Letnja škola u Los Anđelesu

Škola

ELC

English Language Centre

Uzrast polaznika 11-17 godina

ELC English Language centre je organizator škola jezika za odrasle i letnjih programa za decu na lokacijama širom Amerike. Letnji program u LA-u organizuje se u okviru jednog od najčuvenijih američkih univerziteta, univerziteta UCLA, tokom jula i avgusta. Polaznici pohađaju sveobuhvatan program učenja jezika u kombinaciji sa mnoštom aktivnosti, obilazaka i ekskurzija.

UCLA kampus prostire se na preko 150 hektara površine i obuhvata kompleks renesansnih zgrada u oblasti Westwood u Los Anđelesu. Sadrži savremene učionice, rezidencije u kojima su polaznici smešteni i restoran. Pored toga raspolaže sa više računarskih laboratorija koje imaju besplatan WiFi, olimpijski bazen, teniski tereni, biblioteka, knjižara, studentski lounge za odmor i relaksaciju i pristup John Wooden i Sunset Canyon sportskim i rekreativnim centrima.

VANNASTAVNE AKTIVNOSTI zavise od izbora samog polaznika i organizuju se nakon nastave. Classic program obuhvata miks kulturnih i sportskih aktivnosti, šoping i različite obilaske. University Explorer program obuhvata SAT, TOEFL, veštine studiranja, pisanje eseja i posete lokalnim univerzitetima. Film Explorer program namenjen je mladim filmofilima i obuhvata radionice, obilaske studija, pisanje scenarija, glumu, produkciju i druge srodne oblasti.

Nedeljom se organizuje celodnevna ekskurzija poput zabavnog parka Six Flags, poseta Universal Studios, obilazak Santa Barbare, žurke na plaži ili drugo. Subota je slobodan dan, uz mogućnost doplate za dodatnu ekskurziju: Disneyland, surfovanje ili drugo.

Destinacija

Ovo je grad u kojem se svake godine tradicionalno dodeljuje “Oskar”. Prostire se na preko 200 km na obali Tihog okeana i osim srca grada čini ga niz malih gradova poput Santa Barbare, Santa Monike i Sent Gabrijela.

Los Anđeles je drugi grad po veličini i broju stanovnika i poznati je centar američke industrije zabave. Glavno obeležje grada je znak Hollywood, a pored toga postoji pregršt atrakcija po kojima je prepoznatljiv u svetu: koncertna hala Volt Diznija, nekolicina filmskih studija, Venice beach kao jedna od najpopularnijih destinacija za turiste, čuveni Hollywood Walk of Fame, Beverly Hills i još mnogo toga.

Kursevi

Standardni engleski obuhvata usvajanje pravila gramatike kroz komunikativnu nastavnu metodu. Vežbanjem pisanja i govora polaznici će poboljšati svoj izgovor, veštinu slušanja i razumevanja onih kojima je engleski maternji jezik. Program je namenjen polaznicima svih nivoa znanja.

Preduzetnički engleski obuhvata osnove menadžmenta i rukovođenja, pravljenje biznis plana, veštine prezentacije, čitanje poslovnih sekcija u novinama i veštine komunikacije na “poslovnom jeziku”. Prvi čas prepodne posvećen je standardnom engleskom jeziku (gramatika, čitanje, pisanje, govor), dok su poslepodnevni blokovi nastave usmereni na preduzetnički deo. Program je namenjen polaznicima koji imaju Intermediate ili Advanced nivo engleskog jezika.

Smeštaj

Smeštaj i ishrana polaznika organizovani su u okviru UCLA kampusa. Polaznici su smešteni u rezidencijama u zajedničkim sobama koje deli više polaznika, a kupatila su zajednička i postoje na svakom spratu. Svaka soba ima krevet, radni sto, stolicu i besplatan internet, a posteljina i peškiri su obezbeđeni. Obroci se služe u restoranu kampusa, a u cenu je uključeno 18 obroka nedeljno: pun pansion od ponedeljka do petka, polupansion subotom i doručak nedeljom (jer se nedeljom organizuje celodnevna ekskurzija). Program traje od subote do subote.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print