Letnja škola francuskog u Parizu

grupa-pariz-deca

Škola

Centre d’Echanges Internationaux

Uzrast 12 do 17 godina

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM

Termin: 16.07-30.07.2017.

Sa preko 70 godina iskustva u oblasti nastavnih programa za decu i tinejdžere, CEI je postao poznat i priznat po kvalitetnim internacionalnim programima za strane učenike koji žele da upoznaju Francusku, njenu kulturu, tradiciju i da usavrše svoje znanje francuskog jezika.

Program se realizuje u srcu Pariza, u internacionalnoj rezidenciji Eugene Napoleon, koja se nalazi u bezbednom i mirnom okruženju, u blizini Bastille distrikta. Program polaznicima pruža priliku da usavrše svoje znanje francuskog jezika, posete glavne turističke atrakcije grada i da steknu nove internacionalne prijatelje, u opuštenoj i zabavnoj atmosferi.

Vreme van nastave – Tokom programa polaznici će imati celodnevne i poludnevne ekskurzije u Pariz, uključujući i celodnevni odlazak u Diznilend (uključeno u cenu programa)! Izleti uključuju krstarenje Senom, posetu Ajfelovom tornju, Luvru i Versaju, Latinskoj četvrti, muzeju nauke kao i šetnju Monmartrom, Jelisejskim poljima

 Dva puta nedeljno organizuju se sportske i zabavne aktivnosti: odbojka, fudbal, sportski i zabavni turniri… U večernjim časovima polaznicima se u rezidenciji organizuju zabavne aktivnosti kao što su karaoke, disko, društvene igre, bioskop. Sve aktivnosti se organizuju i nadgledaju od strane školskog osoblja.

Destinacija

Pariz je čudesan grad, kako za odrasle, tako i za decu. Francuska prestonica je sve što se očekuje od velegrada – bogata istorijom, savremena, romantična, intelektualna, grandiozna i elegantno nenametljiva. Skoro svaki kutak grada očarava posetioce, na prvom mestu zahvaljujući francuskoj ljubavi prema lepoti zarad lepote same.

Pariz ima prepoznatljive široke bulevare oivičene drvoredima i uređene parkove na gotovo svakom uglu – Luksemburški park, Tiljerije bašta koja potiče još iz XVI veka i drugi. Posetioci mogu uživati u radovima poznatih umetnika u nekom od 150 muzeja, pogledu sa Ajfelove kule, šetnji Monmartrom i Jelisejskim poljima, verovatno najpoznatijom ulicom u Parizu.

Kursevi

Ova letnja škola francuskog za mlade nije namenjen apsolutnim početnicima i očekuje se da svaki polaznik ima minimum jednu godinu predhodnog učenja francuskog jezika. Tokom nastave radi se na svim aspektima jezika: gramatici, izgovoru, čitanju, pisanju, slušanju i proširenju rečnika kao i na sticanju sigurnosti u komunikaciji. Nastava jezika se sastoji od 15 prepodnevnih časova francuskog jezika. Nastavno osoblje je kvalifikovano za rad sa mlađim polaznicima i svima je francuski maternji jezik.

Po dolasku deca rade test francuskog jezika, na osnovu koga se određuje trenutni nivo znanja jezika i na osnovu rezultata se svrstavaju u adekvatnu, internacionalnu, jezičku grupu.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u istom kampusu u kojem se održava nastava. Učenici su smešteni u višekrevetnim sobama (do 4 kreveta u sobi), sa zajedničkom upotrebom spratnih kupatila. U sklopu rezidencije i kampusa se nalaze prostorije za druženje i odmor polaznika, sa TV-om, kompjuterska sobu sa besplatnim pristupom Internetu (WiFi), igralište i tereni za odbojku i badmington.

Ishrana je na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera), s tim da prilikom ručka i/ili večere polaznici mogu da biraju između više ponuđenih toplih jela.

Učenici imaju celodnevnu pažnju profesora iz Srbije, od aerodroma u Beogradu, tokom svih segmenata programa do povratka u Srbiju.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print