Letnja škola u britanskom koledžu

Škola

Roedean School

Uzrast polaznika 9-17 godina

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM

Termin programa: 14.07-28.07.2019.

EGIDA INTERNATIONAL JE DOBILA EKSKLUZIVNU MOGUĆNOST DA OVAJ PROGRAM PROMOVIŠE PO IZUZETNO POVLAŠĆENOJ CENI, ZA POLAZAK 14. JULA 2019. SA PRATNJOM PROFESORA IZ SRBIJE!   

Roedean School je jedan od najprestižnijih internata za devojčice u Velikoj Britaniji, osnovan 1885. godine i nalazi se u istoimenom selu u predgrađu Brajtona u idiličnom kraju sa spektakularnim pogledom na marinu u Brajtonu i na Lamanš. Zauzima ogromno imanju (40 ari) sa različitim igralištima, teniskim terenima, velikom sportskom salom i zatvorenim bazenom.

Embassy Academy je organizator letnjih škola engleskog jezika u izuzetno kvalitetnim i ekskluzivnim privatnim školama. Tokom svog boravka, učenici će osetiti pravi internatski način života dok budu spavali u posebnim internatskim kućama, odlazili u glavnu školsku zgradu na obroke i nastavu i koristili sve ostale kapacitete škole koje tokom školske godine koriste britanski učenici.

Vannastavne aktivnosti – Svi učenici škole u zavisnosti od programa koji su odabrali imaju drugačije organizovano poslepodne, neki polaznici imaju dodatne časove, neki imaju Multi activity paket, ali radnim danima u periodu 16.30-17.30h organizovana je zajednička aktivnost za polaznike svih programa, koja je obavezna i pruža učenicima priliku da se druže i sa mladima sa kojima nisu na istom programu. Ovo druženje podrazumeva aktivnosti kao što su: potraga za blagom, različiti turniri, sportovi, radionice…

Učenici će imati večernje aktivnosti na kampusu škole, ali i van kampusa: turnir u plivanju, takmičenje između internatskih kuća, lokalni izleti, umetničke večeri, karaoke i disko, odlazak u bioskop, laset tag, lokalne restorane i šoping centre…

Glavne celodnevne i poludnevne ekskurzije organizuju se sredom, subotom i nedeljom i učenici putuju vozom, minibusom ili autobusom. Program uključuje jedan celodnevni odlazak u London, a obilaze se i Brajton, Kenterberi, Portsmut, Vindzor…

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora, od aerodroma u Beogradu, tokom svih segmenata programa, do povratka u Srbiju.

Destinacija

Brajton je smešten na južnoj obali Engleske i jedan je od najpopularnijih primorskih gradova Ujedinjenog Kraljevstva. Budući da ga tokom godine poseti preko 8 miliona ljudi, od kojih veliki broj čine sami Britanci, grad je poznat i po nazivu “mali London na moru”. Grad krasi raskošna arhitektura i strme uličice koje se spuštaju ka moru, a ceo grad je prepoznatljiv je po vrtovima i baštama belih, ružičastih i plavih hortenzija. Posetiocima Brajtona na raspolaganju je veliki broj istorijskih znamenitosti poput pristaništa Palace Pier, Royal Pavillion, St. Bartholomews

Kursevi

Polaznici grupe mogu da se odluče između dva programa za ceo period, ili da  pohađaju svake nedelje različit program:

SUMMER ACADEMIC STUDY program (23h nastave nedeljno) namenjen je učenicima koji imaju B1 i viši nivo znanja engleskog jezika i žele da ga usavršavaju na sasvim drugačiji način. Program nema klasičnu nastavu engleskog – učenici pohađaju srednjoškolske predmete u malim grupama od 8 đaka! Ovo zaista nije “škola preko leta”, već je prilika da učenici koje ne zadovoljavaju samo časovi jezika usavršavaju engleski kroz različite teme, proširuju vokabular, pišu eseje, provere i prošire svoje znanje iz širokog spektra oblasti i primene ga na englekom jeziku. Program je idealan vid pripreme za sve koji razmišljaju o nastavku srednje škole ili fakulteta u inostranstvu, kao i za učenike koji žele samo da se upoznaju sa načinom školovanja u Britaniji.

MULTI ACTIVITIES program uključuje 15h nastave engleskog i 8h poslepodnevnih aktivnosti i sportova tokom kojih se radi na aktivnoj upotrebi jezika (sportski turniri, potera za blagom, plivanje na bazenu, radionice plesa, umetničke radionice…).

Učenici mogu da promene započeti program (promene su na nedeljnom nivou).

Prepodnevna nastava je svaki radni dan u terminu 9.00-12.30h sa dve pauze, jedna od 10 minuta i druga od 20 minuta na kojoj učenici dobiju užinu. Nakon ručka, učenici na Study programu imaju ponovo nastavu, a učenici na Multi activities svoj paket aktivnosti. Zajedničko druženje za celu školu je u periodu 16.30-17.30h, nakon čega je večera i zajednički večernji program druženja. S obzirom na to da je britanska večera u ranijem terminu, učenici pred spavanje imaju još jednu laganu zakusku.

Učenici uz doplatu mogu pohađati i sledeće programe:  

  • jedrenje, golf, jahanje,
  • ples, umetnost i dizajn, intenzivni engleski.

Cena programa: 1950 £ + 5400 rsd (45 € za Crnu Goru)

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u internatskim kućama na kampusu, u jednokrevetnim ili višekrevetnim sobama (učenici se raspoređuju po dolasku), a kupatila su zajednička. Dečaci i devojčice su u različitim kućama ili na različitim spratovima iste kuće i imaju nadzor (Hause Parents). Svaka kuća ima sobu za druženje đaka, koja se otvara samo u određeno vreme u toku dana predviđenom za odmor i sadrži televizor, sofe, igrice… U britanskim internatima sobe se ne zaključavaju, ali svaka internatska kuća ima vrata sa šifrom, tako u nju niko osim učenika ne može da uđe. Sobe se spremaju jednom nedeljno, posteljina je obezbeđena, a učenici treba da ponesu svoje peškire i sredstva za ličnu higijenu. Jednom nedeljno obezbeđeno je pranje veša. Pri dolasku u školu  se daje depozit od 30 £, koji se polaznicima vraća na kraju programa u slučaju da nema oštećenja u smeštaju.

Ishrana uključuje 3 obroka i užine (dve užine radnim danima i jedna užina vikendom). Doručak je kombinacija kontinentalnog i klasičnog engleskog doručka sa prženom slaninom, jajima i grilovanim pečurkama i paradajzom, a uključuje i voćni sok, žitarice, tost, kroasane, slatke namaze, čaj i kafu. Ručak i večera uključuju glavno jelo, salatu i desert ili voće, a uvek je na raspolaganju i vegeterijanska opcija. Užine učenici dobijaju dva puta dnevno tokom radnih dana i jednom (uveče) tokom vikenda. Užine se sastoje od keksa, voća, integralnih pločica, napitka i slično. Pijaća voda je obezbeđena na kampusu tokom celog dana. Jednom nedeljno se umesto klasične večere organizuje roštilj na otvorenom (hamburgeri, piletina, krompir, ali i vegeterijanska opcija) uz obaveznu salatu. Subotom i nedeljom, kada su celodnevni izleti, dobija se lanč paket (sendviči, keks ili čokolada, voće, voda i pakovanje grickalica).

Nadzor u školi je obezbeđen od strane osoblja, svaka internatska kuća ima osobu koja je zadužena za nju, kampus škole je pokriven video nadzorom, a obezbeđenje celu noć dežura i šeta kampusom.

Akreditacije

ACCET

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print