Letnja škola engleskog u Velikoj Britaniji, u Bornmutu

letnja-skola-bormut

Škola

Cavendish School of English

Uzrast polaznika 9-17 godina

Cavendish School of English osnovana je 1983. godine i do danas se ponosi sa preko 34 godine iskustva u podučavanju polaznika kojima engleski nije maternji jezik. Škola ima svoje centre za odrasle i decu u sunčanom Bornmutu na jugu Velike Britanije i na Malti. U svojoj ponudi ima kurseve jezika za odrasle i dečije programe tokom cele godine.

Vannastavni program – Program obuhvata različite zabavne i kreativne aktivnosti kao i mnoštvo ekskurzija i obilazaka. Dvonedeljni program uključuje čak 7-9 ekskurzija i mnogo dnevnih i večernjih aktivnosti. Jednom nedeljno ide se u obilzak Londona, dok se preostalih dana obilaze znamenitosti Bornmuta, Vinčester, Portland, Salisburi, Portsmut, Stounhendž, poznate plaže ili druge atrakcije. Dnevne i večernje aktivnosti su karaoke, različite žurke, odlazak u bioskop, na plažu i druženja u okviru škole.

Destinacija

Bornmut je jedna od najomiljenih destinacija za odmor u Velikoj Britaniji, jer obuhvata sve u jednom – prirodu, zabavu, rekreaciju i mnoštvo aktivnosti za različite uzraste. U svetu je prepoznatljiv po 7 milja dugačkim peščanim plažama koje se protežu duž zaliva, a koje ga čine izuzetno atraktivnim turističkim centrom tokom cele godine.

Grad poseduje uređene bašte na nekoliko lokacija, zbog čega je višestruko nagrađivan. Za ljubitelje kupovine na raspolaganju su moderni butici sa svetski poznatim brendovima, ali i oni lokalni britanski koji se i dan danas neguju. Gradska industrija zabave jedna je od glavnih investicija tokom prethodnih godina u Bornmutu. Pored bioskopa, umetničkog centra i O2 Academy, u gradu se organizuje veliki broj koncerata i predstava.

Program

Program za decu organizuje se u elegantnoj viktorijanskoj zgradi u mirnom delu Bornmuta, na 5 minuta od samog centra grada. Škola poseduje čak 30 savremeno opremljeniih učionica koje imaju interaktivne table, prostranu baštu, kantinu u kojoj polaznici mogu ručati, IT prostoriju sa priistupom internetu i sve prostorije su klimatizovane.

Nastava za decu organizuje se u posebnoj zgradi u odnosu na odrasle polaznike. Dečiji programi uglavnom obuhvataju 22 časa engleskog jezika nedeljno i nastava se odvija u malim grupama od maksimalno 15 polaznika. Na raspolaganju su različite opcije smeštaja u zavisnosti od izbora polaznika, a škola organizuje i šatl autobus koji decu svakodnevno prevozi od smeštaja do škole za one koji se odluče za Premium dečiji program.

Smeštaj

Smeštaj polaznika u Bornmutu organizuje se u okviru porodice ili rezidencije u zavisnosti od programa za koji se polaznici opredele. Rezidencijalni smeštaj obuhvata stanove koji imaju 6-8 soba, od kojih svaka ima privatno kupatilo. Udaljena je oko 8 minuta od škole u kojoj se odvija nastava i raspolaže zajedničkim prostorijama i besplatnim WiFi internetom. Porodični smeštaj podrazumeva da su polaznici smešteni u dvokrevetnim sobama u porodicama koje primaju maksimalno 4 polaznika u svoju kuću. U cenu smeštaja Standard porodičnog programa uključena je i autobuska karta, a porodice se nalaze na maksimalno 30 minuta od škole. U cenu smeštaja Premium porodičnog programa uključen je školski autobus koji svakodnevno vozi decu do škole, a porodice se nalaze na 15 do maksimalnih 45 minuta od škole. Svi dečiji programi uključuju pun pansion.

Transfer od/do aerodroma organizuje se određenim terminima vikendom. Transfer u dolasku nedeljom (HitrouBornmut) organizuje se u 10:00, 13:00 i 16:00 časova. Transfer u odlasku subotom (Bornmut-Hitrou) organizuje se u 09:00, 12:00 i 15:00 časova.

Akreditacije

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print