Letnja škola engleskog za mlade na Kipru

letnja skola engleskog na kipru

Škola

Malvern House

The Language Explorer

Letnji kampovi za uzrast 12-21

Malvern House je organizacija koja ima svoje centre u Londonu, Dablinu i na Kipru.  Pored programa učenja jezika za odrasle, u svojoj ponudi ima i programe za mlade, letnje škole jezika – The Language Explorer.

Letnji kamp Episkopi (12-17) smešten je na oko 15 minuta od centra Limasola. Nastava se odvija u dobro opremljenoj lokalnoj gimnaziji, koja se nalazi prekoputa hotela u kojem su polaznici smešteni.

Letnji kamp University Explorer (15-21) smešten je u mestu Pila, nedaleko od Larnake. Nastava se odvija u okviru univerzitetskog kampusa University of Central Lancashire, a program je namenjen internacionalnim polaznicima od 15 do 21 godina.

Vreme van nastave – Škola organizuje bogat vannastavni program za svoje polaznike. U cenu dvonedeljnog programa uključene su 1 celodnevna i 2 poludnevne ekskurzije (obilasci Limasola, Nikozije i različitih znamenitosti, obilasci plaža, krstarenje i druge). Pored ekskurzija, organizuje se i program popodnevnih i večernjih aktivnosti – sportovi, plesovi, umetnost, drama, tematske večeri, društvene igre i mnoge druge.

Destinacija

Kipar je mala ostrvska zemlja na Mediteranu, locirana južno od Turske. Sa preko milion stanovnika, ovo ostrvo treće je po veličini i broju populacije na Mediteranu. Spada u vrlo važne turističke destinacije, sa mnoštvom istorijskih znamenitosti i tekovina, ali i zabavnih aktivnosti i atrakcija.

Limasol

Na južnoj obali Kipra nalazi se drugi po veličini grad – Limasol, koji sa oko 160.000 stanovnika spada u grad sa najvećim brojem populacije na ovom ostrvu. U gradu se nalazi najveća luka na ostrvu, koja je važan trgovinski i turistički centar u oblasti, kao i mnoštvo muzeja, arheoloških lokaliteta, sunčane plaže i različite znamenitosti – dvorac Kolossi i Limassol, drevne ruševine Apollo i Amathus, katedrale, manastiri i drugi. Za ljubitelje zabave, na raspolaganju je veliki broj plaža, avanturistički i vodeni parkovi, krstarenje katamaranom, zološki vrt, rezervat magaraca i mnogo drugih sadržaja.

Pila

Ovo je malo primorsko mesto nedaleko od Larnake, smešteno na samom istoku ostrva i predstavlja jedno od najstarijih mesta na Kipru. Mesto predstavlja i zanimljivu turističku destinaciju, budući da su u njemu smešteni apartmanski kompleksi, pored kojih postoji miks taverni, restorana, prodavnica i butika.

Kursevi

Nastava engleskog usmerena je na usavršavanje osnovnih jezičkih veština u toploj i prijateljskoj atmosferi. Nastava podrazumeva 20 časova jezika nedeljno u malim grupama od maksimalno 15 polaznika, a svaki čas traje po 45 minuta. Program University Explorer podrazumeva akademski izazovniji program koji uključuje pripremne časove za polaganje IELTS ispita, kao i različita predavanja na teme poput marketinga, biznisa, matematike i drugih. Ovaj program dobar je izbor za polaznike koji planiraju da nastave školovanje u inostranstvu.

Smeštaj

Episkopi: polaznici su smešteni u hotelu Episkopiana, koji se nalazi na nekoliko minuta pešačke udaljenosti od školskog centra u kojem se odvija nastava. Smeštaj podrazumeva trokrevetne sobe sa privatnim kupatilom. Hotel raspolaže sa 24-časovnom recepcijom, bazenom, beplatnim WiFi internetom u lobiju, prostorom za igru, a polaznicima je obezbeđen besplatni autobus do plaže.

University Pila: polaznici su smešteni u luksuznim dvokrevetnim Oceania Bay Luxury Complex apartmanima (jednokrevetne ili dvokrevetne sobe), koji se nalaze nedaleko od školskog kampusa. U sklopu kompleksa nalaze se dva bazena, sauna i teretana. Polaznicima oba programa obezbeđena su sva tri obroka, a služe se u restoranu u oviru smeštaja.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju