Letnja škola na univerzitetu u Londonu

letnja-skola-london-grupni-polazak

Škola

St. Mary’s University

Uzrast polaznika 10-17 godina

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM

Termin: 19.07- 02.08.2017.

Pod okriljem organizacije Plus tokom letnjeg perioda se na St. Mary’s univerzitetu organizuje učenje i usavršavanje engleskog jezika u kombinaciji sa zanimljivim vannastavnim programom.

Kampus St. Mary’s univerziteta čini  mešavina istorijskih i savremenih zgrada okruženih prostranim sportskim terenima.

U okviru kampusa nalazi se i Strawberry Hill House – 300 godina stara elegantna kuća, tako da celokupna atmosfera odiše tradicionalnim britanskim internatskim načinom života i školovanja. Sa druge strane, u kampusu se nalaze moderni sportski centri, Starbucks kafe i bar, ceo kampus je pokriven bežičnim internetom, a samo je na 15 minuta hoda udaljen od centra Twickenham-a. U neposrednoj blizini kampusa nalazi se i autobuska stanica.

Vreme van nastave  – Svim polaznicima koji žele svoje slobodno vreme da ispune baveći se sportom na raspolaganju su sportski tereni u okviru kampusa. Sportske aktivnosti obuhvataju fudbal, košarku, tač ragbi. Dnevne i večernje vannastavne aktivnosti obuhvataju tematske disko večeri, filmske večeri, karaoke večeri, večeri talenata, kvizove, društvene igre i dr. Polaznici ovog programa imaju bogat program ekskurzija koji obuhvata 6 celodnevnih poseta Londonu, kao i 2 celodnevne ekskurzije u gradove poput Oksforda, Brajtona i dr.

Učenici imaju celodnevnu pažnju profesora iz Srbije, od aerodroma u Beogradu, tokom svih segmenata programa do povratka u Srbiju.

Destinacija

London je jedna od najvećih i najlepših prestonica sveta. Poznat je i kao multikulturalna metropola sa mnoštvom prelepo uređenih parkova i zelenih površina. Boravkom u Londonu stičete jedinstvenu priliku da objedinite usavršavanje engleskog jezika, uživanje u atrakcijama grada i kulturološkom šarenilu koje ovaj grad pruža.

Twickenham se nalazi u jugozapadnom Londonu na reci Temzi, na oko 15 km od centra Londona. Odlikuju ga atraktivni drvoredi, ulice sa velikim brojem kafića, pabova  i restorana. Centar Twickenham-a nudi veliki izbor prodavnica antikviteta, unikatnih poklona, knjiga, a nalazi se na  samo 15 minuta hoda od kampusa. Twickenham je poznat i po Twickenham stadionu, najvećem ragbi stadionu na svetu. Dobro je povezan sa centralnim Londonom – železnicom se stiže za samo 35 minuta.

Kursevi

Velika prednost ovog programa je odlična organizacija nastave i izleta. Program podrazumeva 20 časova nastave engleskog jezika nedeljno, koja se sluša određenim danima u nedelji, a između časova učenici imaju pauze za odmor, druženje i ostale vannastavne aktivnosti. Danima kada se odlazi u obilaske Londona i na druge izlete učenici nemaju nastavu, a učenje se nastavlja kroz diskusije o znamenitostima koje razgledaju.

Smeštaj

Smeštaj je na kampusu škole, u modernim viktorijanskim kućama od crvene opeke koje imaju 2 ili 3 sprata i okružene su zelenilom. Smeštaj je na 5 minuta hoda do učionice i kafeterije i 5 minuta hoda do sportskih terena. Polaznici su smešteni u dvokrevetne sobe, sa zajedničkim spratnim kupatilom. Peškiri i posteljina su obezbeđeni, a pranje i sušenje veša omogudeno je uz doplatu.

Ishrana je po principu punog pansiona. Doručak je kontinentalni, prilikom ručka polaznici imaju izbor između dva topla jela, a prilikom večere između i tri topla jela. Za celodnevne ekskurzije deci su obezbeđeni lanč paketi.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print