Letnja škola francuskog u Nici

Škola

Azurlingua

Uzrast polaznika 12-17 godina

Od svog osnivanja 1990. godine ova škola stekla je izuzetno iskustvo u podučavanju francuskog jezika kao stranog jezika. Pored programa za odrasle polaznike, škola u ponudi ima i programe za mlađe polaznike na različitim lokacijama širom grada. Programe pohađaju polaznici iz preko 40 zemalja sveta, što predstavlja pravo internacionalno okruženje za usavršavanje.  

Škola u Nici raspolaže sa tri kampusa: Parc Impérial, Estienne d’Orves i Collinettes. U svim kampusima odvijaju se programi koji podrazumevaju sve na jednom mestu – nastavu francuskog jezika, smeštaj, obroke i vannastavni program.

Vannastavne aktivnosti – Škola organizuje zanimljiv vannastavni program za svoje polaznike. Tokom dana u ponudi su brojni sportovi poput odbojke, košarke i fudbala, različite radionice, plesovi, rukotvorine i obilasci grada. U cenu je uključena i jedna celodnevna i jedna poludnevna ekskurzija, posete Kanu, Monaku, Sen Tropeu, uživanje u atrakcijama Nice i dr.

Destinacija

Ovaj grad na francuskoj rivijeri predstavlja centar Mediterana i glavni je grad Azurne obale (La Côte d’Azur). Po broju populacije predstavlja peti grad u Francuskoj i jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija u ovoj oblasti. Smešten je nedaleko od poznatih gradova poput Kana, Monte Karla, Antiba i drugih. Duž grada i plaže proteže se čuvena Promenade des Anglais, prepoznatljiva po brojnim buticima, kafićima, restoranima i hotelima.

Nica svojim posetiocima nudi bezbroj znamenitosti i aktivnosti. Pored starog grada Vieille Ville, trgova Massena i Rossetti, katedrale Sainte-Reparate i drugih istorijskih znamenitosti, Nica u svojoj ponudi ima i pregršt aktivnosti za ljubitelje zabave – biciklističke ture, staze za pešačenje, vrtove i parkove, tržne centre za šoping, spa i fitnes centre, sportove na vodi, kupanje na plažama Blue Beach, Castel Plage, La Plage de Coco i mnoge druge.

Kursevi

Nastavu drže profesori koji su obrazovani i obučavani za rad sa mladim učenicima kojima francuski nije maternji jezik. Polaznicima je na raspolaganju standardni ili intenzivni kurs francuskog jezika, a nastava je interaktivna sa zabavnim elementima.

Standardni kurs jezika podrazumeva 20 časova, dok intenzivni kurs podrazumeva 26 časova francuskog jezika nedeljno. Nastava se odvija u malim grupama do maksimalno 15 polaznika po grupi, a svaki čas traje 45 minuta. Po dolasku u školu, polaznici rade orijentacijski test jezika radi procene nivoa znanja, a nakon toga raspoređuju se u adekvatne jezičke grupe. Intenzivni kurs jezika podrazumeva dodatnih 8 časova jezika nedeljno, a dodatni časovi odvijaju se u malim grupama do maksimalno 10 polaznika po grupi.

Smeštaj

Kampus Parc Impérial nalazi se u mirnom kraju Nice, na oko 15 minuta pešačke udaljenosti od plaže i 20 minuta od centra grada. Raspolaže sa trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom, a pored toga ima i kafeteriju u kojoj se služe obroci, kao i različite sportske terene i igrališta. Kampus Eucalyptus nalazi se blizu centra grada, u rezidencijalnom delu Nice. Kampus je nedavno renoviran i nudi visok standard smeštaja. Polaznici su smešteni u četvorokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Pored nekoliko sportskih terena raspolaže sa parkom u kojem se polaznici mogu družiti. Kampus Les Collinettes u pešačkoj je udaljenosti od centra grada i plaže. Raspolaže sa jednokrevetnim sobama koje imaju privatno kupatilo, a pored soba poseduje i računare, tv prostoriju, prostorije za odmor i druženje. Polaznici smešteni u Les Collinettes kampusu će nastavu pohađati na Parc Imparial kampusu gde će ih voziti školski autobus (5 minuta vožnje). Sva tri kampusa pokrivena su WiFi internetom.

OBROCI – U cenu programa uključena su sva tri obroka koja se služe u kantinama kampusa. Obroci se služe po principu švedskog stola, što znači da polaznici sami mogu uzeti ono što im odgovara. Ukoliko polaznici ne konzumiraju određenu hranu ili imaju bilo kakvu alergiju, o tome je potrebno skrenuti pažnju školi. Danima vikenda kada se oganizuju ekskurzije, polaznicima je obezbeđen ručak u vidu lanč paketa.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju