Letnja škola glume, mode, filma, umetnosti i dizajna i pripreme portfolija u Kembridžu

Škola

Cambridge School of Visual & Performing Arts

Uzrast polaznika 14-18 godina

CSVPA Cambridge School of Visual & Performing Arts osnovana je 1985. godine i jedna je od vodećih obrazovnih ustanova u oblasti umetnosti, glume i muzike u Velikoj Britaniji.

CSVPA izdvaja jedinstveno i personalizovano okruženje za učenje, kao i kreativan pristup nastavi. U svojoj ponudi ima neke od najboljih objekata za umetnost, kao i dosta prostora za individualan rad sa profesorima, što predstavlja dobru pripremu za profesionalnu karijeru ili nastavak studija. U sklopu kampusa koji se nalazi u čuvenom univerzitetskom gradu Kembridžu, učenicima su na raspolaganju savremene 3D radionice (drvo, metal i plastika), digitalni mediji, fotografske tamne sobe, posebno dizajnirani kabineti za obradu i snimanje zvuka, radne prostorije za modu i umetnost, crtanje, fotografiju, kastinge, grafiku i ilustraciju, šminku, materijale, glumu i muziku.

Vreme van nastave – Pored nastave umetnosti predviđene rasporedom kursa, škola svojim polaznicima organizuje mnoštvo večernjih aktivnosti i druženja, kao i jednodnevnu ekskurziju u toku svake sedmice.

Destinacija

Kembridž spada među najčuvenije i najstarije univerzitetske gradove u Velikoj Britaniji i svetu. Nalazi se na sat vremena od Londona. Velelepnost starih građevina i univerziteta nikog ne ostavlja ravnodušnim. Pitom i tih, Kembridž predstavlja idealno mesto za posvećivanje nauci. Brojni slavni naučnici i umetnici su se školovali u ovom gradu. Grad osvežavaju mnogobrojni parkovi kao i reka Kam (Cam) koja protiče kroz njega i stvara autentičan ambijent koji predstavlja idealno mesto da se posetilac posveti nauci i učenju.

Programi

LETNJI PROGRAMI organizuju se za polaznike tokom letnjeg perioda u trajanju od 1 do 3 nedelje. Na raspolaganju je letnja škola glume, mode, filma, umetnosti i dizajna, kao i priprema portfolia. Programi su uglavnom namenjeni polaznicima od 14 do 18 godina i neophodan jezički nivo je IELTS od 3.0 do 4.5. Priprema portfolija namenjena je polaznicima od 16 i više godina koji žele da upišu umetničku školu. Pohađanjem ovog programa polaznicima se garantuje upis dvogodišnje proširene diplome ili jednogodišnje pripremne godine, a oba programa akreditovana su od strane University of the Arts London. Različiti kursevi mogu da se kombinuju i spajaju, te broj nedelja pohađanja zavisi od želja polaznika. Za pohađanje programa je potreban dobar nivo engleskog jezika i kursevi ne uključuju dodatne časove jezika.

Škola ima u ponudi sledeće letnje programe:

Art & Design Weekly (14-18) – program podrazumeva jednonedeljne kurseve (Photography, Painting & Drawing, Graphics & Illustration, Fashion Promotion i 3D Design) koji obuhvataju nastavu sa profesionalnim umetničkim kadrom, program večernjih društvenih aktivnosti i jednu celodnevnu ekskurziju nedeljno. Kurs može da se bukira u trajanju od 1 do 6 nedelja.

– Fashion (14-18) – ovaj dvonedeljni kurs podrazumeva kombinaciju rada u studiju i ekskurzija, kao i učešće u radionicama koje imaju za cilj da formiraju bazu kreativnih veština neophodnih za dalje obrazovanje u kreativnoj umetnosti (draping, pattern cutting, machine sewing, fashion ilustration, fashion styling, editorial design).

– Film Making (14-18) – ovaj kurs pruža polazniku sjajan osnov za dalje usavršavanje u filmskoj industriji. Kroz rad na terenu, istraživanje i praktične eksperimente, polaznik  ima priliku da uči i radi u veoma zabavnom i kreativnom okruženju. Kurs obuhvata nekoliko različitih predmeta: cinematography, set design, editing, lighting, directing, i script writing.

– Portfolio Preparation (16+) – program je prilagođen polaznicima koji poseduju skromno iskustvo u umetnosti i dizajnu i žele da steknu osnovne veštine i izrade digitalnog portfolija. Pohađanjem ovog programa polaznicima se garantuje upis dvogodišnje proširene diplome ili jednogodišnje pripremne godine. Kurs obuhvata obuke iz sledećih oblasti: Fashion, Graphic Design, Illustration, Photography, 3D Design, Moving Image, Theatre Arts, Drawing. Program traje tri nedelje.

– Acting (15-18) – ova dvonedeljna škola glume upoznaje polaznike sa različitim dramskim tehnikama u zabavnom, sigurnom i aktivnom okruženju, koje kod polaznika razvija samopouzdanje, samopoštovanje i komunikacijske veštine. Polaznici sami biraju dramsku oblast koja im najviše odgovara. Naglasak je na negovanju slobodnog, spontanog, kreativnog i autentičnog dramskog izvođenja.

– Musical Theatre (15-18) – zabavan, popularan i izazovan program koji vode tri eminentna umetnika iz Londona i Njujorka. Polaznici mogu da očekuju intenzivnu nastavu pevanja, plesa i glume, kako bi se stečene veštine prezentovale u kabare izvođenju krajem druge nedelje pohađanja kursa.

– Hip Hop (15-18) – uzbudljiv i ekstremno energetski zahtevan program predvođen vrhunskim plesnim profesionalcima specijalizovanim za hip hop. Polaznici upoznaju osnovne elemente hip hopa, kao i brejkdensa i kako se one primenjuju u savremenom, komercijalnom plesu. Stečene veštine polaznici će predstaviti u koreografiji na kraju dvonedeljnog programa.

– Ballet (15-18) – program se fokusira na tradicionalne elemente profesionalnog baleta, te polaznike očekuje celodnevna nastava i aktivnosti koje obuhvataju pilates, balet i baletsku koreografiju. Ovaj fizički veoma zahtevan kurs je predvođen profesionalcima koji podstiču učenike da kroz trud i rad dostignu svoj pun potencijal. Na kraju kursa polaznici izvode pripremljenu koreografiju.

Smeštaj

Svi polaznici programa mlađi od 18 godina imaju obezbeđen smeštaj u školskoj rezidenciji Varsity House gde im je obezbeđena sigurnost i konstantni nadzor od strane iskusnog i profesionalnog osoblja. Polaznicima su na raspolaganju recepcija, ambulanta, potpuno opremljene sobe sa sopstvenim kupatilom, dok se kuhinja, trpezarija, kao i prostorija za odmor i druženje  dele sa ostalim polaznicima. Besplatan bežični interenet je obezbeđen, kao i besplatne usluge perionice veša. Dvorište rezidencije sadrži teretanu na otvorenom, kao i prostor za relaksaciju i druženje polaznika.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print