Letnja škola engleskog u Edinburgu

Škola

Churchill House

Uzrast polaznika 12-17 godina

Osnovna 1971. godine ova škola je do današnjeg dana razvila internacionalnu reputaciju u pružanju kvalitetnih kurseva jezika u Ujedinjenom Kraljevstvu. Tokom letnjih meseci organizuje škole engleskog jezika za mlade u čak 10 centara.

Churchill House letnji kamp smešten je u okviru Edinburg koledža u rezidencijalnom delu grada i udaljen je svega nekoliko minuta od čuvene ulice Princes, palate Holyrood i dvorca. Edinburg koledž je velika obrazovna institucija koja se sastoji od 4 kampusa, a polazici ovog programa smešteni su u kampusu Milton Road koji se nalazi u istočnom delu grada. Pored modernih učionica i spavaonica, kampus raspolaže sa kantinom i prostorom za druženje The Club. Takođe, u kampusu postoje računarske prostorije, pozorište, umetnički studio i WiFi internet.

Vreme van nastave – Program za decu i mlade uključuje i zanimljiv program različitih aktivnosti i obilazaka. U cenu je uključen čuveni Edinburgh Experence koji uključuje 2 popodnevna obilazaka znamenitosti grada nedeljno. Pored toga, subotom se organizuju celodnevne ekskurzije poput Glazgova, Royal botaničke bašte, dvorca, St. Andrew’s i mnoge druge. Aktivnosti u kampusu podrazumevaju rukotvorine, umetnost, glumu, časove plesa, šoping, roštilj, disko večeri i još mnoštvo toga.

Destinacija

Edinburg je glavni grad Škotske još od 15. veka i drugi po posećenosti grad u Velikoj Britaniji. Edinburg predstavlja interesantan spoj tradicionalnog duha i modernog industrijalizovanog grada. Sastoji se od starog i novog grada koje razdvaja velelepni park Princes Street Gardens. Obe ove celine nalaze se na UNESCO listi svetske baštine i svojim posetiocima nude bezbroj atrakcija i jedinstvenu atmosferu Škotske.

Za sve koji vole da istražuju istoriju i njene legende, čuveni Arthurs Seat zasigurno će biti najfascinantnija atrakcija ovog grada. Neke od znamenitosti u starom delu grada su i Nacionalni muzej Škotske, dvorac Edinburg, kraljevska botanička bašta, ali novi deo grada u kojem postoji mnoštvo kafea, prodavnica i atrakcija 21. veka.

Kursevi

Nastava se sastoji od 15 sati nedeljno, odnosno 3 sata engleskog jezika dnevno, usmerena je na razvoj osnovnih jezičkih veština, a časovi imaju i svoj gramatički, kulturalni i leksički kontekst. Po dolasku u školu polaznici rade test radi procene niova znanja, a nakon toga smeštaju se u jezičke grupe od maksimalno 15 polaznika. Po završetku kursa jezika dobija se sertifikat o postignutom znanju tokom trajanja programa.

 

Smeštaj

Polaznici su smešteni u rezidenciji u kampusu gde se odvija i nastava. Smeštaj podrazumeva standard dvokrevetne sobe u koje se polaznici smeštaju prema polu, a kupatila su zajednička. Obroci se služe u restoranu The Club u kampusu gde su polaznici smešteni. Obezbeđena su tri obroka dnevno i hrana je zdrava i raznovrsna, a postoji mogućnost i vegetarijanskih opcija. Smeštaj traje od nedelje do nedelje.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print