Letnja škola u engleskom koledžu

H-Block and Green from South

Škola

Ardingly College

Uzrast: 8-17 godina

Ardingly College je škola osnovana 1858. godine, čiji kampus se prostire na preko 4000 m². Letnji kurs engleskog jezika u ovoj školi pruža deci mogućnost da iskuse atmosferu tradicionalne Engleske, ali i da steknu uvid u to kako je pohađati britansku srednju školu. Tokom godine, jedna je od najboljih britanskih srednjih škola, koja se nalazi na top 10 listi IB škola u Velikoj Britaniji. Letnji program realizuje britanska organizacija Twin Summer Centers.

Ardingly College odlikuje se izuzetnom lokacijom, između Brajtona i Londona.  Deca na ovom letnjem kampu engleskog jezika imaju i organizovane dve celodnevne ekskurzije u ove gradove. Dok im ekskurzija u London pruža priliku da se upoznaju sa znamenitostima ovog grada, boravak u Brajtonu moći će da iskoriste za odmor na plaži, posetu čuvenom Royal Pavilion-u, kao i za šoping u poznatoj šoping oblasti u ovom gradu – Lanes Shopping Area. Ove ekskurzije organizuju se subotom i deci pružaju priliku da upoznaju dva najpoznatija grada u Velikoj Britaniji, iskuse britansku kulturu i vežbaju svoje znanje engleskog jezika i izvan učionice.

Vannastavne aktivnosti: Ovaj koledž nudi veliki broj aktivnosti na otvorenom, koje su polaznicima kampa na raspolaganju nakon nastave. U svom sklopu ima i bazen, teniske terene i sportske terene. Deca se mogu baviti plivanjem, fudbalom  hokejom na travi i tenisom. Takođe imaju organizovane i dnevne i večernje vannastavne aktivnosti. Dnevne aktivnosti uključuju časove plesa, lokalne obilaske, lov na blago, sportske aktivnosti, umetnost i dramu. Večernje aktivnosti obuhvataju disko, modne revije, filmske večeri…

Destinacija

Škola se nalazi u živopisnom ruralnom okruženju, West Sussex-u, u tradicionalnom britanskom seocetu Ardingli, 53 km južno od Londona.

Kursevi

Nastava podrazumeva 15 sati engleskog jezika nedeljno. Na početku nastave se radi ulazni test, a po završetku letnje škole deca dobijaju sertifikat škole. Koncipirana na taj način da se deca podstiču na aktivno korišćenje jezika kroz različite aktivnosti, uključujući igre reči kako bi poboljšali vokabular i diskusije o predstojećim obilascima i ekskurzijama. Cilj ovakve nastave jeste da se deca podstaknu da aktivno učestvuju i konstantno obogaćuju svoj rečnik novim rečima i frazama, na zanimljiv način, stičući znanje i o mestima koja će posetiti.

Smeštaj

Deca su smeštena u dve školske rezidencije u okviru kampusa, u jednokrevetnim, dvokrevetnim i višekrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilom. U obe rezidencije obezbeđen je Wi-Fi pristup, a u okviru svake rezidencije se nalaze i zajedničke prostorije za odmor i druženje sa drugom decom.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print