Letnja škola engleskog u Brajtonu

brighton-college

Škola

Brighton College

Uzrast 9-17 godina

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM

02.07-16.07.2017.

Ova istorijska i čuvena internatska škola osnovana je davne 1845. godine. Gradska lokacija i siguran kampus na pešačkoj udaljenosti od centra Brajtona, plaže i znamenitosti grada, samo su neke od prednosti ove škole.

Tokom letnjih meseci, pod okriljem organizacije Ardmore Languages Schools ovde se organizuje letnja škola jezika sa izuzetnim vannastavnim programom za polaznike iz različitih delova sveta.

Kampus škole poseduje savremene učionice, prostrani restoran, veliki zatvoreni bazen, teniski teren, sportsku halu, fitnes salu, prostoriju sa televizijom, pozorište, sportske terene i rezidencije. Svi objekti škole nalaze se pod celodnevnim nadzorom obezbeđenja škole.

Tokom svog boravka, učenici će osetiti pravi internatski način života dok budu spavali u posebnim kućama, odlazili u glavnu školsku zgradu na obroke i nastavu i koristili sve ostale kapacitete škole koje tokom školske godine koriste britanski učenici.

Vannastavne aktivnosti – Za polaznike je organizovan zanimljiv program vannastavnih aktivnosti. U cenu su uključene dnevne i večernje aktivnosti, poput različitih sportova, izrade rukotvorina i umetnosti, plesova, večeri talenata, filmske večeri, kvizova, disko večeri, sportskih turnira i drugo. Pored aktivnosti, program podrazumeva i  dve celodnevne ekskurzije: obilazak Londona i krstarenje Temzom i ekskurziju u Portsmut (Spinnaker Tower i Gun Wharf Quays), i dve poludnevne ekskurzije tj. obilaske Brajtona i čuvenog zamka Arundel, starog više od 1000 godina, koji se nalazi u blizini Brajtona.

Destinacija

Brajton je smešten na južnoj obali Engleske i jedan je od najpopularnijih primorskih gradova Ujedinjenog Kraljevstva. Budući da ga tokom godine poseti preko 8 miliona ljudi, od kojih veliki broj čine sami Britanci, grad je poznat i po nazivu “mali London na moru”. Sa dva univerziteta i prestižnom Akademijom umetnosti, obiluje studentima tokom cele godine, a naročito u letnjim mesecima.

Ovaj viktorijanski grad krasi raskošna arhitektura i strme uličice koje se spuštaju ka moru. Na samoj obali postoji mnoštvo novoizgrađenih hotela i veliki broj prodavnica i butika, a ceo grad prepoznatljiv je po vrtovima i baštama belih, ružičastih i plavih hortenzija. Posetiocima Brajtona na raspolaganju je veliki broj istorijskih znamenitosti poput pristaništa Palace Pier, Royal Pavillion, St. Bartholomews i mnogih drugih. Za ljubitelje zabave, u gradu postoje parkovi, organizuju se biciklističke ture, ronjenje, vožnja kanua, vodeni park, čuveni točak Brighton Wheel, Tresure Hunt i još mnogo toga.

Kursevi

Nastava uključuje 20 časova nedeljno (ukupno 15 sati nastave nedeljno) i odvija se u internacionalnim grupama od maksimalno 15 polaznika po grupi. Časovi su interaktivni, sa fokusom na razvoj komunikacionih veština kod đaka. Pored toga, usavršava se gramatika i razvija se rečnik kroz razne nastavne tehnike – dizajniranje, rad u parovima i drugo.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u internatskim kućama, u kampusu u kojem se odvija nastava i veći deo vannastavnog programa. Polaznici su smešteni u jednokrevetnim sobama, a kupatila su zajednička. Veći deo kampusa pokriven je bežičnim internetom koji je besplatan za polaznike. Obroci se služe u kantini u okviru kampusa. Glavno jelo tokom dana uvek podrazumeva meso sa prilogom i salatom (piletina, svinjetina, govedina, riba, krompir, pasta, pirinač, pica), nakon čega sledi desert u vidu voća i slatke opcije (u zavisnosti od izbora polaznika). Svaki dan na meniju su i vegetarijanske opcije.

Nadzor u kampusu škole organizovan je po principu jedan član osoblja na desetoro dece. Da bi se osigurao siguran boravak dece u kampusu, centar ima ceo menadžment tim koji se brine o zdravlju i sigurnosti dece.

Učenici imaju celodnevnu pažnju profesora iz Srbije, od aerodroma u Beogradu, tokom svih segmenata programa do povratka u Srbiju.

Utisci

Grupa Brajton 2016.

Stigli smo u Brajton, gde smo upoznali nove drugare. Engleski učimo u  britanskoj srednjoj školi od koje peške možemo da stignemo do centra i plaže. Upoznali smo drugare iz različitih zemalja, a drugare iz Rusije smo učili da igraju remi. Volimo i večernje aktivnosti na kojima se družimo sa ostalom decom iz kampa. Svaki dan nam je veoma uzbudljiv, učimo i igramo se, a i upoznajemo Brajton.

Profesorica Nina je stalno sa nama, vodi nas u obilaske i na aktivnosti. Obišli smo čuveni Arundel i šetali brajtonskom plažom.

Nastavu imamo u britanskoj srednjoj školi.

Uživamo na sportskim aktivnostima.

Išli smo na ekskurziju u London, gde smo se divno proveli.

Posetili smo i Portsmut i stekli nove drugare.

Svaki dan u Brajtonu nam je bio ispunjen različitim sadržajima.

Na kraju programa usledila je dodela diploma. Program nam se svima veoma dopao i i sledeće godine planiramo neko novo putovanje sa učenjem engleskog jezika.

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print