Letnja škola na univerzitetu u Londonu

Embassy Summer Kingswood Hall: Royal Holloway

Škola

Kingswood Hall

Uzrast polaznika 10-17 godina

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM

Program se organizuje u Kingswood Hall kampusu poznatog univerziteta Royal Holloway, od strane jednog od vodećih organizatora letnjih kampova engleskog jezika za decu u svetu – Embassy Summer.

Reč je o modernom i sigurnom kampusu koji je okružen zelenilom, u mirnom gradiću a koji ima dobru konekciju sa centrom Londona. Kampus poseduje preko 200 soba, savremene učionice i kantinu. Tim za animaciju organizuje  aktivnosti i druženja tokom poslepodneva. Na kampusu su učenicima su dostupni i Activity Club sa TV-om, IT studio, WiFi pristup, društvene igre, teren za skvoš, teniski teren, automati za slatkiše i grickalice i mala prodavnica.

Vreme van nastave obuhvata različite popodnevne i večernje aktivnosti koje organizuje tim za animaciju. U zavisnosti od rasporeda uključuje sportove, interaktivne igre, druženja, poludnevne obilaske (Windsor Castle, Kew Gardens, Richmond…) i celodnevne izlete u London. U program su uključena i dva celodnevna izleta u neke od sledećih gradova: Oksford, Brajton ili Kembridž.

Akcenat svih aktivnosti je na upoznavanju i druženju polaznika sa mladima iz drugih zemalja, da bi na taj način aktivno upotrebljavali engleski jezik.

Destinacija

Boravkom u Londonu stičete jedinstvenu priliku da objedinite učenje engleskog jezika, uživanje u atrakcijama grada i kulturološkom šarenilu koje pruža. Ovo je jedna od najvećih i najlepših prestonica sveta, sa mnoštvom prelepo uređenih parkova i zelenih površina.

Egham je mali grad u okrugu Surrey koji je deo oblasti Velikog Londona i koji je od samog centra udaljen sat vremena vožnje. Smatra se studenskim gradom, jer veći deo obuhvataju kampusi univerziteta Royal Holloway University of London.

Kursevi

Nastava obuhvata ukupno 20 časova engleskog jezika nedeljno u internacionalnim grupama od maksimalno 15 učenika, odvija se 4 dana u nedelji i svaki čas traje 45 minuta (3 do 4 sata nastave dnevno). Raspoređivanje u grupu vrši se prema jezičkom nivou učenika, a nakon što urade orijentacijski test po dolasku u kampus.

Nastavnici koriste komunikativnu nastavnu metodologiju, a časovi su dinamični, zabavni i većim delom usmereni na poboljšanje  veština govora i slušanja.

Smeštaj

Smeštaj polaznika organizovan je u kampusu u jednokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Sve sobe su opremljene i pored kreveta imaju garderober, radni sto i stolicu. Čišćenje soba vrši se jednom nedeljno kada se menja i posteljina, ali je potrebno da polaznici ponesu sopstvene peškire. U kampusu je dostupno i pranje garderobe uz doplatu (pranje je okvirno 2,5 £, a sušenje 1 £).

Obroci se služe u kantini na kampusu u određeno vreme, a program obuhvata pun pansion. Doručak može biti tradicionalni engleski (jaja, slanina, tost..) ili kontinentalan (hleb i džem/puter, kroasani, voće..). Ručak i večera uključuje izbor među 3 topla jela (jedan vegetarijanski) sa salatom, voćem i desertom. Danima kada se organizuju celodnevne ekskurzije, ručak obuhvata paket za poneti (sendvič, voda, čips, kolač ili voće).

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print