Letnja škola engleskog u Velikoj Britaniji, u primorskom Bornmutu

Škola

Cavendish School of English

Uzrast polaznika 10-18 godina

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM

Termin programa: 30.06-13.07.2019.

Cavendish School of English je osnovana 1983. godine i od tada je u porodičnom vlasništu. Nalazi se u zelenilu okruženom mirnom, rezidencijalnom delu Bornmuta i čini je kompleks od tri elegantne trospratne kuće izgrađene u tradicionalnom viktorijanskom stilu, sa velikim dvorištem sa sadržajima za polaznike škole. Centar Bormuta je udaljen samo 15 minuta peške od škole, kao i ostale znamenitosti grada i čuvena plaža.

Najbolji način da se nauči jezik je potpuna uklopljenost u život sredine u kojoj se jezik govori i njegova upotreba na zabavan način. Ovaj program kao kombinacija nastave u internacionalnim grupama i smeštaja u lokalnoj britanskoj porodici to u potpunosti ispunjava!

Vannastavne aktivnosti – Dvonedeljni program uključuje 9 izleta, 3 celodnevna i 6 poludnevnih. Tokom dva odlaska u London obilaze se sve znamenitosti centralnog dela grada Big Ben, Parliament, Picadilly Squer, Kensigton Palace, mnogobrojni muzeji itd. Pored Londona, učenici će posetiti i neki od gradova: Portsmut, Portland, Sauthempton… Tokom poludnevnih izleta i obilazaka, učenici će se upoznati sa Bornmutom i okolinom grada (Bournemouth Pier, Corfe Castle, Pool…). Škola ima svoje turističke vodiče koji su specijalno obučeni za vođenje grupa stranih učenika, te prilagođavaju svoj govor njihovom nivou znanja jezika, kao i interesovanjima. Večernji program druženja je veoma značajan jer inicira komunikaciju sa mladima iz celog sveta i uključuje karaoke, disko, bioskop, večernji odlazak na plažu i na šetalište… Škola ima svoj disko prostor sa profesionalnim ozvučenjem i opremom gde se na bezbednom organizuju zabave za učenike.

Sa učenicima na programu će sve vreme boraviti i profesor iz Srbije, od aerodroma u Beogradu, tokom svih segmenata programa do povratka u Srbiju.

Destinacija

Bormut je jedna od najomiljenih destinacija za odmor u Velikoj Britaniji, jer obuhvata sve u jednom – prirodu, zabavu, rekreaciju i mnoštvo aktivnosti za različite uzraste. Bormut je proglašen je za najbolje primorsko odmaralište u Velikoj Britaniji, a važi i za grad sa najčistijim vazduhom i najbezbednije mesto za podizanje porodice. Pored prelepih bašti koje odlikuju grad, tu je i čuvena peskovita plaža duga 11 km, poznata i kao Zlatna plaža i blaga klima sa najviše sunčanih dana u državi. Klima grada utiče na to da ga odlukuju i drvoredi palmi i druge mediteranske vrste. Pored prirodnih lepota, Bormut ima bogat kulturni sadržaj i mesta za šoping.

Program

Profesori u školi na dinamičan način rade sa polaznicima da prodube njihove jezičke veštine kroz usvajanje novih reči i gramatičkih konstrukcija, uz obavezan rad na konverzacijskim veštinama. Na časovima je naglasak na praktičnoj primeni jezika, nastavne metode su savremene, što uključuje igre na časovima kao odličan način da se učenik ohrabri i oslobodi u upotrebi stranog jezika. Nastava se organizuje za učenike svih nivoa znanja, od A1 do najvišeg, C2 nivoa. Časovi mogu da budu prepodne ili poslepodne, a povremeno  se održavaju i napolju u bašti škole.

Cena programa:  1395 £ + 5400 rsd (45 € za Crnu Goru)

Smeštaj

Velika prednost programa je smeštaj u odabranim britanskim porodicama. Porodični smeštaj znatno doprinosi oslobađanju dece u svakodnevnom govoru, u prilici će biti da čuju izgovor lokalnog stanovništa, da se upoznaju sa kulturom i svakodnevnim načinom života Britanaca. Deca će biti smeštena u dvokrevetnim sobama, sa učenikom druge nacionalnosti, a u istoj porodici može biti do četvoro učenika. Učenici dele kupatilo sa ostalim članovima porodice. U slučaju da ima dovoljno zainteresovanih, učenik može biti smešten i sa učenikom iz naše grupe. Ovo je idealna kombinacija smeštaja u kojoj deca imaju i vršnjake iz različitih delova sveta sa kojima se mogu družiti i domaćine iz Velike Britanije. Škola se veoma ponosi činjenicom da sve njihove porodice domaćini primaju isključivo učenike Cavendish škole, primljeni su na osnovu preporuka i provera i znaju kakve standarde moraju ispuniti.  Ishrana je po principu punog pansiona, doručak i večera su u porodici, a ručak je u formi lanč paketa.

Kako je bezbednost dece na prvom mestu, za svakodnevni prevoz od porodice do škole koriste se privatni školski autobusi! Učenicima je obezbeđen prevoz od porodice do škole i nazad, uključujući i odlazak u školu nakon večere u porodici na večernji program aktivnosti i povratak na spavanje. Zbog dodatne sigurnosti dece, autobusi staju najbliže moguće kući porodice, a put do škole može da traje od 15 do 45 minuta u zavisnosti od gužve u saobraćaju.

Galerija

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print