Letnja škola engleskog u Kembridžu

Škola

Select English

Letnji kampovi, uzrast 14-17 godina

Letnji program za mlade Cambridge Juniors se organizuje u zgradi škole koja se nalazi na 10 minuta udaljenosti od centra grada, kojim dominira čuveni univerzitet.  Nastava je intenzivna sa puna 4 sata svaki radni dan (20 sati nedeljno). Deca nastavu pohađaju u malim grupama, od maksimalno 12 polaznika. Raspoređeni su u grupe prema nivoima znanja, od elementarnog do naprednog.

Vreme van nastave – Iako je učenje engleskog cilj kursa, veoma je važno da se mladi polaznici zabave i uživaju u vremenu provedenom u Engleskoj. Škola organizuje ekskurzije, sportove i razne igre za svoje polaznike.  Ekskurzije uključuju celodnevni izlet u London koji pruža polaznicima mogućnost da vide znamenitosti grada, a uključuje i slobodno vreme za šoping, i poludnevni izlet u obližnji grad Bury St Edmunds. Učenici imaju priliku da uživaju u specifičnoj vožnji rekom Kam – Punting the River Cam. Organizovan je i pešački obilazak Kembridža, poseta King’s College-u, karaoke, filmske i disko večeri, čajanke, šoping i slično. Sportske aktivnosti uključuju plivanje, kriket, tenis, fudbal i mnoge druge aktivnosti koje će polaznicima učiniti boravak interesantnijim.

Destinacija

Kembridž je jedan od najpoznatijih univerzitetskih gradova u Engleskoj, koji se nalazi na oko sat vremena udaljenosti od Londona. Neke od znamenitosti koje treba posetiti su most Bridge of Sights, crkva Great St Mary’s, koledži poput King`s College, Queen`s College, Corpsus Cristi College, St. John’s, Trinity, i Pembroke College. Velelepne istorijske građevine nikada ne ostavljaju posetioce ravnodušnim, a pored znamenitosti, na raspolaganju je i veoma bogat kulturno-zabavni sadržaj. Plovidba rekom Cam, biciklističke ture kroz grad, botanička bašta i predivni parkovi, čine Kembridž idealnim mestom za uživanje i opuštanje.

Kursevi

Nastava je intenzivna sa puna 4 sata svaki radni dan (20 sati nedeljno). Deca nastavu pohađaju u malim grupama, od maksimalno 12 polaznika. Raspoređeni su u grupe prema nivoima znanja, od elementarnog do naprednog.

Osim klasičnog programa učenici mogu da se odluče i za English Plus opciju na kojoj pored 10 sati nastave engleskog jezika deca imaju organizovanih još 10 sati nastave iz oblasti prirodnih nauka (Science Lessons) ili nastave iz oblasti likovnih, pozorišnih i muzičkih umetnosti (Musical Theatre Lessons).

Uz Junior i Plus programe, polaznici imaju priliku da se opredele i za dodatne časove tokom popodneva, iz dve oblasti – tenis i engleski (2 x 1,5h po modulu).

Učenici koji su više zainteresovani za sport mogu se odlučiti za dodatni fudbalski program, na kojem će ih obučavati visoko kvalifikovani instruktori. Na ovom programu deca pored 20 sati nastave engleskog jezika nedeljno imaju i dodatne popodnevne fudbalske  treninge, sa sertifikovanim English FA trenerima, u trajanju od 16 sati raspoređenih na dve nedelje.

Smeštaj

Polaznicima su na raspolaganju porodični i rezidencijalni smeštaj.

Porodični smeštaj podrazumeva dvokrevetne sobe, ishranu na bazi punog pansiona – doručak, lanč paket i večernji obrok. Veš se pere jednom nedeljno.

Rezidencije se nalaze pored škole. Sobe mogu biti jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne. Posteljina je obezbeđena, a polaznici treba da ponesu sopstvene peškire. Dečaci i devojčice su smešteni na različitim spratovima i pod nadzorom su školskog osoblja. Veš se pere jednom nedeljno.

Galerija

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print