Letnja škola na Harvardu

Škola

Ivy League Education

Boston Summer

Uzrast polaznika 12-18 godina

Letnji program za decu i mlade u Bostonu odvija se pri prestižnom Harvard univerzitetu u organizaciji kompanije Ivy League Education, America International

Program je posebno kreiran za učenike koji žele da pohađaju pripeme za SAT i kojima je primarni cilj da se kvalifikuju za odgovarajuće akademske i finansijske stipendije i pakete za studiranje u Americi, pa predstavlja kontakt sa Amerikom i američkim univerzitetima iz prve ruke.

Vannastavne aktivnosti – Poslepodne nakon nastave predviđeno je za sport po izboru polaznika: tenis, fudbal, košarka, odbojka, golf ili mačevanje. Određenim danima organizuju se obilasci znamenitosti grada, poseta Newbury Street najpoznatiji šoping zoni, odlazak na plažu u Cape Cod, obilazak Kembridža, Harvard Square, odlazak na sportske turnire i proslava Dana nezavisnosti. Tronedeljni boravak uključuje i obilazak prestižnog Harvard univerziteta i Boston koledža, dok četvoronedeljni boravkom obuhvaćena i celodnevna ekskruzija u Njujork i dodatni obilasci.

Destinacija

Boston je jedan od najstarijih gradova u Sjedinjenim Američkim državama. Smešten je na istočnoj obali Amerike,  na oko 350 km severozapadno od Njujorka, i po broju populacije predstavlja najnaseljeniji grad regije New England, Massachusets.    

Boston ima čak 52 visoko obrazovne institucije od kojih su neke poznate na svetskom nivou – Harvard University, MIT Massachusetts Intitute of Technology, Norteastern University i drugi. Centar je umetnosti i kulture, sa velikom ponudom muzeja i izvođačkih umetnosti. Pored toga, u gradu postoji pregršt turističkih atrakcija, pijaca, mostova i drugih znamenitosti koje vredi obići tokom boravka.

Kursevi

Nastava obuhvata 12 ili 20 sati pripreme za SAT, a časovi se odvijaju u Harvard Law School u prepodnevnom terminu od strane odlikovanih dipomaca Harvarda. Fokus nastave je na pripremi za kritičko čitanje i sekciju pisanja, kao i usvajanje veština neophodnih za uspešno polaganje SAT ispita i pristup top univerzitetima u Americi, kao i prestižnim univezitetima širom sveta.

Popodne je predviđeno za sport po izboru polaznika (oko 3 sata dnevno, 4 puta nedeljno), a treninzi se odvijaju u renomiranim sportskim centrima u koje decu organizovano vozi i prati osoblje škole (Massachusetts Institute of Technology, Curry College, Fencying Academy, Celtics Training Facility i dr). Nije neophodno da deca imaju predznanje u odabranom sportu, već mogu učestvovati i potpuni početnici.

Smeštaj

Smeštaj polaznika organizovan je u rezidencijama koje se nalaze pri kampusu Salem State University, jednom od najvećih univerziteta u Bostonu. Rezidencije pretežno obuhvataju apartmanske celine u koje su grupisane sobe, a sobe mogu biti jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne ili četvorokrevetne. Kupatila su pretežno zajednička i deli ih više polaznika, a u sobe se deca raspoređuju prema polu. Kampus je udaljen malo više od sat vremena od Harvard Law School gde se odvija nastava, ali je prevoz organizovan i obuhvata pratnju od strane osoblja svaki dan. Program obuhvata sva tri obroka dnevno.

 

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju