Letnja škola u Los Anđelesu

Škola

ELC

English Language Centre

Uzrast polaznika 11-13 i 14-17 godina

ELC English Language centre je organizator škola jezika za odrasle i letnjih programa za decu na lokacijama širom Amerike. Letnji program u LA-u organizuje se u okviru jednog od najčuvenijih američkih univerziteta, univerziteta UCLA, tokom jula i avgusta. Polaznici pohađaju sveobuhvatan program učenja jezika u kombinaciji sa mnoštom aktivnosti, obilazaka i ekskurzija.

UCLA kampus prostire se na preko 150 hektara površine i obuhvata kompleks renesansnih zgrada u oblasti Westwood u Los Anđelesu. Sadrži savremene učionice, rezidencije u kojima su polaznici smešteni i restoran. Pored toga raspolaže sa više računarskih laboratorija koje imaju besplatan WiFi, olimpijskim bazenom, teniskim terenima, bibliotekom, knjižarom, prostorijama za odmor i relaksaciju i pristup John Wooden i Sunset Canyon sportskim i rekreativnim centrima.

VANNASTAVNE AKTIVNOSTI zavise od izbora samog polaznika i organizuju se nakon nastave. Classic program obuhvata miks kulturnih i sportskih aktivnosti, šoping i različite obilaske. University Explorer program obuhvata SAT, TOEFL, veštine studiranja, pisanje eseja i posete lokalnim univerzitetima. Film Explorer program namenjen je mladim filmofilima i obuhvata radionice, obilaske studija, pisanje scenarija, pravljenje sopstvenog filma,  glumu, produkciju i druge srodne oblasti.

Nedeljom se organizuje celodnevna ekskurzija poput zabavnog parka Six Flags, poseta Universal Studios, obilazak Santa Barbare, žurke na plaži ili drugo. Subota je slobodan dan, uz mogućnost doplate za dodatnu ekskurziju: Disneyland, obilazak grada, surfovanje ili drugo.

Destinacija

Sve što se dešava u SAD, prvo se desi u Los Anđelesu. Bilo da je reč o modi, glamuru, umetnosti i kuhinji, Los Anđeles oblikuje sve što će se plasirati u svet. Naravno, Hollywood je svetski centar zabave. Tu se stvaraju najbolji televizijski program i filmovi, a dom je i mnogim slavnim ličnostima. Pored holivudskog glamura, Los Anđeles se može pohvaliti kulturnim dešavanjima, ali i odličnom akademskom scenom. The University of California (UCLA) i University of Southern California (USC) su među najboljima u svetu. Ovaj grad nudi in neke od najboljih muzeja poput LACMA, the Getty Center, the Fowler Museum i the Hammer Museum

Kursevi

Standardni engleski-polu intenzivni program obuhvata usvajanje pravila gramatike kroz komunikativnu nastavnu metodu. Vežbanjem pisanja i govora polaznici će poboljšati svoj izgovor, veštinu slušanja i razumevanja onih kojima je engleski maternji jezik. Program je namenjen polaznicima svih nivoa znanja.

Preduzetnički engleski obuhvata osnove menadžmenta i rukovođenja, pravljenje biznis plana, veštine prezentacije, čitanje poslovnih sekcija u novinama i veštine komunikacije na “poslovnom jeziku”. Prvi čas prepodne posvećen je standardnom engleskom jeziku (gramatika, čitanje, pisanje, govor), dok su poslepodnevni blokovi nastave usmereni na preduzetnički deo. Program traje dve nedelje i na kraju se izlaže poslovni plan. Program je namenjen polaznicima koji imaju viši srednji ili napredni  nivo engleskog jezika i polaznici rade testiranje pre upisa na program radi provere nivoa znanja.

Smeštaj

Smeštaj i ishrana polaznika organizovani su u okviru UCLA kampusa. Polaznici su smešteni u rezidencijama (Dykstra Hall, Hedrick Hall ili Sproul Hall) u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama, a kupatila su zajednička i postoje na svakom spratu. Svaka soba ima krevet, radni sto, stolicu i besplatan internet, a posteljina i peškiri su obezbeđeni. Obroci se služe u restoranu kampusa, a u cenu je uključeno 18 obroka nedeljno: pun pansion od ponedeljka do petka, polupansion subotom i doručak nedeljom (jer se nedeljom organizuje celodnevna ekskurzija). Program traje od subote do subote.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print