Letnja škola engleskog na Floridi – Majami i Orlando

Škola

Lynn University

Uzrast polaznika 11-19 godina

POLAZAK SA PRATNJOM

Termin programa: 16.07-29.07.2020.

Lynn University na kojem organizacija MLA održava ovaj program nalazi se u mondenskom delu Boca Raton. Kampus univerziteta ima najsavremnije opremljene akademske zgrade i nove, moderne rezidencije, sportske terene za košarku, odbojku i tenis i otvoreni bazen, a lociran je na samo nekoliko minuta od plaža i tržnih centara.

OBILASCI I EKSKURZIJE – Boravak u Majamiju obuhvata izlete i ekskurzije na kojima će polaznici videti sve atrakcije grada i okoline, a izdvajamo samo neke: Miami South Beach, Ocean Drive, Bayside Marketplace, Miami Metromover, Sawgrass Mills Shopping Outlet, Fort Lauderdale Downtown, Los Olas boulevard, Anne Kolb Nature Center, Hollywood Beach & Boardwalk, Miami Wynwood Arts District,  Shopping on Lincoln Road, Florida Keys,  Key West – Southernmost Point, Duval Street Walking Tour. Jedna celodnevna ekskurzija obuhvata i obilazak prirodnog rezervata i močvare Everglades i obilazak farme aligatora. Kako je bezbednost dece na prvom mestu, za ekskurzije je obezbeđen prevoz u školskim autobusima. U cenu programa uključene su ulaznice za sve pomenute obilaske i atrakcije.

Program se završava posetom Orlandu (3 noćenja) gde će se posetiti svemirski centar NASA Kennedy Space Center i zabavni park Universal Studios.

Za polaznike je organizovan zanimljiv program aktivnosti u pauzama između predavanja i tokom večeri – sportovi, odlazak na bazen, Pirate Experience Day, karaoke, filmske večeri, kvizovi, disko, večeri talenata i slične aktivnosti.

Destinacija

Majami predstavlja jedno od najpopularnijh letovališta na Floridi i drugi je najposećeniji grad u Americi. Nalazi se na samom jugu Floride, između nacionalnog parka Everglades kojeg odlikuju močvare sa aligatorima i zaliva Biskayne Bay. Udaljen oko 380 km od Orlanda koji važi za pravu porodičnu destinaciju, jer se u njegovoj blizini nalaze poznati tematskih parkovi i NASA Kennedy Space Center

Kursevi

Radi se po interaktivnoj metodologiji koju je škola MLA kreirala da kurs učini interesantnim i izazovnim za učenike, program je baziran na komunikativnom pristupu učenju i kombinuje zadatke i teme koji pomažu učeniku u govornim vežbama i prate aktuelna interesovanja mladih.  MLA TASKtime originalne knjige i radne sveske kreirane su za američki i britanski engleski, za nastavu na 5 nivoa znanja. Na kraju programa, učenicima će biti poslat portfolio sa njihovim radovima i oblastima koje su prešli, ocenu napretka učenika sa komentarom profesora i predlogom za dalje učenje na osnovu  pokazanog znanja tokom časova. Sertifikat koji će se učenicima dodeliti na završnoj svečanosti sadrži dnevni izveštaj o radu i angažovanju učenika.

Smeštaj

Smeštaj je u rezidenciji na fakultetu, u američkom stilu gde nekoliko trokrevetnih soba čini apartman u kojem su zajedničko kupatilo i kuhinja. Sobe su klimatizovane. Obezbeđena je posteljina i peškiri, kao i besplatno pranje veša. Učenici treba da ponesu svoje peškire za plažu. Obroci se služe u školskoj kantini, doručak je američki sa jajima, prženom slaninom, palačinkama, premazima, krofnama i žitaricama. Za ručak i večeru je velik izbor kuvanih jela, voće i povrće, kao i topli i hladni napici su posluženi tokom svih obroka. Kada su učenici u vreme ručka ili večere u obilasku, umesto klasičnih lanč paketa dobijaju novac na Viza platnim karticama da kupe obroke u gradu. Na ovaj način učenici imaju mogućnost da probaju lokalne specijalitete ili obroke u klasičnim restoranima brze hrane (Subway, MacDonalds, Wendy’s, Starbucks, Dunkin Donuts, Taco Bells…). Jednu večeru učenici će imati u Hard Rock Café.

Video

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print