Letnja škola engleskog na Floridi – Majami i Orlando

Škola

Barry University

Uzrast polaznika 11-19 godina

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM

Termin programa: 17.07-31.07.2019.

Pod okriljem organizacije Plus tokom letnjeg perioda se na ovom univerzitetu organizuje učenje i usavršavanje engleskog jezika u kombinaciji sa zanimljivim društvenim programom.

Program se odvija na Barry University koji se nalazi se u rezidencijalnom delu grada Miami Shores, kojeg odlikuje španska kolonijalna i mediteranska arhitektura, mnoštvo bašti, a ima i svoj mali centar sa šoping zonom i kafeima. Reč je o bezbednom kampusu tipičnog tropskog izgleda koji okružuju moderne zgrade i palme. Kampus raspolaže savremenim učionicama, rezidencijama u kojima su polaznici smešteni, sportskim terenima i bazenom. Pored toga deca imaju pristup prostoru za rekreaciju, prodavnici i sali za druženje. Udaljen je oko 10 minuta od čuvene plaže South Beach i oko 12 km od Miami Downtown, najužeg centra grada.

Vannastavne aktivnosti – Boravak u Majamiju obuhvata izlete i eksurzije na kojima će polaznici videti sve atrakcije grada i okoline, a izdvajamo samo neke: plaža South Beach, šoping zonu Linkoln Road, vožnja brodom uz razgledanje Miami Duck Tour, Perez Art muzej, Wynwood Walls, Hard Rock Cafe, vodeni svet Miami Seaquarium, Key Biscayne, odlazak u Boca Raton u šoping i kupanje u Fort Lauderdale, autlet Dolphin Mall i još mnoštvo toga. Jedna celodnevna ekskurzija obuhvata i obilazak prirodnog rezervata i močvare Everglades, uz uključenju vožnju Air Boat Tour, obilazak Alligator Farm. Kako je bezbednost dece na prvom mestu, za ekskurzije je obezbeđen prevoz u privatnim,  školskim autobusima i obezbeđene su VIP ulaznice što podrazumeva da nema čekanja u redu, već im je omogućen direktan ulazak. U cenu programa uključene su ulaznice za sve pomenute obilaske i atrakcije!

Program se završava posetom Orlandu (2 noćenja) gde će se posetiti svemirski centar NASA Kennedy Space Center i jedan od dva tematska parka: čuveni filmski studio Universal Studios ili zabavni park Universal Island’s of Adventure.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora iz Srbije od Beograda, tokom svih segmenata programa, do povratka u Srbiju.

Destinacija

Majami je jedan od najlepših i  najatraktivnijih gradova na istočnoj obali Floride. Ima preko 800 parkova, a okružuju ga dva nacionalna parka – Biscayne na istočnoj strani grada, Everglades na zapadnoj. Jedini je grad SAD koji je osnovala žena. Danas je vodeći centar u oblasti finansija, biznisa, medija, zabave, umetnosti i međunarodne trgovine, pre svega zbog luke koja je svetska prestonica kruzera. Ovde se govori preko 80 jezika, od kojih su najzastupljeniji engleski i španski.

Jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u SAD, svakako je južni deo grada poznatiji kao SoBe (South Beach). Sa prelepim plažama, plavim okeanom, prepoznatljivim visokim palmama, fantastičnim restoranima i zabavnim noćnim životom u kombinaciji sa Art Deco arhitekturom i radnjama najpoznatijih svetskih brendova, SoBe je zaista mesto koje treba posetiti i doživeti.

Kursevi

Kurs engleskog jezika se sastoji od 40 časova jezika u trajanju od 45 minuta za dve nedelje programa. Nastava se odvija u internacionalnim grupama od maksimalno 15 polaznika. Časovi su interaktivni, sa fokusom na razvoj komunikacionih veština kod đaka, usavršava se gramatika i razvija se rečnik kroz razne nastavne tehnike – projekte u vezi sa za ekskurzijama i sl.

University Day je jedno opciono predavanje koje se organizuje tokom boravka, na kojem će se učenici upoznati sa američkim univerzitetskim sistemom, procesom apliciranja, neophodnim testovina, tipovima programa, stipendijama itd.

Cena programa: 3755 $ + 5400 rsd (45 € za Crnu Goru)

Smeštaj

Smeštaj je u apartmanskim celininama koje se sastoje od dve ili četiri jednokrevetne sobe, kupatilom koji dele učenici smešteni u istom apartmanu i dnevnim boravkom. Posteljina i peškiri su obezbeđeni, na kampusu postoje mašine za pranje i sušenje veša. Besplatan bežični internet postoji na celom kampusu. Po dolasku se ostavlja depozit u iznosu od 60 $, koji se vraća po završetku programa, ukoliko nije bilo nikakvih oštećenja u smeštaju. U rezidencijama postoje zajedničke prostorije za druženje, a program obuhvata i organizovane aktivnosti u kampusu – žurka dobrodošlice, sportski turniri, karaoke, filmske večeri, veče talenta i druge.

Obroci se služe u kantini pri kampusu izuzev danima kada su organizovane eskurzije i tada je ručak u vidu paketa za poneti. Boravak u Orlandu je u hotelu, u sobama sa dva do četiri kreveta sa sopstvenim kupatilom, a ishrana je na bazi polupansiona (doručak i večera).  

Video

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print