Letnja škola engleskog na Kipru

Škola

English In Cyprus

Uzrast polaznika 7-17 godina

Letnji kamp engleskog na Kipru odvija se u hotelu Episkopiana koji raspolaže sa restoranom, otvorenim i zatvorenim bazenom, plesnim studijom, prostorom

Letnji kamp engleskog na Kipru odvija se u hotelu Episkopiana koji raspolaže restoranom, otvorenim i zatvorenim bazenom, plesnim studiom, prostorom za igru i WiFi internetom u lobiju. Škola jezika, gde učenici imaju organizovane časove i određene aktivnosti, smeštena je u gimnaziji koja se nalazi preko puta hotela, a koja poseduje savremeno opremljene, klimatizovane učionice, kao i kompjutersku prostoriju sa internetom, pozorišnom salom, sportskim terenima i amfiteatrom.

Vreme van nastave – Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv vannastavni program. U cenu boravka uključene su svakodnevne popodnevne i večernje aktivnosti, ali i jedna celodnevna i dve poludnevne ekskurzije nedeljno. Dnevne aktivnosti mogu biti kupanje na plaži, u hotelskom bazenu, sportovi na vodi, zumba, umetnost i rukotvorine, kuvanje i gluma, dok večernje aktivnosti obuhvataju karaoke, disko večeri u hotelskoj diskoteci, modne revije, večeri talenta i drugo. Hotelski autobus vozi učenike na plažu.

U zavisnosti od rasporeda, ekskurzije uključuju dnevne i večernje obilaske Limasola, krstarenje iz luke u Pafosu, obilazak Nikozije, Larnake, planine Troodos, Ayia Nape, obilaske tradicionalnih kipranskih sela i mnoge druge.

Destinacija

Ovo prelepo ostrvo smešteno je u Mediteranu i predstavlja zanimljivu kombinaciju moderne zemlje sa impresivnom drevnom istorijom. Kipar je bio britanska kolonija, ali je 1960. godine stekao nezavisnost, nakon čega se pridružio zemljama Komonvelta i engleski jezik je u širokoj upotrebi.

Episkopi je malo mesto koje se nalazi oko 12 km zapadno od Limasola. Pored istorijskih znamenitosti, u gradiću ima i restorana, prodavnica i butika. Letnji program pruža učenicima mogućnost da spoje sunčanje i odlaske na plažu sa učenjem engleskog jezika, upoznavanjem i druženjem sa mladima iz celog sveta, obilascima Kipra, a sve u sigurnom okruženju malog grada.

Kursevi

Nastava se odvija u malim grupama, od maksimalno 15 polaznika, a sastoji se od 20 časova jezika nedeljno. Po dolasku u školu, svi polaznici rade orijentacijski test i nakon procenjenog nivoa znanja raspoređuju se u adekvatne jezičke grupe.

Nastavni program je usmeren na usaršavanje osnovnih jezičkih veština, a u nastavi se koriste interaktivne metode. Svi nastavnici obučeni su za rad sa mladima. Tokom boravka rade se testovi napretka, a nakon završenog kursa jezika, svi polaznici rade test radi procene postignuća tokom trajanja kursa za šta dobijaju sertifikat škole.

Letnji program se organizuje kao:

  • rezidencijalni kamp – uključuje nastavu, popodnevne i večernje aktivnosti, ekskurzije i smeštaj;
  • dnevni kamp – uključuje program od 9h do 19h, od ponedeljka do petka, tj. nastavu i popodnevne aktivnosti, ručak i užinu, kao i svakodnevni šatl prevoz od škole za odrasle u Limasolu.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u hotelu Episkopiana u trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom, fenom, klimom i balkonom. Hotel ima besplatan autobus koji u određenim terminima tokom dana vozi do plaže i nazad. U lobiju hotela možete koristiti besplatan WiFi internet, a internet pristup u drugim delovima hotela na raspolaganju je uz doplatu. Obroci se služe u restoranu u hotelu u kojem su polaznici smešteni. U cenu programa uključen je pun pansion, a hrana je zdrava i kvalitetna. Smešaj je obezbeđen od nedelje pre početka kursa do nedelje nakon završetka kursa.

Bezbednost dece je veoma važna pa je osoblje koje brine o deci selektovano po strogim kriterijumima, a dostupni su deci 24 sata dnevno, kao pomoć za bilo koji problem koji deca imaju.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print