina ovu letnju biznis školu pohađali su polaznici iz preko 11 zemalja sveta, što najbolje svedoči o njenom internacionalnom karakteru. Poznavanje kulturoloških razlika jedna je od ključnih stvari uspešnog pregovaranja u poslovnom svetu, pa je internacionalni karakter ove letnje škole dragocen.

Vannastavne aktivnosti — Veoma važan aspekt ovog letnjeg programa je i druženje i razonoda, što se postiže kroz veoma sadržajan program:

 • zabava dobrodošlice,
 • uvodne i završne ceremonije,
 • tapas ture na kojoj ćete imati prilike da probate lokalne španske specijalitete,
 • modernizam rute u Barseloni tj. obilasci muzeja sa delima slavnih španskih modernista,
 • različita druženja, odlasci na plažu i obilasci Barselone.

Trajanje programa: 01-21.07.2018.

Uslovi upisa na program:

 • minimum 18 godina,
 • dokaz o posedovanju adekvatnog nivoa engleskog jezika.

Smeštaj

Smeštaj je oraganizovan u jednoj od dve studentske rezidencije: Sarria ili RESA i ovo su jedne od najlepših i najsavremenijih rezidencija u Barseloni. Sarria se nalazi na 3 stanice metroa od kampusa fakulteta EU Business School na kom se održava nastava, a Resa je udaljena svega 10-15 minuta hoda od kampusa.

Hrana – Pored smeštaja obezbeđen je pun pansion u restoranima pomenutih rezidencija, a hrana je raznovrsna i na bazi je švedskog stola uz mogućnost izbora sveže pripremljenih jela, salata, voća i kolača.

U Sarria rezidenciji smeštaj je organizovan  u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama. Svaka soba ima krevete, radne stolove, orman, kupatilo sa tuš kabinom, mali frižider. U sobama i u rezidenciji imate WiFi internet. Kapaciteti ove rezidencije su odlični, pa osim soba i restorana stanari imaju pristpu čitaonici, učionicama, sobama za prezentacije, muzičkoj sobi, IT sobi, TV i media Sali, sobu sa kafematima i aparatima sa grickalicama, prostoriji za zabavu sa stolovima za bilijar i stoni tenis, kafiću, bazenu na krovu sa delom za sunčanje i opuštanje, perionicu veša, parking za kola i bicikle…

U Resa rezidenciji  smeštaj je organizovan u dvokrevetnim sobama koje su opremljene krevetima, radnim stolovima i imaju privatno kupatilo i besplatan WiFi interent. Stanarima je u rezidenciji na raspolaganju kantina u kojoj se služe obroci, fitness soba i teretana, bazen i prostorije za relaksaciju i druženje.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print